Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τμήμα ΣΤ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τμήμα ΣΤ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τμήμα ΣΤ’2

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ

3 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Ο σεισμός ορίζεται ως η αισθητή ανατάραξη της επιφάνειας ενός ουράνιου σώματος που συνοδεύεται από σεισμικά κύματα που μεταφέρουν την ενέργεια του σεισμού

4 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Τα σεισμικά κύματα, στην περίπτωση που είναι ελαστικά, οδεύουν μεταβάλλοντας την πυκνότητα ή παραμορφώνοντας το σχήμα του μέσου από το οποίο διέρχονται και ταξιδεύουν στο εσωτερικό, στην επιφάνεια ή και στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη σαν τον δικό μας, μεταφέροντας την ενέργεια του σεισμού, η οποία τελικά απορροφάται στο μέσο διάδοσης.

5 ΕΙΔΗ ΣΕΙΣΜΩΝ Οι σεισμοί στην πλειονότητά τους προέρχονται, όπως ήδη αναφερθηκε, από καταπόνηση της λιθόσφαιρας και χαρακτηρίζονται ως τεκτονικοί. Το 90% περίπου των επιφανειακών και το σύνολο των πλουτώνιων σεισμών είναι τεκτονικοί, και λόγω της μεγάλης συχνότητάς τους αυτοί ουσιαστικά αποτελούν το μεγαλύτερο σεισμικό κίνδυνο. Οι σεισμοί που σχετίζονται με εκρήξεις ηφαιστείων είναι οι ηφαιστειογενείς. Αυτοί είναι επιφανειακοί που είτε προηγούνται είτε συνοδεύουν ηφαιστειακές εκρήξεις, και αποτελούν το 7% του συνόλου των επιφανειαών σεισμών. Οι σεισμοί που οφείλονται σε τοπικά αίτια, κυρίως σε κατακρήμνιση οροφών φυσικών εγκοίλων - σπηλαίων, ονομάζονται εγκατακρημνισιγενείς. Αποτελούν το 3% του συνόλου των επιφανειακών σεισμών. Τα μεγέθη τους είναι μικρά και συνήθως εκδηλώνονται σε μη ενεργές περιοχές της γης (μακριά από τα όρια των λιθοσφαιρικών πλακών).

6 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας ωκεανός, μια θάλασσα, μια λίμνη ή ένα φιόρδ.

7 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ Ινδονησία 2004 Ένα από τα πλέον καταστρεπτικά τσουνάμι της σύγχρονης ιστορίας (και αυτό με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων), εκδηλώθηκε μετά τον σεισμό της 26ης Δεκεμβρίου 2004 στην Ινδονησία, μεγέθους 9,3 Ρίχτερ και είχε ως αποτέλεσμα, σχεδόν 250.000 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές. Ιαπωνία 2011 Στις 11 Μαρτίου 2011 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 9,0 Ρίχτερ στην βορειοανατολική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να διαδοθεί τσουνάμι στον Ειρηνικό ωκεανό. Στις Ιαπωνικές ακτές το τσουνάμι έφτασε σε ύψος έως και 10 μέτρα, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές.

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Είδαμε τι είναι τα τσουνάμια και οι σεισμοί. Μάθαμε πώς γίνεται ένας σεισμός. Ακούσαμε τα 3 είδη σεισμών.

9 ΣΥΝΟΨΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ

10 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF %83%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%A C%CE%BC%CE%B9 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF %83%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%A C%CE%BC%CE%B9 http://dimdimdim.wikispaces.com/%CE% 95%CE%99%CE%94%CE%97+%CE%A3 %CE%95%CE%99%CE%A3%CE%9C%C E%A9%CE%9D http://dimdimdim.wikispaces.com/%CE% 95%CE%99%CE%94%CE%97+%CE%A3 %CE%95%CE%99%CE%A3%CE%9C%C E%A9%CE%9D http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE %B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8 C%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE %B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8 C%CF%82

11 Παραδοσιακές τέχνες που χάνονται Xαρούλα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤ’2

12 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΑΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

13 Παραδοσιακές τέχνες Στην Ελλάδα υπήρχαν πολλές τέχνες που χάθηκαν, και τώρα θα σας δείξουμε ποιες είναι αυτές !!!!!

14 Ξυλογλυπτική Η παραδοσιακή τέχνη της ξυλογλυπτικής είναι πολύ σημαντική στην Κρήτη και, κατά το παρελθόν, πολλά όμορφα αντικείμενα θρησκευτικής τέχνης παράγονταν στο νησί. Σήμερα, πολλές από τις εικόνες, προσκυνητάρια, άμβωνες, κηροπήγια και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα στολίζουν ακόμη τις εκκλησίες σε όλο το νησί.

15 Χαλούμι Το χαλούμι είναι πατροπαράδοτο προϊόν της Κύπρου και κατασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Τα υλικά του είναι : ειδικό μεγάλο χάλκινο καζάνι και ειδική σκόνη για να πήξει το γάλα.

16 Κεραμική Η κεραμική είναι η τέχνη κατασκευής κεραμικών. Από τις αρχαιότερες τέχνες που έχουν καταγραφεί με αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής.

17 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Η τέχνη της αγγειοπλαστικής είναι μία από τις παλαιότερες που φτιάχνετε με πυλό και πλέον δεν είναι διαδεδομένη τέχνη

18 ΥΦΑΝΤΙΚΗ Η υφαντική αποτελεί μία από τις βασικές οικοτεχνικές δραστηριότητες τόσο στην αρχαιότητα, όσο και μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής προβιομηχανικής κοινωνίας και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γυναικεία δραστηριότητα ΑΡΓΑΛΙΟΣ

19 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΈΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!

20 ΣΥΝΟΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΑΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

21 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE http://www.google.gr/search?newwindow=1&q=%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20 %CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7&safe=active&safeui=on&um=1&ie=UTF- 8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=lCGjUfmUBYHgPPbMgcAP&biw=1366&bih=598&sei=nSKjUab1DojoOr7xg JAB#facrc=_ http://www.tmth.edu.gr/aet/thematic_areas/p173.html http://www.ekriktiko.gr/index.php/archives/336401

22 Τα δικαιώματα των παιδιών !

23 Περιεχόμενα Όχι βία στα παιδιά! Δικαίωμα στην ελευθερία ! Δικαίωμα στην γνώση! Δικαίωμα στο παιχνίδι! Δικαίωμα στην υγεία μας! Δικαίωμα στη στέγαση! Συμπεράσματα!

24 όχι βία στα παιδιά! Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης πρόκειται για ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετά τρέποντας το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Δημιουργεί άτομα με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, τα οποία δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν, έχουν τάση προς καταχρήσεις, εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές, προβλήματα προσαρμοστικότητας και κατάθλιψη. Επίσης, οι άνθρωποι που υπέστησαν κακοποίηση όταν ήταν παιδιά ενδέχεται να προβούν οι ίδιοι σε κακοποίηση παιδιών όταν ενηλικιωθούν!αγχώδεις διαταραχέςκατάθλιψη

25 Δικαίωμα στην ελευθερία ! Η ελευθερία είναι, για έναν άνθρωπο, η δυνατότητά του να δρα κατά βούληση. Η καθολική ελευθερία, με τα σημερινά δεδομένα, είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ελευθερίας, καθώς και των εσωτερικών ελευθεριών. Η ατομική ελευθερία είναι η δυνατότητα κάποιου να είναι κτήμα του εαυτού του και όχι δούλος ή ιδιοκτησία κάποιου. Εδραίωση της ατομικής ελευθερίας έγινε στην Ευρώπη με το κίνημα του Διαφωτισμού με το πέρας της φεουδαρχίας.βούλησηκοινωνικής πολιτικής δούλοςΕυρώπηΔιαφωτισμού φεουδαρχίας

26 Δικαίωμα στην γνώση! Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην μάθηση και πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και ας έχουν διαφορετική θρησκεία, γλώσσα, ή χρώμα! Το κυριότερο όμως είναι, ότι κανένας γονιός δεν πρέπει να στερεί την μάθηση από τα παιδιά του!

27 Δικαίωμα στο παιχνίδι ! Όλα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο κάθε χρόνο για αυτό στον ελεύθερο χρόνο τους πρέπει να τους αφήνουνε να διασκεδάζουνε και να ξεσκάνε από το πολύ διάβασμα!

28 Δικαίωμα στην υγεία!! Σε όλα τα παιδιά πρέπει να παρέχετε φαρμακευτική περίθαλψη !! Όπως εμβόλια, χάπια, σιρόπια, εξετάσεις στα νοσοκομεία και ότι άλλο χρειάζονται!!

29 Δικαίωμα στην στέγαση! Το δικαίωμα στην στέγαση είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο και για κάθε οικογένεια! Tα παιδιά χρειάζονται το δικό τους δωμάτιο για διάφορους λόγους!!@

30 Συμπεράσματα!@ Από όλα αυτά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής πιστεύουμε ότι όλα τα δικαιώματα είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για τον κάθε άνθρωπο!!! Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει οποία πράγματα είναι γι’ αυτόν απαραίτητα!@!@!

31 Σύνοψη!@! Όχι βία στα παιδιά! Δικαίωμα στην ελευθερία ! Δικαίωμα στην γνώση! Δικαίωμα στο παιχνίδι! Δικαίωμα στην υγεία μας! Δικαίωμα στη στέγαση! Συμπεράσματα!

32 Οι πηγές μας @!@ Για να βρούμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε ψάξαμε στα εξής : Βικιπαίδια Εικόνες (Google) Τα περισσότερα κείμενα όμως τα γράψαμε εμείς!

33

34 Αθλητισμός και ντόπινγκ

35 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ

36 ΟΡΙΣΜΟΣ πρώτος ορισμός που συναντούμε στην ιστορία του αθλητισμού και αναφέρεται στο ντόπινγκ είναι αυτός που διατυπώθηκε το 1963, δυο μόλις χρόνια μετά την σύσταση της Ιατρικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία ντόπινγκ είναι: «Η χρήση από κάθε συναγωνιζόμενο αθλητή οποιασδήποτε ουσίας ξένης προς το σώμα, η απορρόφηση οποιασδήποτε φυσιολογικής ουσίας σε υπερβολικές ποσότητες ή η αφύσικη εισροή της στο αίμα με μοναδικό σκοπό τη βελτιωμένη και άδικη επίδοση του σε κάποιο αγώνισμα».

37 ΑΙΤΙΑ Η λήψη φαρμάκων για τη βελτίωση των επιδόσεων υποδηλώνει την έλλειψη αυτοπεποίθησης, υπέρμετρη βιασύνη και την αναζήτηση "εύκολων λύσεων". Η άγνοια, η έλλειψη προοπτικών και η πίεση για "νίκες", οδηγούν στο ντοπάρισμα ως μέσο για εύκολο κέρδος, άφθονο χρήμα, επιβεβαίωση, αναγνώριση, άνοδο, χρήμα και προβολή. Η "σχεδόν" ελεύθερη κυκλοφορία των σκευασμάτων, ο εύκολος τρόπος εύρεσης τους, τα ανεπαρκή συστήματα ελέγχου ντόπινγκ και το ανεκτικό ποινολόγιο για όσους πιάνονται ντοπαρισμένοι για πρώτη φορά, μειώνουν τις ηθικές αντιστάσεις, αυξάνουν τα διλήμματα κι οδηγούν ευκολότερα στην απόφαση για χρησιμοποίηση τους.

38 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Α. Καρδιοαγγειακά προβλήματα Β. Ηπατικές διαταραχές Γ. Ορμονικές διαταραχές – Μυοσκελετικές βλάβες Δ. Ψυχικες διαταραχές

39 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Για την αντιμετώπιση του Ντοπινγκ οι κάτωθι βασικές παράμετροι πρέπει να συντελεστούν : 1. Περιορισμός της εμπορίας και διακίνησης 2. Έλεγχος Ντόπινγκ 3. Εκπαιδευτικά προγράμματα 4. Σωστή Αθλητιατρική και προπονητική υποστήριξη του αθλητή. 5. Εναλλακτικές λύσεις υποστήριξης του αθλητή, που θα τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από την πεποίθηση ότι δίχως Ντόπινγκ δεν μπορεί να διακριθεί σε διεθνείς αγώνες.

40 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ «Θετική» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε η Ολυμπιονίκης των 1.500 μέτρων στη διοργάνωση του Λονδίνου, Ασλι Τσακίρ Αλπτεκίν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας στο δείγμα της αθλήτριας βρέθηκαν διαφορές στους δείκτες του αίματος κι εφόσον επιβεβαιωθεί από τη δεύτερη εξέταση που θα γίνει ότι είχε παραβεί τους κανονισμούς περί ντόπινγκ, τότε κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό, καθώς στο παρελθόν έχει «συλληφθεί» άλλη μια φορά και συγκεκριμένα το 2004 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων. Η αθλήτρια από την Τουρκία δεν είναι η μοναδική που βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς το ίδιο συνέβη και με τη συμπατριώτισσά της, Νεβίν Γιανίτ, η οποία αγωνίζεται στα υψηλά εμπόδια.. ντόπινγκ

41 ΣΥΝΟΨΗ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ

42 ΠΗΓΕΣ Google ΒικιπαίδειαΒικιπαίδεια


Κατέβασμα ppt "ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τμήμα ΣΤ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google