Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012
Advertisements

Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
 εργαλείο δυναμικής διαχείρισης γεωμετρικών σχημάτων και αλγεβρικών παραστάσεων  δυνατότητα δυναμικής αλλαγής των αντικειμένων :  είναι δυνατή η μετακίνηση,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Ο Goya, ο Beethoven και ο Ρομαντισμοσ. .
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα.
ΣΧΕΔΙΑΖΩ : ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
project: οψεις της ψυχολογιας
V. Η Λειτουργία της Έκφρασης Ζητήματα στη Σύγχρονη Φιλοσοφία της Τέχνης.
Δημιουργική Απασχόληση
Η Ελληνική τέχνη αναπτύσσεται
ΟΡΙΣΜΟΣ Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο.
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
Η Ζωγραφική του 20ου αιώνα
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
Museum Entrance Είσοδος στην Πινακοθήκη μας! Αίθουσα Ι Αίθουσα ΙΙ Αίθουσα IV Αίθουσα ΙΙΙ Πινακοθήκη Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας.
Εικαστικό εργαστήρι ΣΦΑΚΙΑ
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Ημαθίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ιστορία και η εξέλιξη της
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( ) Ενότητα 3 Το κίνημα του Εξπρεσιονισμού Αγγελική Ρόζη Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών 1.
Η ζωγραφική ως εικονική αναπαράσταση πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ανθρώπου στο τροφοσυλλεκτικό στάδιο, στην τελευταία φάση της παγετωνικής εποχής και.
«Για δέντρα και φυτά μαθαίνω χίλια μυστικά…» Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Παντελέων Μιχαλίτσα.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΑΡΩΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
Γραφιστικός Σχεδιαμός
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
Ερευνητική Εργασία Θέμα: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α2’ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΊΚΗ ΕΠΟΧΗ ( π.Χ.)
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ.
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
House Music και η Electro .
Τι ήταν άραγε ο Μοντριάν;;;
Αναστάσης Παπαϊωάννου Σταύρος Χαραλαμπόπoυλος
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( )
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μαρίελλα Αναστασιάδου
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗ τεχνη Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Καπετανάκης Παρασκευή Πυρπιρή Β2 Σχ. Έτος:
Φρούτα και ζωγραφική.
ΔΥΤΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Μάθημα: Θρησκευτικά Τμήμα: Β2 Σχολική χρονιά: Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαριάννα Αδαμάκη.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
Γραφιστικός Σχεδιαμός
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Οπτική γλώσσα ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΑΦΙΣΑ
Η φωτογραφική μηχανή.
To Teach Curricular Subjects
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΒΑΣΙΑ ΓΡΑΨΙΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΡΕΤΗ ΒΑΛΑΜΟΥΤΗ ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΩ ΖΕΡΒΑ

ΣΤΟΧΟΣ Στόχος της εργασίας μας είναι να καλλιεργήσουμε το καλλιτεχνικό μας πνεύμα και να ενισχύσουμε την κριτική μας γνώση. Ακόμα, μέσα από την τέχνη θα απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του ανθρώπου οδηγώντας τον στην αυτοσυνείδηση ενώ παράλληλα θα προσεγγίσουμε την παράδοση.

ΓΛΥΠΤΙΚΗ Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Η γλυπτική του 20ού αιώνα φέρει εμφανείς επιδράσεις από την αρχαία Ελλάδα πολλά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής συναιρούνται, αλλά και ανατρέπονται, δημιουργώντας μια νέα αισθητική πρόταση.

Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ Ο 20ός αιώνας είναι ο αιώνας, όπου η γλυπτική επιφέρει τις μεγαλύτερες τροποποιήσεις από τη στιγμή που ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών επιτρέπει τους πειραματισμούς Αν και η μοντέρνα τέχνη κάνει χρήση εικόνων που πηγάζουν από την αντικειμενική πραγματικότητα, ξεχωρίζει από την τέχνη του παρελθόντος ως προς την επιθυμία και την ικανότητά της να χρησιμοποιεί μη αντικειμενικά σύμβολα ως υποκατάστατα εσωτερικών συνθηκών του νου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Εικαστική Τέχνη, είναι η έκφραση και αντικειμενοποίηση των συναισθημάτων, των παραστάσεων και των άλλων ψυχικών περιεχομένων του ανθρώπου σε αισθητικές μορφές. Στον άνθρωπο υπάρχει η ορμή να εκφράζει στους άλλους ότι γεμίζει και κινεί την ψυχή του, τις συγκινήσεις του, τις παραστάσεις του, τις σκέψεις του και τις επιθυμίες του. Επιζητεί ο καλλιτέχνης, να αντιλαμβάνονται και οι άλλοι άνθρωποι το ψυχικό του περιεχόμενο και τον εσωτερικό του κόσμο, επιζητώντας επίσης να συμμετέχουν σε αυτόν.

ΚΥΒΙΣΜΟΣ Εκφράζει το αίτημα να τεθεί τάξη και λογικός ειρμός στη χρωματική απειθαρχία και αυθαιρεσία του υποκειμενισμού. Κύριοι εισηγητές του ρεύματος είναι ο Πάμπλο Πικάσσο και ο Μπρακ. Βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος είναι ότι: Επιστρέφει στη φύση την οποία ζητεί να ερμηνεύσει μέσω των γεωμετρικών και στερεομετρικών σωμάτων. Εικονίζει απλά αντικείμενα και «νεκρές φύσεις». Δεν επιδιώκει να προκαλέσει συγκινήσεις, ούτε να υποβάλλει την ποιότητα της ατμόσφαιρα και του φωτός

ΕΞΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ Ανάλογοι προς τους στόχους του Φωβισμού, αλλά με περισσότερο ενστικτώδη και ακραία διατύπωση, είναι οι στόχοι του Εξπρεσιονισμού, με κύριους εκφραστές τον Μαντιλιάνι, τον Λούντβιχ Κίρχνερ και τον Γκρύνεβαλντ. Τα χαρακτηριστικά του κινήματος μπορούν να συνοψισθούν ως εξής: Βιαιότητα του χρώματος. Σκληρότητα της γραμμής. Υποκειμενική σύνθεση. Παραμόρφωση της φόρμας. Η ζωγραφική αποτείνεται στην ανθρώπινη ψυχή και ιδιαίτερα στην περιοχή του υποσυνείδητου

ΟΡΦΙΣΜΟΣ Ο όρος Ορφισμός είναι δημιούργημα του ποιητή Γκυγιώμ Απολλιναίρ και αποδίδεται στο ζωγραφικό έργο του ζεύγους Ρομπέρ και Σόνιας Ντελωναί,που αποτελούν και τους εκφραστές του ρεύματος αυτού. Ο Ορφισμός διακρίνεται από τον Κυβισμό αφού η ζωγραφική επιφάνεια προκαλεί επιπλέον μουσική εντύπωση. Δανείζεται τη χρωματική λαμπρότητα του Φωβισμού και τις γεωμετρικές φόρμες του Κυβισμού.

ΝΤΑΝΤΑΙΣΜΟΣ Το κίνημα του Ντανταϊσμού εμφανίζεται στη Ζυρίχη το 1906 με κύριους εκφραστές τους: Ντυσάν, οΧάουσμαν κ.ά. Έχει πολιτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα και σύντομα διαδίδεται στην Ευρώπη. Στρέφεται εναντίον των καθιερωμένων αξιών και των αστικών αντιλήψεων. Δεν προτείνει μια τεχνοτροπία ή μια ειδική αισθητική θέση. Έχει δανειστεί πολλά στοιχεία του Κυβισμού και του Φουτουρισμού

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΙΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ DUBSTEP ELECTRO HOUSE CHIPTONE DRUMSTEP

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΑΠΕΓΩΣΜΕΝΑ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΓΙΖΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ DJ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ DAVID GUETTA SKRILLEX AFROJACK DIMITRI VEGAS LIKE MIKE

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ; Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ; Camera obscura Οι πρώτες φωτογραφίες αποτελούν απλές προβολές εικόνων πάνω σε κάποια επιφάνεια. Χημική φωτογραφία Αποτύπωση του φωτός πάνω σε ένα φωτοευαισθητοποιημένο από άλατα αργύρου χαρτί,

ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Έγχρωμη φωτογραφία   Η τεχνική της φωτογραφίας χρώματος εξερευνήθηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του 19ΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ψηφιακή φωτογραφία αποτελεί ίσως την τελευταία σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά την τεχνική της φωτογραφίας. ου αιώνα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ; ΟΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο φακός είναι από τα πλέον καθοριστικά στοιχεία τόσο για την ευκρίνεια της τελικής εικόνας όσο και για τις φωτογραφικές δυνατότητες κάθε συσκευής.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ Θέματα εξέτασης ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΥ; ΠΟΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ; ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ CD-ROM; ΠΟΙΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ IPOD ? ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ IPOD ; ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΞΥΠΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ; ΠΟΙΑ Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ;

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΗΧΟΥ 1877-2013

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Καταλήγοντας, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κατά τους τελευταίους 2 αιώνες η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Χαρακτηριστικά επιτεύγματα των εποχών αυτών είναι η ανάπτυξη της γλυπτικής, της ζωγραφικής και της ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και η εξέλιξη της φωτογραφίας και του ήχου. Έτσι, δημιουργείτε μια νέα κοινωνία σύγχρονη και πιο πληροφορημένη.