Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 02/11/2016

2 Καλησπέρα σε όλους . Ονομάζομαι Ποντίκη Άντρη και εκπροσωπώ τον κλάδο των Μαθηματικών. Σας καλοσορίζω στο σχολείο μας και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών της Α’ τάξης που φέτος θα επωμισθούν το δύσκολο έργο της ομαλής προσαρμογής των παιδιών τους σε ένα νέο και πιο απαιτητικό περιβάλλον μάθησης. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη, υγεία και μια επoικοδομητική σχολική χρονιά.

3 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΚΟΛΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Β.Δ Α’) : Α’1, Α’4 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Β.Δ) : Α’2, Α’5, Γ’4 ΠΟΝΤΙΚΗ ΑΝΤΡΗ : Α’6, Β’2 , Γ’5, Γ’6 ΜΟΥΖΟΥΡΟΥ ΕΛΕΑΝΑ: Β’3, Β’5 ,Γ’2 και Αλφαβητισμός της Α’ Τάξης ΙΩΝΑ ΜΕΛΠΩ: Β’4, Γ’1, Γ’3 και Αλφαβητισμός της Β’ Τάξης ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΧΗ: Α’3, Β’1, Β’6

4 ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ
Α’ ΤΑΞΗ: 5 ΠΕΡΙΟΔΟΙ Β’ ΤΑΞΗ: 4 ΠΕΡΙΟΔΟΙ Γ’ ΤΑΞΗ: 4 ΠΕΡΙΟΔΟΙ

5 Οι Αλφαβητισμοί των Α’ και Β’ Τάξεων έχουν περιοριστεί στις 2 περιόδους την εβδομάδα και δυστυχώς ο Αλφαβητισμός της Γ’ Τάξης δεν διδάσκεται πλέον κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας το οποίο δυσκολεύει ιδιαίτερα την προσπάθεια των παιδιών που παρακολουθούσαν τα 2 τελευταία χρόνια το πρόγραμμα. Θετικό όμως είναι ό,τι το σχολείο μας από φέτος ανήκει στο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε. όπου έχουν την ευκαιρία να παίρνουν δωρεάν ενίσχυση σε απογευματινό χρόνο αλλά και βοήθεια κατά την διάρκεια του μαθήματος από Βοηθούς Καθηγητές.

6 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Η εκμάθηση επιτυγχάνεται με τη χρήση της τεχνολογίας (διαδραστικός πίνακας, ηλεκτρονικό βιβλίο e-book, εφαρμογίδια εξερεύνησης-διερεύνησης), με τη χρήση συνεργατικής μεθόδου Διδασκαλίας σε μικρές ομάδες, με διαθεματική προσέγγιση με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και στα οποία εμπλέκονται και άλλα μαθήματα καθώς και με εργασίες (project). Επίσης δίνονται στα παιδιά πολλά βοηθητικά φυλλάδια με θεωρία, ασκήσεις και λυμένα παραδείγματα τα οποία μπορούν και πρέπει να συμβουλεύονται για να γίνεται πιο εύκολο το διάβασμα τους. Τα βιβλία τους είναι δομημένα κατά τρόπο ώστε επίσης να παρέχουν στα παιδιά αρκετά λυμένα παραδείγματα και δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας που απευθύνονται σε κάθε τύπο μαθητή.

7 ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Δεν αποστηθίζονται αλλά κατανοούνται. Η προηγούμενη γνώση είναι προαπαιτούμενη για την επόμενη γνώση. Γι’αυτό οι μαθητές πρέπει να έρχονται καθημερινά προετοιμασμένοι και διαβασμένοι τόσο στη θεωρία όσο και στα είδη ασκήσεων που διδάσκονται.

8 Βασικοί κανόνες αποτελεσματικής μελέτης του μαθήματος
Για να καταστεί αποτελεσματική η μελέτη θα πρέπει ο μαθητής: Να φέρνει πάντοτε στο μάθημα τετράδιο, βιβλίο, φυλλάδια ή ότι άλλο του ζητείται. Να έχει ουσιαστική παρουσία στην τάξη δηλαδή να παρακολουθεί προσεκτικά το μάθημα, να γράφει στο τετράδιο του όλα όσα γράφονται στον πίνακα, να ακολουθεί οδηγίες, να κάνει ερωτήσεις και απορίες και να σημειώνει την κατοίκον εργασία του. Να διαβάζει προσεκτικά τη «θεωρία» του μαθήματος (ορισμούς, θεωρήματα, κανόνες κλπ) και τα λυμένα παραδείγματα, να βεβαιώνεται ότι έχει κατανοήσει και μετά να επιχειρεί να επιλύσει ασκήσεις ώστε να αποφεύγει τη μηχανική αντιμετώπισή τους.

9 Να μελετά συστηματικά στο σπίτι (ακόμα και όταν δεν έχει εργασίες)
Να είναι οργανωμένος και συγυρισμένος Να έχει υπομονή και επιμονή Να αξιοποιεί το χρόνο του ποιοτικά ώστε να μη χάσει το ενδιαφέρον του Να αντιγράφει / διορθώνει προσεκτικά όλες τις ασκήσεις που λύνονται στον πίνακα με όλα τα βήματα επίλυσης τους και όχι μόνο με το αποτέλεσμα. Να κάνει έγκαιρα επανάληψη και να επιλύει τις απορίες του.

10 Ο Ρόλος των Γονέων Η δική σας βοήθεια και συνεργασία είναι απαραίτητη και πολύτιμη γιατί εσείς γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε το παιδί σας. █ Βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα ανεξάρτητο και οργανωμένο χώρο μελέτης, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τον υπολογιστή, την τηλεόραση ή το κινητό τους τηλέφωνο. Εάν κρίνετε ότι τα παιδιά σας ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα πιο πάνω αντί στο διάβασμα βάλτε αμέσως όρια ή ακόμα και να τα απομακρύνετε. Σίγουρα δεν θα θέλατε να σας συμβεί αυτό: αλλά ούτε και στους καθηγητές τους αυτό:

11 ζωή των παιδιών σας και να εμπλέκεστε ενεργά στην καθημερινότητα τους.
█ Βοηθείστε τα παιδιά σας να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο μελέτης τους (αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο σ’ένα 40-λεπτο διαγώνισμα). Να εκμεταλλεύονται το Σαββατοκυρίακο και τις μέρες που θα έχουν ελεύθερες πριν το διαγώνισμα το οποίο προειδοποιείται έγκαιρα συνήθως 1 εβδομάδα νωρίτερα. █ Να είστε καλοί θεατές και ακροατές στη μαθητική ζωή των παιδιών σας και να εμπλέκεστε ενεργά στην καθημερινότητα τους. █ Να επικοινωνείτε μαζί μας. Είναι σίγουρο ότι η συχνή επικοινωνία και συνεργασία μαζί μας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στην πρόοδο του παιδιού.

12 Να ελέγχετε αν έχουν κάνει την κατοίκον εργασία τους
Να ελέγχετε αν έχουν κάνει την κατοίκον εργασία τους. Όχι να τους τη λύνετε αλλά να τους κατευθύνετε. Αν τα παιδιά σας παίρνουν τη δική σας ή φροντιστηριακή βοήθεια, παρακαλούμε θερμά όπως συμβουλεύονται το υλικό της τάξης γιατί πολλές φορές οι ασκήσεις τους είναι λυμένες με τρόπους που δεν συμβαδίζουν με την νέα φιλοσοφία των αναλυτικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να συγχίζονται ή να αντιδρούν όταν τους ζητηθεί να τις ξαναλύσουν με τον ορθό τρόπο. Αυτό συνήθως έχει και επιπτώσεις στο διαγώνισμα όπου πρέπει οι ασκήσεις να λυθούν με συγκεκριμένη μέθοδο.

13 Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
Είναι συνεχής και αδιάκοπη. Επιτυγχάνεται με την καθημερινή εικόνα του μαθητή στους πιο κάτω τομείς: Την διεκπεραίωση της κατοίκον εργασίας Την προθυμία του για παρακολούθηση και συμμετοχή στο μάθημα Την επίδοση του στα γραπτά Την τήρηση καλής εικόνας τετραδίων και σημειώσεων Της προσκόμισης όλων των απαραίτητων εργαλείων για το μάθημα (τετράδια, φυλλάδια, γεωμετρικά όργανα κλπ) Την έγκαιρη προσέλευση του στην τάξη ειδικά μετά από διάλειμμα. Να θυμάστε: <<Aν μελετάτε για να θυμάστε, τότε θα ξεχάσετε. Αν μελετάτε για να καταλάβετε, τότε θα θυμάστε>>. Η υπομονή, επιμονή και σωστή μελέτη φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα

14 Τελειώνοντας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια για πρόοδο των παιδιών σας και στόχος μας αλλά και ευθύνη μας είναι να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από εκεί που ήταν. Χρειαζόμαστε όμως οπωσδήποτε και την δική σας βοήθεια και στήριξη για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαθητές με όραμα και όχι απλά πιόνια σε σκακιέρα… Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

15 ΜΟΥΣΙΚΗ Συντρέχουσα Αξιολόγηση κάθε μάθημα η οποία περιλαμβάνει:
(1) Αξιολόγηση Μουσικού Οργάνου (ατομική) (2) Ενορχήστρωση (με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων τάξης) (3) Tραγούδι (4) Αυτοσχεδιασμός – Σύνθεση (5) Μουσική Ακρόαση (αναγνώριση χαρακτηριστικών στοιχείων διαφόρων ειδών Μουσικής) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ; (1) Αρνητική στάση μαθητών (2) Δεν διαβάζουν καθόλου ενώ χρειάζεται να ξοδέψουν λίγα λεπτά μόνο για διάβασμα. ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

16 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ)
Η Φυσική Αγωγή στη μέση εκπαίδευση είναι μάθημα με σκοπούς και στόχους οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν και να αξιολογηθούν όπως και στα υπόλοιπα μαθήματα. Το εγχειρίδιο δράσεων του μαθητή βρίσκεται αναρτημένο στην πινακίδα του γυμναστηρίου ώστε οι μαθητές μας να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι απαιτείται από αυτούς. Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται με τα εξής κριτήρια: Πρόοδος που πραγματοποιείται σε ορισμένο χρονικό διάστημα (50%) Ενεργός και θετική συμμετοχή στο μάθημα (30%) Π.χ. φέρνω πάντα τη στολή γυμναστικής μου, συμμετέχω με καλή διάθεση στο μάθημα και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μου (παρέλαση, ομάδα χορού, ομάδες αθλοπαιδιών) Στάση του μαθητή απέναντι στη Φυσική Αγωγή, στην άσκηση για την υγεία και τον αθλητισμό (20%) Π.χ. αντιλαμβάνομαι ότι η ενεργός ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό βελτιώνει την υγεία μου, Βαθμός προόδου (αξιολόγηση ατομικής βελτίωσης)  Η ατομική βελτίωση που προκύπτει ως αποτέλεσμα της άσκησης. Ο εκπαιδευτικός δικαιούται να αποτιμά με βαθμούς μόνο το αποτέλεσμα, που προέκυψε ως επίδραση του δικού του έργου στην ανάπτυξη του μαθητή.  Ο κάθε μαθητής κρίνεται και συγκρίνεται με τον εαυτό του και όχι με τους συμμαθητές του. Αναλυτικότερα ο κάθε μαθητής προσπαθεί να βελτιωθεί και σε αυτό μόνο κρίνεται και εξετάζεται ανεξάρτητα εάν η βελτίωση και η επίδοση των συμμαθητών του είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη.


Κατέβασμα ppt "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google