ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα των τροφών.
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών
Aκμή και εφηβεία.
COLOSTRUM Γάλα των πρώτων ωρών της ζωής , είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η μητρότητα. Μοναδική τροφή που περιλαμβάνει φυσικά αντισώματα σε μεγαλύτερες.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Η μέλισσα ένα ασπόνδυλο ζώο
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Αισθητική προσώπου ΙΙ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΣ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Το σχολείο μας συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα « Προαγωγή της Υγείας ». Μια εβδομάδα του Απρίλη ήταν αφιερωμένη στα φρούτα.
μάθημα 5.10 Διατροφή και Άσκηση
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 8.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
¨Από το μέλι έρχομαι και στην κορφή …….. τα οφέλη¨ Η διατροφική αξία του μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1 ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Ομάδες τροφίμων.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α Θέμα: Μη σε μέλλει, τρώγε μέλι… Μαθητές που συμμετείχαν: Μαρία Γιαμαρέλου Ελισάβετ Ζαφειρίου Δήμητρα Λιάπη Γλυκερία Σουγλέρη Σχολικό Έτος: 2013-2014

Η ομάδα μας εξερεύνησε και απάντησε τα εξής ερωτήματα: Ποια είναι η διατροφική αξία του μελιού; Ποια είναι η βιολογική αξία του μελιού; Ποια είναι η φαρμακευτική αξία του μελιού; Σε ποια καλλυντικά περιέχεται το μέλι ως συστατικό;

Ποια είναι η διατροφική αξία του μελιού; Η διατροφική αξία του μελιού έγκειται τόσο στην διαιτητική αξία που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και στην αντιβακτηριακή και την αντιοξειδωτική του δράση. Το μέλι περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών όπως βιταμίνες Α, Β1, C κ.ά που αν και βρίσκονται σε μικρή ποσότητα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ποια είναι η βιολογική αξία του μελιού; Ο ανθρώπινος οργανισμός παρομοιάζεται με μηχανή που ενέργειά της είναι η ζάχαρη. Το μέλι είναι η εκλεκτή καύσιμη ύλη της ανθρώπινης μηχανής ενώ η βιομηχανική ζάχαρη είναι η κατώτερη. Το μόνο κοινό γνώρισμα της ζάχαρης και του μελιού είναι η προέλευση τους που και για τα δύο είναι κατά βάση ο φυτικός χυμός. Το μέλι ωστόσο παραμένει ένα αγνό, φυσικό, ανεπεξέργαστο προϊόν ενώ η ζάχαρη είναι προϊόν βιομηχανικής και χημικής επεξεργασίας.

Μέλι και όχι ζάχαρη Η ζάχαρη έχει κατηγορηθεί για πληθώρα παρενεργειών στον άνθρωπο. Το υψηλό επίπεδο χοληστερίνης, οι πονοκέφαλοι, η κούραση, η ερεθιστικότητα, η δυσκοιλιότητα αποδίδονται κατά ένα μεγάλο μέρος στην κοινή ζάχαρη.  Το μέλι είναι ένα φυσικό βιολογικό προϊόν, κατευθείαν από τη φύση, και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία. Η ζάχαρη αποτελείται αποκλείστηκα από ζαχαρόζη.

Ποια είναι η βιολογική αξία του μελιού; Η συχνή χρήση του μελιού δίνει δύναμη και ευεξία στον οργανισμό. Η γλυκόζη που περιέχει το μέλι είναι το σημαντικότερο ζάχαρο για τον ανθρώπινο οργανισμό, γιατί δίνει θέρμανση και ενέργεια. Είναι η μόνη μορφή ζαχάρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μυς Από το μέλι η γλυκόζη περνά πολύ γρήγορα και άμεσα στον οργανισμό. Ένας υγιής άνθρωπος χρησιμοποιεί 200-400γρ. γλυκόζης την ήμερα που για να αξιοποιηθούν σωστά χρειάζεται να ενωθούν με φώσφορο. Το μέλι υπερέχει ως πηγή γλυκόζης γιατί περιέχει στη σύστασή του και φωσφορικά άλατα .

Ποια είναι η φαρμακευτική αξία του μελιού; ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Χρησιμοποιήθηκε ως καταπραϋντικό σε περιπτώσεις κόπωσης, ανορεξίας και δυσκοιλιότητας, για την αντιμετώπιση κοινού κρυολογήματος, την επούλωση πληγών του δέρματος και άλλων παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού

Ποια είναι η φαρμακευτική αξία του μελιού; ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ έδειξαν τα εξής: Ελάττωση του ολικού αριθμού μικροβίων του εντέρου. Λόγω της τεχνητής διατροφής που κάνει ο σημερινός άνθρωπος, ο αριθμός των μικροβίων στο έντερό του είναι μεγάλος Η παρατεταμένη κατανάλωση μελιού από άτομα που πάσχουν από καρδιακές διαταραχές, έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της κατάστασης τους. Σε πειράματα που έγιναν το 1995 από τους ασθενείς με καρδιακά προβλήματα οι 74 παρουσίασαν βελτίωση μετά από τη χορήγηση σ’ αυτούς μέλι. Το μέλι προτείνεται να χρησιμοποιείται από τις έγκυες γυναίκες.

Σε ποια καλλυντικά περιέχεται το μέλι ως συστατικό; Η χρήση του μελιού ως καλλυντικό ήταν γνωστή από πολύ παλιά στους αρχαίους λαούς της Μεσογείου. Το μέλι έχει δραστικές μαλακτικές, ενυδατικές και αρωματικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, έχει την ικανότητα να έλκει και να απορροφά νερό από τον αέρα και έτσι να ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και να βελτιώνει την ελαστικότητα του. Επίσης, το μέλι έχει την ιδιότητα να ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας, τονώνοντας το δέρμα με τα τροφοτονωτικά, αντιγυραντικά και αναζωογονητικά συστατικά του. Σήμερα το μέλι χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες καλλυντικών για ενυδατικές κρέμες, μάσκες προσώπου, λοσιόν για τα μαλλιά και το σώμα.

Σε ποια καλλυντικά περιέχεται το μέλι ως συστατικό; ΛΙΠ ΓΚΛΟΣ Υλικά 1/2 φλιτζάνι κερί μέλισσας 2 κουταλιές της σούπας μέλι 1 φλιτζάνι γλυκό αμυγδαλέλαιο Εκτέλεση Βάζετε το αμυγδαλέλαιο και το κερί σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε στα μικροκύματα για ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το μείγμα. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Το απλώνετε στα χείλια για ενυδάτωση ή πάνω από το κραγιόν για περισσότερη λάμψη. Από τα παραπάνω υλικά προκύπτει ποσότητα ενάμισι φλιτζανιού. Αποθηκεύεται σε γυάλινο μπολ με καπάκι και διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Από τα παραπάνω υλικά προκύπτει κρέμα για τέσσερις χρήσεις.

Σε ποια καλλυντικά περιέχεται το μέλι ως συστατικό; ΜΕΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ Τρίψτε αρκετά μήλα και ανακατέψτε τα με μέλι ώσπου να δημιουργηθεί μια συμπαγής πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπο και αφήστε την για 15 με 20 λεπτά. Η μάσκα θα στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε ποια καλλυντικά περιέχεται το μέλι ως συστατικό; Μαλλιά με Ψαλίδα Αναμιγνύουμε τον κρόκο ενός αυγού, με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μία κουταλιά μέλι.  Περνάμε με το μίγμα τις άκρες με την ψαλίδα μόνο, τυλίγουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι, αφήνουμε 15-20 λεπτά να δράσει και σαπουνίζουμε με το σαμπουάν μας.  Με συχνή επανάληψη, τα αποτελέσματα είναι πάνω από θεαματικά.