Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

International Association for the Exchange of Students for Technical Experience International Summer Internships.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "International Association for the Exchange of Students for Technical Experience International Summer Internships."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 International Association for the Exchange of Students for Technical Experience International Summer Internships

2 Διεθνής Οργανισμός για την Ανταλλαγή Φοιτητών για την Απόκτηση Πρακτικής Εμπειρίας I.A.E.S.T.E.  Ιδρύθηκε το 1948.  Ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανταλλαγής φοιτητών για την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας στο χώρο εργασίας.  Παρέχει πρακτική εκπαίδευση στους φοιτητές στο εξωτερικό, επί πληρωμή, σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους.  85 χώρες ανταλλάσουν περισσότερες από 5,000 θέσεις εργασίας ετησίως, μέσω του μεγαλύτερου στο είδος του, τέτοιου οργανισμού.

3 Στόχοι του IAESTE  Να παρέχει σε φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης πρακτική εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των σπουδών τους.  Να προσφέρει στους εργοδότες καλά καταρτισμένους εκπαιδευόμενους στο αντικείμενο της εργασίας τους.  Να αποτελέσει πηγή πολιτιστικής ανταλλαγής και εμπλουτισμού τόσο για τους εκπαιδευόμενους όσο και για τις κοινότητες που τους φιλοξενούν.

4 Αποστολή του IAESTE  Η λειτουργία ενός προγράμματος υψηλής ποιότητας μεταξύ των μελών για την ενδυνάμωση της τεχνικής κι επαγγελματικής ανάπτυξης και για την προώθηση της διεθνούς κατανόησης και καλής θέλησης μεταξύ των φοιτητών, ακαδημαϊκών, και της ευρύτερης κοινότητας.  Το IAESTE λειτουργεί ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, φύλο ή θρησκεία.  Το IAESTE διατηρεί συμβουλευτικές και επιχειρησιακές σχέσεις με διάφορες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου της UNESCO και UNIDO.

5 IAESTE CYPRUS Ιδρύθηκε το 1980 και από το 2011 βρίσκεται κάτω από την διαχειριστική «ομπρέλα» του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Υποστηρίζεται από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού. Συμμέτεχουν οκτώ Πανεπιστήμια: Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο Νεάπολις Ευρωπαϊκό ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο Φρέντερικ Πανεπιστήμιο ΚύπρουΤεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςUniversity of Central Lancashire Cyprus

6 Πού μπορεί να σας «ταξιδέψει» το IAESTΕ; Tσε οποιαδήποτε χώρα που εκπροσωπείται στο IAESTE, ανάλογα με ποιες χώρες το IAESTE CYPRUS έχει συμφωνήσει για ανταλλαγές. ArgentinaCroatiaHungaryLebanonPeruSyria AustraliaCyprusIcelandLiberiaPhilippinesTajikistan AustriaCzech RepublicIndia, KULithuaniaPolandTanzania AzerbaijanDenmarkIndia, MITMalaysiaPortugalThailand BangladeshEcuadorIranMaltaQatarTunisia BelarusEgyptIrelandMexicoRomaniaTurkey BelgiumEstoniaIsraelMongoliaRussiaUkraine Bosnia And HerzegovinaFinlandItalyMontenegroSerbiaUnited Arab Emirates BotswanaFranceJamaicaNetherlandsSierra LeoneUnited Kingdom BrazilFYR-MacedoniaJapanNigeria, FUTOSlovakiaUnited States CanadaGambiaJordanNigeria, UNIBENSloveniaUzbekistan ChinaGeorgiaKazakhstanNorwaySpainVietnam China Hong KongGermanyKenyaOmanSri LankaWest Bank China MacaoGhanaKoreaPakistanSwedenZambia ColumbiaGreeceLatviaPanamaSwitzerland

7 Ποιος μπορεί να επιλεγεί; Για να επιλεγεί κάποιος για ανταλλαγή μέσω του προγράμματος IAESTE πρέπει να:  είναι εγγεγραμμένος φοιτητής πλήρους φοίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ένα από τα επτά πανεπιστήμια που συμμετέχουν  είναι άνω των 19 ετών και τουλάχιστον στο δεύτερο έτος σπουδών (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό)  Σπουδάζει Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Γεωργία, ή Εφαρμοσμένες Τέχνες.  GPA 7.0+ Σημείωση: γίνονται δεκτές αιτήσεις από φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών τους.

8 Ειδικότητες του IAESTE

9 Θα αμοίβομαι;  Όλοι οι εκπαιδευόμενοι του IAESTE, λαμβάνουν επίδομα που θα πρέπει τουλάχιστον να καλύπτει τη σίτηση, τη διαμονή, και την μετακίνηση του εκπαιδευόμενου από τον χώρο διαμονής του προς την εργασία του και αντιστρόφως. Το ακριβές ποσό καθορίζεται από το κόστος ζωής στην χώρα υποδοχής και τον εργοδότη.

10 Ποία είναι το κόστος συμμετοχής; Εάν επιλεγείτε για τοποθέτηση:  Τέλος τοποθέτησης €100.  Τα έξοδα ταξιδίου άφιξης και αναχώρησης προς και από την χώρα υποδοχής. Τα έξοδα για την προσωπική σας ασφάλιση, για την διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης.

11 Πόσο διαρκεί η εξάσκηση; Κατά βάση η πρακτική άσκηση λαμβάνει χώρα κατά τους καλοκαίρινους μήνες και διαρκεί απο 8-16 βδομάδες, χώρις να αποκλείεται όμως τυχόν διαφοροποίηση της διάρκειας αυτής.

12 Ποια είναι η στήριξη που θα λάβω αν επιλεγώ στο πρόγραμμα; Το IAESTE θα:  αναλάβει υπό τη φροντίδα του όλη την επικοινωνία που χρειάζεται με τον εργοδότη  τακτοποιήσει την έκδοση όλων των απαραίτητων εγγράφων για την απόκτηση άδειας εργάσιας και θεώρησης διαμονής (visa) όπου αυτά είναι αναγκαία  κανονίσει τον χώρο διαμονής σας  Οργανώσει, τις περισσότερες φορές, ένα σύστημα υποδοχής των φοιτητών.

13 Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση; Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέσω της ιστοσελίδας IAESTE Κύπρου στο www.cut.ac.cy/iaeste www.cut.ac.cy/iaeste ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αιτήσεις αφορούν τις συγκεκριμένες θέσεις και περιόδους πρακτικής άσκησης που διαθέτει το IAESTE Κύπρου κάθε χρονιά. Γενικά, δεν θα είστε σε θέση να καθορίσετε τον προορισμό σας ή τον εργοδότη σας.

14 Χρονοδιάγραμμα Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 Κατάθεση αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένου βιογραφικού σημειώματος,συστατικής επιστολής, αναλυτικής βαθμολογίας, και πτυχίων ξένων γλωσσών.* Φεβρουάριος 2015 Θα σταλεί στους αιτητές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μάρτιος 2015 Αφού επιλεγείτε από το IAESTE, θα πρέπει να καταβάλλετε το ειδικό τέλος συμμετοχής ύψους 100 ευρώ. Μάιος 2015 Εάν ο εργοδότης στο εξωτερικό αποδεχθεί τον διορισμό σας, θα πρέπει να οργανώσετε το ταξίδι και την ασφάλιση σας. Θα σας παραχωρηθεί η απαιτούμενη βοήθεια για την εξασφάλιση θεώρησης διαμονής (visa) ενώ το γραφείο παραλαβής IAESTE θα φροντίσει να βρεί κατάλληλο χώρο στέγασης. *Σημείωση τα έγγραφα αυτά πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην Αγγλική γλώσσα, επίσημη γλώσσα του IAESTE.

15 Εθελοντές - Δηλώστε συμμετοχή!!! Ενταχθείτε στην ομάδα εθελοντών του IAESTE και:  Βοηθήστε στην διαπολιτισμική κατανόηση των λαών που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την κατανόηση της παγκόσμιας αγοράς σήμερα.  Αποκτήστε οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες.  Ελάτε σε επαφή με αποφοίτους του IAESTE και φίλους από όλο τον κόσμο.  Γεμίστε το καλοκαίρι σας με συναρπαστικά, διεθνή γεγονότα.  Αποκτήστε πρόσβαση σε ένα δίκτυο από φοιτητές και επαγγελματίες που θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς σας συναδέλφους.

16

17

18 Ευχαριστούμε!


Κατέβασμα ppt "International Association for the Exchange of Students for Technical Experience International Summer Internships."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google