Eνημερωτική συζήτηση για το Lobbying Δρ. Μαρία Κραμβία Καπαρδή Αναπλ. Καθ. Λογιστικής, ΤΕΠΑΚ Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνειας Κύπρου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Advertisements

Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Ομάδα Πρωτοβουλίας ΜΚΟ Ιανουάριος 2014
Αθήνα, Ιούνιος 2014 Nέο Πρόγραμμα 2 Το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σήμερα  Από τον Οκτώβριο του 2010 δημοσιεύονται στο όλες οι πράξεις.
Η κρίση και το πρόβλημα της διακυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία Σταύρος Ιωαννίδης.
Πιλοτική λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια Κρήτης Πιλοτική λειτουργία.
Παρουσίαση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012.
Βασική πολιτική μικροοικονομία Μάνθος Ντελής. Ελεύθερη αγορά  Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη σπουδαιότητα της έννοιας ελεύθερη αγορά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ο. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΜΜΩΝΑΣ.
Ερωτήσεις και απαντήσεις σχολικού
Πολίτες και ΜΜΕ: Ποιος κατευθύνει ποιον; Ο ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στην προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Αντιγόνη Θεμιστοκλέους Λειτουργός.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΡΤΖΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
Με ποιoύς τρόπους ασκείται η εξουσία; 3.1. Εξουσία και πολιτική εξουσία Εξουσία είναι συνυφασμένη με τις Ανθρώπινες σχέσεις Ανάμεσα σε αυτόν που ασκεί.
Enterprise and Industry Directorate General
Ευρωπαϊκή Ένωση και Διαφθορά Ομιλία της Ανδρούλλας Καμιναρά 28 Φεβρουαρίου 2011.
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
ΔΗΣ 110 Δημόσιες Σχέσεις ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 02/02/2015 1
Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
EGovernment Γιώργος Παπαπαύλου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 alco THE PULSE OF SOCIETY.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει ενεργά στις κοινές υποθέσεις ο πολίτης; Κοινές υποθέσεις είναι όλα όσα μας αφορούν ως πολίτες:
06 ΑΠΡ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
ΟΟΣΑ Αξιολόγηση Συνθηκών Ανταγωνισμού στην Ελληνική νομοθεσία Τομέας ηλεκτρονικού εμπορίου Συστάσεις ΟΟΣΑ.
31 ΜΑΡ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ.
Βασικές αρχές και είδη Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Msc Περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος Διεύθυνσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Ε. Ε. Τ. Α. Α.
Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN- Economic and Financial Affairs Council) ΠΛΕΣΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Κρατικος παρεμβατιςμος και κατα pareto αριςτοποιηςη
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της αρχής «o ρυπαίνων πληρώνει» στο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παντελίτσα.
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Εταιρική Διακυβέρνηση
Εταιρική Διακυβέρνηση
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Διαγωνισμός EUROSCOLA 2015
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΧΑ - ΠΟΤΑΜΙ»
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΞΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ»
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΙΟΝΙΑ»
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ»
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΖΟΥΣΑΣ»
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΚΑΜΑ»
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΦΑΡΟΣ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟΥ»
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΑΛΥΚΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ»
Προκλήσεις για τις εισηγμένες εταιρείες: οι βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο εταιρικό δίκαιο των εισηγμένων εταιρειών Αθανάσιος Στ, Κουλορίδας Λέκτορας Δικαίου.
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Τερψιχόρη Ν. Μαγδαληνού, Εταίρος
Τακτικό Ευρωβαρόμετρο 90   ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΠΡΟΣ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Τακτικό.
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
EΕΥΘΥΝΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. – Τι αλλάζει;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Eνημερωτική συζήτηση για το Lobbying Δρ. Μαρία Κραμβία Καπαρδή Αναπλ. Καθ. Λογιστικής, ΤΕΠΑΚ Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνειας Κύπρου

 Lobbying – Άσκηση πίεσης "Κάθε άμεση ή έμμεση επικοινωνία με δημόσιους υπαλλήλους, πολιτικούς φορείς λήψης αποφάσεων ή των εκπροσώπων τους για σκοπούς επηρεασμού τις λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα που πραγματοποιείται από ή για λογαριασμό συγκεκριμένης ομάδας"  Lobbyist ή Λομπιστας: ένα πρόσωπο ή οντότητα που προσπαθεί να επηρεάσει την κυβέρνηση για λογαριασμό ενός ειδικού ενδιαφέροντος Πως ορίζεται το Lobbying;

Αναπόσπαστο κομμάτι των δημοκρατικών συστημάτων Συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων Παρχοχή πολύτιμων πληροφορίων και δεδομένων Τι είναι το Lobbying;

Lobbying και η μείωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  81% των Ευρωπαίων συμφωνούν ότι υπερβολικά στενοί δεσμοί μεταξύ των επιχειρήσεων και της πολιτικής οδηγεί σε διαφθορά  Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχει η επιχείρηση τους είναι μέσα από πολιτικές διασυνδέσεις  Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της χώρας τους διευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ή εξ ολοκλήρου από λίγες μεγάλες επιχειρήσεις Για την Κύπρο  90% των Κυπρίων πιστεύουν ότι οι στενοί δεσμοί μεταξύ των επιχειρήσεων και της πολιτικής οδηγεί σε διαφθορά  83% των Κυπρίων πιστεύουν ότι η χρήση των διασυνδέσεων είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησή τους  Υψηλότερα ποσοστά μεταξύ της ΕΕ  Οι πολίτες είναι αμφίβολοι σχετικά με τις δυνατότητες των κυβερνήσεών τους για να λάβουν τις σωστές επιλογές  Οι κυβερνήσεις δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τις αγορές  Οι πιο πλούσιοι είναι συχνά αυτοί που χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα  Οι επιχειρήσεις ασκούν αθέμιτη επιρροή στη δημόσια πολιτική  Η πρόσφατη οικονομική κρίση ανέδειξε σοβαρά λάθη τόσο σε επίπεδο διακυβέρνησης αλλά και ρυθμιστικές αποτυχίες, φαινόμενα περιστρεφόμενης πόρτες, συγκρούσεων συμφερόντων  Η διαφάνεια στο lobbying είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας στη διαδικασία λήψης δημόσιων αποφάσεων

 19 χώρες εντός της ΕΕ  Σκοπός του έργου  Η αξιολόγηση του βαθμού στον οποίον οι χώρες έχουν ένα διαφανές, δεοντολογικό και ανοικτό πλαίσιο για το lobbying και τη λήψη αποφάσεων.  Παραδοτέα του έργου  Η πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση για το lobbying στην Κύπρο  Τον Ιανουάριο η Πανευρωπαϊκή έκθεση με βαθμολόγηση ανά χώρα. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Lifting the lid on lobbying»

Το Lobbying δεν είναι ρυθμιζόμενο!  Αναποτελεσματικότητα στον καθορισμό του lobbying  Οι άτυπες πρακτικές lobbying είναι διαδεδομένες  Δεν υπάρχει νομοθεσία σχετικά με την πρόσβαση σε πληροφορίες  Απουσία φορέων εποπτείας  Οι Κύπριοι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις σχετικά με το ποιος ασκεί πιέσεις σε ποιον και για ποιο σκοπό  Η αθέμιτη και ανεξέλεγκτη άσκηση πιέσεων στην Κύπρο είναι διαδεδομένη Η περίπτωση της Κύπρου

 Δεν υπάρχει διαφάνεια στην εφαρμογή της νομοθεσίας για το φαινόμενο «περιστρεφόμενης πόρτας»  ‘Ελλειψη «νομοθετικού αποτυπώματος»  Ο Κώδικας Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν αντιμετωπίζει το lobbying με επαρκείς τρόπο  Το Κυπριακό νομικό πλαίσιο δεν ευνοεί τη διαβούλευση και τη συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Γιατί είχαμε την χαμηλότερη βαθμολογία

 Εταιρείες και άτομα έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις με τους νομοθέτες  ‘Ελλειψη νομικού ορισμού για το lobbying  Η πρακτική του lobbying δεν απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης  απεικονίζεται συχνά ως σκάνδαλο ή/ και περιστατικό διαφθοράς  Ο όρος lobbying έχει συνδεθεί με την ευνοιοκρατία, το νεποτισμό, τη διαφθορά, τη χειραγώγηση και τη δωροδοκία Ευρήματα της Κυπριακής Έκθεσης για το lobbying

Organisation ( ) expenses AD Carbon Positive Services3450, ,000 € CMU RESEARCH INSTITUTE450,000 € Turkish Cypriot Chamber of Commerce4 - 1 (EU Parliament access)50,000 € stas trade consultants limited1 - 1 (EU Parliament access)3,000 € turnover Friends of Akamas1050,000 € EEIGROUP European Economic Integration & Governance41,500 € CYPRUS CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY650,000 € Amicorp250,000 € BirdLife Cyprus150,000 € EUROPEAN OFFICE OF CYPRUS5150, ,000 € EUROCOTT450,000 €

 Η Κύπρος έχει σημειώσει την χαμηλότερη βαθμολογία από τις 19 χώρες της ΕΕ!  Συνολική βαθμολογία μόλις 14%  7% στην Διαφάνεια  21% στην Ακεραιότητα Μηχανισμών  13% στην Ισότητα της Πρόσβασης Ευρήματα της Κυπριακής Έκθεσης για το lobbying

 Το Κυπριακό νομικό πλαίσιο δεν ευνοεί το διαφανές και δεοντολογικό lobbying!  σημαντικές ανεπάρκειες στις ισχύουσες νομοθεσίες  απουσία αναγκαίας ρύθμισης για τήρηση των βασικών πρότυπων διαφάνειας της ΕΕ  έλλειψη ισχυρών μηχανισμών ακεραιότητας για τη ρύθμιση των ομάδων συμφερόντων και εκείνων που δέχονται τις πιέσεις. Ευρήματα της Κυπριακής Έκθεσης για το lobbying

 Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ουσιαστικής ρύθμισης αναφορικά με το lobbying  Ρυθμίσεις για:  Πρόσβαση σε πληροφορίες  Προστασία υπαλλήλων που προβαίνουν σε καταγγελίες δυσλειτουργιών (whistleblowing)  Δήλωση περιουσιακών στοιχείων  Σύγκρουση συμφερόντων και το φαινόμενο των «περιστρεφόμενων πορτών».  Η Κύπρος παραμένει η μόνη χώρα της ΕΕ χωρίς νομοθεσία περί ελεύθερης πληροφόρησης! Εισηγήσεις της Κυπριακής Έκθεσης για το lobbying

 Θα πρέπει να καθιερωθεί η διαφάνεια ως μέσο πρόληψης της πολιτικής διαφθοράς  Δημιουργία ενός υποχρεωτικού ‘Μητρώου για βουλευτές και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους’  Δημιουργία ενός επίσημου ‘Μητρώου άσκησης πίεσης’  Δημιουργία ενός ισχυρού Κώδικα Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος θα εστιάζει στο lobbying Εισηγήσεις της Κυπριακής Έκθεσης για το lobbying

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο…   register-become-mandatory register-become-mandatory

 Πώς προχωράμε;  Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το lobbying όταν λαμβάνει χώρα σε άτυπες συναντήσεις και σε κοινωνικές εκδηλώσεις;  Πώς θα αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την άσκηση πίεσης; Συζήτηση

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας!