Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δικαιώματα Γυναικών στις θρησκίες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δικαιώματα Γυναικών στις θρησκίες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δικαιώματα Γυναικών στις θρησκίες
Εργασία: Χριστίνα Ιωαννίδου Β’1 Μάθημα: Θρησκευτικά Υ.Κ.: Καπετανάκης Γιώργος

2 Χριστιανισμός « Η γυναίκα θα πρέπει να δουλεύει περισσότερο από το γαϊδούρι,  γιατί το γαϊδούρι τρώει τ´ άχυρα και η γυναίκα το στάρι» Καυκασιανή παροιμία

3 H βασική επωδός όλων, είναι ότι “ο Χριστιανισμός εξύψωσε την γυναίκα από τον ειδωλολατρικό βούρκο στον οποίο βρισκόταν πριν από αυτόν”, και ότι ο Χριστός “ευλόγησε τον γάμο, η δε Εκκλησία τον έκανε μυστήριο”.

4 Γενικά Πλέον οι γυναίκες είναι ελεύθερες και έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, δεν είναι υποχρεωμένες να φοράνε κάτι συγκεκριμένο, να μην δουλεύουν, να μην κυκλοφορούν μόνες τους. Όλα τα παραπάνω δικαιώματα τηρούνται λόγω του Χριστού, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον ακολουθούσαν γυναίκες όπου πήγαινε.

5 Μουσουλμανισμός  «Στην Καμπούλ (Αφγανιστάν) η γυναίκα θεωρείται κάτι λιγότερο και από ζώο. Απαγορεύεται να φαίνεται μέρος του σώματός της, κυκλοφορεί τελείως καλυμμένη με την αμπάγια να καλύπτει τελείως το πρόσωπο»

6 Έξαρση και ξαφνική «ευαισθησία» παρατηρείται στον τύπο σχετικά με τη θέση της γυναίκας στον Ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα αναδεικνύεται το ερώτημα πως ο ισλαμισμός μπορεί να φτάνει σε τέτοια σημεία εξευτελισμού τη γυναικεία υπόσταση. Αριστοτεχνικά υφαίνεται το νήμα εξύψωσης του Χριστιανισμού και μιας εύστοχης επισήμανσης της ανωτερότητάς του, αφού ο Χριστιανισμός «μιλάει για ισότητα και το δείχνει και στην πράξη».

7 Γενικά Οι μουσουλμάνες γυναίκες σήμερα όπως καταλαβαίνουμε δεν έχουν πολλά δικαιώματα και ελευθερία. Πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους και πολλές φορές ο άνδρας μπορεί να μην έχει δει το πρόσωπο της γυναίκας του μέχρι εκείνη να πεθάνει.

8 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Δικαιώματα Γυναικών στις θρησκίες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google