Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)
Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)

2 Τι κάνει Ο αμπελουργός-οινοποιός είναι ο παραγωγός εκείνος που γνωρίζει να καλλιεργεί με σύγχρονα μέσα τον αμπελώνα του, να παράγει κρασί και να κρατά την ποιότητα σταθερή μέσα στο χρόνο. Επίσης γνωρίζει να εμφιαλώνει την παραγωγή του σε δικό του χώρο, στο σπίτι του ή σε μικρό οινοποιείο που έχει δημιουργήσει μέσα στον αμπελώνα του και να εμπορεύεται την παραγωγή του μόνος του εξασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα από το επάγγελμά του.

3 ΤΡΥΓΟΣ

4 ΣΥΝΘΛΙΨΗ

5 ΕΛΕΓΧΟΣ

6 ΩΡΙΜΑΝΣΗ

7 Για να γίνεις, χρειάζεται
Να σου αρέσει η κίνηση και η δραστηριότητα Να έχεις σωματική αντοχή και δύναμη Να σου αρέσει να δουλεύεις έξω, σε ανοικτό χώρο Να αντέχεις να δουλεύεις όρθιος/α για πολύ ώρα Να μπορείς να ξεχωρίζεις/διακρίνεις τις γεύσεις και τις μυρωδιές

8 Πρέπει ακόμα να γνωρίζεις
Η αμπελουργία ως επάγγελμα είναι τόσο παλαιό όσο και η σύγχρονη ιστορία του ανθρώπου. Οι θέσεις εργασίας στην αμπελουργία είναι στην παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης, στη μεταποίηση (παραγωγή κρασιού, ωρίμανση, εμφιάλωση) και ακόμα στη διακίνηση των προϊόντων της οινοποιίας.  Ο αμπελουργός εργάζεται σε ανοικτό χώρο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη, ήλιο) για την παραγωγή του σταφυλιού. Ο οινοτέχνης μετά το μάζεμα του σταφυλιού, φροντίζει για την παραγωγή καλής ποιότητας κρασιού.

9 Πού μπορείς να εκπαιδευτείς
Αμπελουργίας και οινοτεχνίας ΕΠΑΣ ΟΓΕΕΚΑ Τεχνικός ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας ΙΕΚ ΟΕΕΚ Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα οινολογίας και ποτοποιίας Τ.Ε.Ι. Δράμας

10 Στάδια παραγωγής

11 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

12


Κατέβασμα ppt "Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google