Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΚΗΣΗ 1 - Ανοίξτε το λογισμικό. - Κλείστε τυχόν ανοικτά έργα (FILE  CLOSE ALL). - Δημιουργείστε ένα νέο κόμβο στην ιεραρχία ΟΒS με τίτλο το Ονοματεπώνυμο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΚΗΣΗ 1 - Ανοίξτε το λογισμικό. - Κλείστε τυχόν ανοικτά έργα (FILE  CLOSE ALL). - Δημιουργείστε ένα νέο κόμβο στην ιεραρχία ΟΒS με τίτλο το Ονοματεπώνυμο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΚΗΣΗ 1 - Ανοίξτε το λογισμικό. - Κλείστε τυχόν ανοικτά έργα (FILE  CLOSE ALL). - Δημιουργείστε ένα νέο κόμβο στην ιεραρχία ΟΒS με τίτλο το Ονοματεπώνυμο σας και ο οποίος να είναι σε ιεραρχική θέση ακριβώς κάτω από το Enterprise. - Δημιουργείστε ένα νέο κόμβο στην ιεραρχία EPS, που να είναι παράλληλα ιεραρχικά με το Enterprise. Δώστε κωδικό ΤΕΕ, όνομα ΤΕΕ και υπεύθυνο διαχειριστή τον εαυτό σας. - Κλείστε τις άλλες ομάδες έργων με (-) για να έχετε άμεσα εικόνα του κόμβου EPS. - Δημιουργήστε κάτω από τον κόμβο ΤΕΕ έναν ακόμη με κωδικό TEE-1 και ονομασία ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. - Δημιουργήστε νέο έργο με στοιχεία: EPS  CLASS Project ID  Α1 Project Name  ΕΡΓΑΣΙΑ Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης 1/12/ Διάρκεια έργου  6 μήνες Υπεύθυνος διαχειριστής  εσείς - Κλείστε το έργο. - Ανοίξτε ξανά το έργο. - Αλλάξτε τη διάρκεια του έργου σε 8 μήνες. - Κλείστε το έργο.

2 ΑΣΚΗΣΗ 2 - Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ.
- Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ. - Αλλάξτε την ημερομηνία έναρξης για τις 12/1/2017 και διάρκεια έργου 3 έτη (11/1/2020). Χρησιμοποιήστε ημερολόγιο με 5 εργάσιμες ημέρες 8 ωρών εργασίας κάθε ημέρα (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και με αργίες τις εθνικές εορτές και το 1ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, χωρίς να ληφθεί υπόψη η αργία του Πάσχα (1/1, 6/1, 25/3, 1-15/8, 28/10, 25-26/12) και ονομάστε το 5ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΑΡΓΙΕΣ. Δημιουργήστε και ένα εξαήμερο ημερολόγιο με τις ίδιες ρυθμίσεις και ονομάστε το 6ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΑΡΓΙΕΣ. Αυτό θα γίνει κάνοντας το 5ήμερο ημερολόγιο GLOBAL και κατόπιν δημιουργήσετε το 6ήμερο.

3 ΑΣΚΗΣΗ 3 - Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ.
- Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ. - Εμφανίστε το περιβάλλον WBS Workspαce. Από την το μενού View  Group and Sort, αλλάξτε τη διάταξη των κόμβων WBS σε WBS Path και ξαναγυρίστε σε Default εμφάνιση. Αλλάξτε την ταξινόμηση σε αλφαβητική με φθίνουσα πορεία. Ξαναγυρίστε σε μορφή δέντρο. Προσθέστε 3 κόμβους με τις ονομασίες ΕΡΕΥΝΑ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ. Δημιουργείστε υπό-κόμβο στον κόμβο ΠΡΟΤΑΣΗ με την ονομασία ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Κάντε τον υπό-κόμβο ΚΛΕΙΣΙΜΟ να έχει την ίδια ιεραρχική θέση με τους υπόλοιπους. Διαγράψτε τον.

4 ΑΣΚΗΣΗ 4 - Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ.
- Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ. Δημιουργήστε τους παρακάτω κωδικούς δραστηριοτήτων στις αντίστοιχες ομάδες τους. ΤΜΗΜΑ (Τ) Πωλήσεις (Τ1) Υποστήριξη (Τ2) Πληροφορικής (Τ3) Διαχείριση (Τ4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (Υ) Τεχνικός (Υ1) Λογιστής (Υ2) Σύμβουλος (Υ3) Μηχανικός (Υ4) ΦΑΣΗ ΕΡΓΟΥ (ΦΕ) Έρευνα (ΦΕ1) Εκτίμηση (ΦΕ2) Πρόταση (ΦΕ3)

5 ΑΣΚΗΣΗ 5 - Η εταιρεία XXX Α.Ε. έχει αναλάβει την κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος, 3 κτιρίων, για διαφορετικές χρήσεις. Ένα κτίριο γραφείων με υπόγειο γκαράζ (Α), έναν πολυχώρο διασκέδασης (Β) και ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (Γ). - Το κτίριο Α έχει κάλυψη 800τμ και αποτελείται από 6 ορόφους (2 υπόγεια). Το κτίριο Β αποτελείται από 3 ορόφους (1 υπόγειο) και έχει κάλυψη 200τμ και τέλος, το κτίριο Γ έχει κάλυψη 500τμ και αποτελείται από 5 ορόφους (4 υπόγεια). - Η κατασκευαστική εταιρεία διαθέτει εσωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα αναλάβουν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (αρχιτεκτονικών, στατικών, μηχανολογικών) για την κατασκευή των ανωτέρω. Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στις 21/12/2016, το έργο θα διαρκέσει 20 μήνες και θα λέγεται «Ένωσις». Το επιλεγμένο ημερολόγιο του έργου είναι το 5ήμερο με αργίες, που δημιουργήσατε σε προηγούμενο έργο. Παρατήρηση: φροντίστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος κόμβος EPS (ΤΕΕ-2) για να αποδοθεί σε αυτόν το έργο που θα δημιουργήσετε. Επίσης δημιουργείστε την WBS κωδικοποίηση με τρεις κόμβους (Αρχικές Εργασίες, Κύριες Εργασίες και Τελικές Εργασίες).

6 ΑΣΚΗΣΗ 6 - Ανοίξτε το έργο «Ένωσις».
- Ανοίξτε το έργο «Ένωσις». Ρυθμίστε τις αρχικές παραμέτρους της Αυτόματης Αρίθμησης και του Ημερολογίου που έχετε ήδη δημιουργήσει. Εισάγετε τις ακόλουθες δραστηριότητες (στους αντίστοιχους κόμβους WBS).

7 ΑΣΚΗΣΗ 6 - ΛΥΣΗ

8 ΑΣΚΗΣΗ 7 - Ανοίξτε το έργο «Ένωσις».
- Ανοίξτε το έργο «Ένωσις». - Τροποποιείστε την εμφάνιση των στηλών έτσι ώστε να εμφανίζονται τα ακόλουθα πεδία- ιδιότητες, φροντίζοντας παράλληλα να αλλάξετε τους τίτλους στα ελληνικά. Activity ID (Κωδικός δραστηριότητας) Activity Name (Όνομα δραστηριότητας) Original Duration (Αρχική διάρκεια) Calendar (Ημερολόγιο) Activity Type (Τύπος δραστηριότητας) Ορίστε την κλίμακα χρόνου σε τρία επίπεδα. Θέστε ως αρχή της κλίμακας την ημερομηνία έναρξης του έργου (Early Project Start). Εμφανίστε μόνο την απομένουσα εργασία (Remaining Work). Επαναφέρετε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις για το διάγραμμα Gantt και τις στήλες (Default). Κλείστε το έργο.

9 ΑΣΚΗΣΗ 7 - ΛΥΣΗ

10 ΑΣΚΗΣΗ 8 Δημιουργήστε νέο έργο με κωδικό Α-3 και ονομασία ΕΡΓΟΣΕ, σε νέο κόμβο EPS TEE-3 (ΕΡΓΟΣΕ). Έχει ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης στις 2/1/2017 και έχει διάρκεια 22 μήνες. Αφορά νέο σιδηροδρομικό σταθμό που αποτελείται από το κεντρικό κτίριο (3 όροφοι & 1 υπόγειο), το κτίριο αποθηκεύσεως υλικού (1 όροφος & 1 υπόγειο) και το ισόγειο κτίριο επισκευών/συντηρήσεως. Υπάρχει εντολή της ΕΡΓΟΣΕ να παρακολουθούνται οι παρακάτω ομάδες εργασιών: συμβατικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κατασκευές και περιβάλλων χώρος. Η κατασκευάστρια εταιρία εργάζεται 6 μέρες την εβδομάδα με εξαίρεση τις επίσημες αργίες δηλ. τις 25/3, 1/5, 15/8, 28/10, 25/12, 1/1, 6/1 όπως επίσης και το διάστημα 15/7 έως και 31/7 λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Όμως, η διάρκεια της έκδοσης αδειών έχει υπολογιστεί σε ημερολογιακές ημέρες. Παρακάτω παρατίθενται οι δραστηριότητες του έργου (βάση της σειράς υλοποίησης τους): Οι δραστηριότητες 1-3 έχουν ως κόμβο WBS αυτόν με τίτλο Συμβατικές, οι 4-8 τον κόμβο με τίτλο Κύριες και 9-13 τον κόμβο με τίτλο Συμπληρωματικές. Τις εργασίες 3-8,10,11,13 παρακολουθεί ο κος Παπαδόπουλος ενώ τις 9 και12 ο κος Αντωνίου.

11 ΑΣΚΗΣΗ 8 - ΛΥΣΗ

12 ΑΣΚΗΣΗ 9 Δημιουργήστε στο έργο ΕΡΓΟΣΕ τους κωδικούς και τα ημερολόγια ως εξής: Το 6ήμερο ημερολόγιο αποδίδεται σε όλες τις δραστηριότητες εκτός της «Έκδοσης Αδειών» στην όποια αποδίδεται το 7ήμερο. Δημιουργείστε ομάδα κωδικών δραστηριοτήτων με τίτλο ΚΤΙΡΙΑ και επιμέρους κωδικούς ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ (ΚΚ), ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ (ΚΑΥ), ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ / ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (ΚΕΣ) και ΟΛΑ TΑ KΤΙΡΙΑ (ALL B). Δημιουργείστε ομάδα κωδικών δραστηριοτήτων με τίτλο ΟΡΟΦΟΙ και επιμέρους κωδικούς ΥΠΟΓΕΙΟ (ΥΠ), ΙΣΟΓΕΙΟ (ΙΣ), 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ (Ο1), 2ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ (Ο2), 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ (Ο3) και ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΦΟΙ (ALL F). Αποδώστε τις δυο αυτές τιμές (ALL) σε όλες τις δραστηριότητες. Δημιουργείστε ομάδα κωδικών δραστηριοτήτων με τίτλο ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και επιμέρους κωδικούς ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ (Σ), ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (Κ), Η-Μ (ΗΜ) και ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ (ΠΧ). Αποδώστε την τιμή ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ στις δραστηριότητες 1, 2, και 3, την τιμή ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στις 4, 5, 6, 7, 8 και 11, την τιμή Η-Μ στις 9, 10 και 12 και την τιμή ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ στην 13. Δημιουργείστε ομάδα κωδικών δραστηριοτήτων με τίτλο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ και επιμέρους κωδικούς ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΠ) και ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΝΤ). Αποδώστε την τιμή ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στις δραστηριότητες 3-8,10,11,13 και την τιμή ΑΝΤΩΝΙΟΥ στις 9,12.

13 ΑΣΚΗΣΗ 9 - ΛΥΣΗ

14 ΑΣΚΗΣΗ 10 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Συνδέστε όλες τις δραστηριότητες (από την 1 έως την 13) με σχέσεις FS χωρίς υστέρηση. Η σύνδεση θα γίνει με τον 3ο τρόπο σύνδεσης (σειριακά) για εξοικονόμηση χρόνου. Προχωρήστε σε χρονοδρομολόγηση . Προσδιορίστε το κρίσιμο μονοπάτι.

15 ΑΣΚΗΣΗ 10 - ΛΥΣΗ

16 ΑΣΚΗΣΗ 11 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Ομαδοποιείστε όλες τις δραστηριότητες σύμφωνα με το ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ και ταξινόμηση σύμφωνα με το νωρίτερο χρόνο λήξης (Early Finish) κατά φθίνουσα σειρά. Ομαδοποιείστε όλες τις δραστηριότητες σύμφωνα με το ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ και ΚΤΙΡΙΑ και ταξινόμηση σύμφωνα με το νωρίτερο χρόνο έναρξης (Early Start) κατά αύξουσα σειρά. Αφαιρέστε όλες τις ομαδοποιήσεις. Ομαδοποιείστε σύμφωνα με το WBS.

17 ΑΣΚΗΣΗ 11 - ΛΥΣΗ

18 ΑΣΚΗΣΗ 12 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Δημιουργείστε το σχετικό φίλτρο και εμφανίστε μόνο τις εργασίες που επιβλέπει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Δημιουργείστε το σχετικό φίλτρο και εμφανίστε μόνο τις εργασίες που είναι της κατηγορίας Η/Μ. Προχωρήστε σε συνδυαστικό φίλτρο των 2 παραπάνω. Δημιουργείστε το σχετικό φίλτρο και εμφανίστε όλες τις εργασίες εκτός από τις ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ. Καταργείστε όλα τα ενεργά φίλτρα. Δημιουργείστε το σχετικό φίλτρο και εμφανίστε όλες τις εργασίες που ξεκινούν εντός Μαρτίου 2017.

19 ΑΣΚΗΣΗ 12 - ΛΥΣΗ

20 ΑΣΚΗΣΗ 12 - ΛΥΣΗ

21 ΑΣΚΗΣΗ 12 - ΛΥΣΗ

22 ΑΣΚΗΣΗ 13 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Αλλάξτε τις στήλες ώστε να φαίνονται μόνο οι πληροφορίες ACTIVITY ID, ACTIVITY NAME, START και FINISH. Εμφανίστε στο επάνω μέρος της οθόνης το συνολικό δίκτυο δραστηριοτήτων (ACTIVITY NETWORK) και στο κάτω μέρος το διάγραμμα Gantt. Αποθηκεύστε το Layout με όνομα ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ και με πρόσβαση μόνο στο συγκεκριμένο έργο. Ξαναγυρίστε στο κλασσικό CLASSIC SCHEDULE LAYOUT. Δημιουργείστε μια ομάδα αναφορών με τον τίτλο ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ που θα είναι στο ανώτερο επίπεδο ιεράρχησης των ομάδων. Δημιουργείστε αναφορά στην παραπάνω ομάδα με το όνομα ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Θα δείχνει για την κάθε δραστηριότητα μόνο το όνομα (ACTIVITY NAME), τη διάρκειά της (ORIGINAL DURATION) και τις ημερομηνίες έναρξης (START) και λήξης (FINISH) και αποθηκεύστε την στην επιφάνεια εργασία σας. Αποθηκεύστε την αναφορά. Κλείστε και ανοίξτε ξανά τις αναφορές. Εμφανίστε την παραπάνω αναφορά. Επιλέξτε να σχετίζεται μόνο με το έργο.

23 ΑΣΚΗΣΗ 13 - ΛΥΣΗ

24 ΑΣΚΗΣΗ 13 - ΛΥΣΗ

25 ΑΣΚΗΣΗ 14 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Καταγράψτε το συνολικό περιθώριο (Total Float) της πρώτης και της τελευταίας δραστηριότητας πριν τις αλλαγές. Δημιουργήστε μια δραστηριότητα «Αρχή του έργου», τύπου ορόσημου αρχής (Start Milestone) και δώστε την κατάλληλη ρύθμιση έτσι ώστε να προηγείται της πρώτης (χρονικά) δραστηριότητας τον έργου. Επίσης φροντίστε το ορόσημο να περιορίζεται έτσι ώστε το έργο να μην ξεκινάει πριν την 9/1/2017. Δημιουργήστε μια δραστηριότητα «Τέλος του έργου», τύπου ορόσημου τέλους (Finish Milestone) και δώστε την κατάλληλη ρύθμιση έτσι ώστε να έπεται της τελευταίας (χρονικά) δραστηριότητας τον έργου. Επίσης φροντίστε το ορόσημο να περιορίζεται έτσι ώστε το έργο να μην τελειώνει αργότερα της 20/10/2018. Καταγράψτε τα νέα συνολικά περιθώρια (Total Float) της πρώτης και της τελευταίας δραστηριότητας μετά τις αλλαγές.

26 ΑΣΚΗΣΗ 14 - ΛΥΣΗ

27 ΑΣΚΗΣΗ 15 Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
Εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε την 2/9/2017. Φροντίστε να δημιουργηθεί ένα διάγραμμα βάσης (baseline) του αρχικού χρονοδιαγράμματος ως αντίγραφο με τον τίτλο ΕΡΓΟΣΕ-Β1, τύπου αρχικού σχεδίου (Initial Planning Baseline). Ρυθμίστε το αντίγραφο αυτό να είναι το κύριο διάγραμμα βάσης (primary baseline) στο τρέχον χρονοδιάγραμμα. Καταγράψτε τα ολικά περιθώρια για όλες τις δραστηριότητες και για το σύνολο τον έργου. Τοποθετήστε τις πραγματικές ημερομηνίες έναρξης και λήξης στις δραστηριότητες Αρχή του έργου 20/03/ /03/2017 Υπογραφή σύμβασης 30/03/ /03/2017 Έκδοση Αδειών 03/04/ /07/2017 Εγκατάσταση Αναδόχου 19/07/ /07/2017 Εκσκαφή Θεμελίων 24/7/2017 ποσοστό ολοκλήρωσης 40% Εφαρμόστε νέα Χρονοδρομολόγηση με βάση την ημερομηνία ενημέρωσης και εμφανίστε στο διάγραμμα Gantt την ράβδο της baseline. Καταγράψτε τα νέα ολικά περιθώρια για όλες τις δραστηριότητες και για το σύνολο τον έργου.

28 ΑΣΚΗΣΗ 15 - ΛΥΣΗ

29 ΑΣΚΗΣΗ 16 - Προσθέστε τους πόρους του έργου ΕΡΓΑΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
- Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ. - Προσθέστε τους πόρους του έργου ΕΡΓΑΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ σύμφωνα με το διπλανό πίνακα: Αποδώστε τους πόρους στην κάθε δραστηριότητα Δημιουργείστε τις εκτυπώσεις των Layouts TOTAL COST : Θα περιέχει τις δραστηριότητες ομαδοποιημένες ανά πόρο (με σύνοψη κάθε πόρου και του έργου συνολικά). Οι πληροφορίες θα είναι περιγραφή, διάρκειες, πόρος & συνολικό προϋπολογισμένο κόστος. WRK ACTIVITIES : Θα περιέχει τις δραστηριότητες που απαιτούν μόνο ΕΡΓΑΤΕΣ.Η ομαδοποίηση βάσει της ομάδας εργασίας και η ταξινόμηση βάσει του νωρίτερου τέλους. Οι πληροφορίες που θα φαίνονται θα είναι οι ίδιες με την προηγούμενη εκτύπωση. ENG COST : Θα περιέχει συνοπτικά το κόστος των εργασιών όπου απαιτούνται ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. Τα στοιχεία που θα φαίνονται θα είναι περιγραφή, διάρκειες, πόρος και το προϋπολογισμένο κόστος για τον πόρο αυτό.

30 ΑΣΚΗΣΗ 16 - ΛΥΣΗ

31 ΑΣΚΗΣΗ 16 - ΛΥΣΗ

32 ΑΣΚΗΣΗ 16 - ΛΥΣΗ

33 ΑΣΚΗΣΗ 17 - Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ.
- Ανοίξτε το έργο ΕΡΓΟΣΕ. Τοποθετήστε τις πραγματικές καταναλώσεις πόρων στις δραστηριότητες ως εξής: Υπογραφή σύμβασης προβλεπόμενη κατανάλωση Έκδοση Αδειών εργασία των 2 μηχανικών  σύνολο 8.800€ επιπλέον έξοδα 2.000€ Εγκατάσταση Αναδόχου οι εργάτες πληρώθηκαν 1.200€ Εκσκαφή Θεμελίων προβλεπόμενη κατανάλωση Εφαρμόστε νέα χρονοδρομολόγηση. Εμφανίστε τις στήλες Activity Name Original Duration Budgeted Labor Cost Actual Labor Cost Budgeted Expense Cost Actual Expense Cost Planned Value Cost Actual Cost Cost Variance Cost Performance Index Budget At Completion Estimate At Completion Cost

34 ΑΣΚΗΣΗ 17 - ΛΥΣΗ


Κατέβασμα ppt "ΑΣΚΗΣΗ 1 - Ανοίξτε το λογισμικό. - Κλείστε τυχόν ανοικτά έργα (FILE  CLOSE ALL). - Δημιουργείστε ένα νέο κόμβο στην ιεραρχία ΟΒS με τίτλο το Ονοματεπώνυμο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google