Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να δηλώσουμε σαφώς. Είμαστε προκατειλημμένοι υπέρ των πολλών, έχουμε σαν βασική επιδίωξη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Θέλουμε να υπηρετήσουμε τους δημότες της πόλης μας, να κάνουμε πράξη τα όνειρα των πολιτών.

2 ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Καθαριότητα Σχολεία Θέατρο Πράσινο Αστεγία Ερασιτεχνικοί θίασοι Ελεύθεροι χώροι Προσφυγικό Μουσικοί του δρόμου Άλλες δομές Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη

3 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Στην καθαριότητα το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων περιλαμβάνει : Πράσινα σημεία ΣΜΑ Υπόγειους κάδους Κέντρο διαλογής ανακυκλωσίμων Εργοστάσιο κομποστοποίησης

5 Για την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ άμεση προτεραιότητα έχουν
Για την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ άμεση προτεραιότητα έχουν Ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση των Πράσινων σημείων όπου θα συλλέγονται τα διάφορα ανακυκλώσιμα σε χωριστούς κάδους, τα οργανικά υπολείμματα, αντικείμενα για επαναχρησιμοποίηση. Η δημιουργία υπόγειων κάδων, προοπτικά για όλα τα ρεύματα ,κάτι που επιφέρει μείωση του κόστους και θετική επίδραση στο περιβάλλον, μια και θα κυκλοφορούν λιγότερο συχνά τα απορριμματοφόρα και αισθητικό αποτέλεσμα δηλ μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη. Οι υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν καταρχάς στο κέντρο της πόλης, και θα επεκταθούν σταδιακά στις συνοικίες. Η δημιουργία εργοστάσιου κομποστοποίησης από όπου ο δήμος μπορεί να έχει σημαντικά έσοδα από την πώληση του κομπόστ ως λίπασμα. Αντικατάσταση του φωτισμού με LED

6 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Για το μεγάλο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης το κυκλοφοριακό, απαραίτητο να υπάρξει μια συγκοινωνιακή-χωροταξική μελέτη που με βάση την λειτουργία της βασικής γραμμής ΜΕΤΡΟ, το 2020 και τις σχεδιαζόμενες επεκτάσεις προς τις δυτικές συνοικίες, θα επανασχεδιάσει τις διαδρομές των λεωφορείων, θα προτείνει ηλεκτρικά λεωφορεία για ειδικές διαδρομές, θα εξετάσει τη βιωσιμότητα δημιουργίας γραμμής ΤΡΑΜ κυρίως σε συνοικίες που δεν υπάρχει ΜΕΤΡΟ (πχ Τούμπα), και θα συμπεριλάβει την θαλάσσια αστική συγκοινωνία.

7 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές. Βελτίωση των περίπου 150 υπαρχόντων σχολικών μονάδων. Η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων θα μειώσει τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας Για το προσφυγικό άμεση προτεραιότητα η συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοξενείου στην Τούμπα, και η διαμόρφωση του υπόλοιπου χώρου των παλιών στάβλων για κοινωνικές δράσεις που αφορούν την περιοχή. Σε αυτό έχουμε ως παράταξη επεξεργασμένο σχέδιο. Για τους άστεγους εκτός από τον ξενώνα αστέγων και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας πρέπει να γίνει μια προσπάθεια καταγραφής των αναγκών, όχι μόνο ανθρώπων που είναι στο δρόμο ,αλλά και όσων φιλοξενούνται προσωρινά, ή ζουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση, να υπάρξει βοήθεια από το δήμο, σε συνδυασμό με το υπ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, και τη συνδρομή ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κλπ, και να υπάρξουν δομές για οικογένειες.

8 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκτός φυσικά από τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Κρατικού Θεάτρου, Μεγάρου Μουσικής,τα Δημήτρια κλπ Να οριστικοποιηθεί η εξαίρεση του Α προβλήτα από την παραχώρηση και η χρήση αποκλειστικά για πολιτιστικές δραστηριότητες, με στήριξη των υπαρχόντων δομών και δράσεων πχ Μουσείο Φωτογραφίας Εικαστικές παρεμβάσεις σε μια πόλη με τα πιο άσχημα γλυπτά και αγάλματα, θετικό παράδειγμα οι Ομπρέλλες. Προώθηση και ενίσχυση της ντόπιας καλλιτεχνικής παραγωγής. Πολυχώρος πολιτισμού για φιλοξενία των μουσικών του δρόμου, θεατρικών ομάδων. Αξιοποίηση του χώρου του Ανετον.

9 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Κατά προτεραιότητα Κρατική επιχορήγηση Ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ,ΠΕΠ ΕΤΕπ JESSIKA

10 Απαραίτητη προϋπόθεση Η Δημοτική πολιτική έχει στόχο την μείωση της επιβάρυνσης των δημοτών. Και φυσικά καμμία από τις παρεμβάσεις, δράσεις χρηματοδοτήσεις, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση δημοτικών τελών


Κατέβασμα ppt "ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google