Ο Κανόνας του Bayes Ασκήσεις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένας άντρας μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Στο διάλειμμα.
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Η Μπουρμπουλήθρες ΑΕ με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει το Επικό Αριστούργημα των 32,5 Όσκαρ !!!
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Έκπληκτος, αρχίζει να παρακολουθεί τις κότες του, και ανακαλύπτει ποιά είναι υπεύθυνη γι αυτό το κατόρθωμα.
Κοινωνίες και συνεργασία
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 7 Ο. ♥6♥6 Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 1ΧΑ Π ♠ ΚJ8 ♥ A94  K1054 ♣ A76 Β Δ Α Ν Ο Νότος με 15π και ομαλή κατανομή ανοίγει 1ΧΑ Αντάμ η Δύση.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΩΡΙΣ ΑΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 25 Ο Β Δ Α Ν ♠ A107 ♥ QJ4  KJ32 ♣ A82 Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 1ΧΑ Dealer o Νότος που με 15π ανοίγει 1XA.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο. ♠ A96 ♥ A1083  AQ62 ♣ QJ Β Δ Α Ν Η Νότος με 17π. και ομαλή κατανομή ανοίγει 1ΧΑ Α Γ Ο Ρ Α B A N Δ 1XAΠ Α Γ Ο Ρ Α B A N.
ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! ΜEMORY ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ 1.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 Ο. ♥Q♥Q Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 2ΧΑ Π ♠ ΑΚJ10 ♥ A96  J94 ♣ AK8 Β Δ Α Ν Ο Νότος με 20π και ομαλή κατανομή ανοίγει 2ΧΑ Αντάμ η Δύση.
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 4 Ο. ♣J♣J Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 2ΧΑ Π ♠ ΑΚJ10 ♥ A96  J94 ♣ AK8 Β Δ Α Ν Ο Νότος με 20π και ομαλή κατανομή ανοίγει 2ΧΑ Αντάμ η Δύση.
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος

Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Βασικές τεχνικές γνωριμίας
QUIZ Υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άτομο σου λέει πως είναι η Μαρία και ότι θέλει τον κωδικό σου για να σου κάνει νέο ρεκόρ στο παιχνίδι. Τι κάνεις??
Αναγωγή στη μονάδα!. Πρόβλημα Ο πατέρας αγόρασε ένα αυτοκίνητο που κόστιζε συνολικά € Έδωσε τα 7 του ποσού έως τώρα! 15 α) Πόσα € έδωσε ως τώρα;
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ: «Ο αντίπαλος άνοιξε… Τι να κάνω;»
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
A Β για το φως και τη σκιά Ένα αλφάβητο.
1. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. 2. Ο χαρακτήρας σου. Ο χαρακτήρας σου 3. To μ π ουφάν.
Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Θεωρία Υπολογισμού Λήμμα της Άντλησης. Είναι οι παρακάτω γλώσσες κανονικές; L = {0 n 1 n | n ≥ 0} L = { w | w ίδιο πλήθος 0 και 1} L = { w | w ίδιο πλήθος.
O Παπανδρέου σε συνάντηση του με τον Obama κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά: - Πώς τα καταφέρνεις και.
Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.
Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις.
Ο Κύριος παρουσιάστηκε στον Αβραάµ, κοντά στη ∆ρυ Μαµβρή, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του κατά το µεσηµέρι. Σήκωσε τα µάτια του και είδε.
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : ΣΚΙΆ Αγραφιώτη Δήμητρα Διαμαντάκη Μυρτώ Κλαίρ Σταύρου Κατερίνα.
Αρχές επαγωγικής στατιστικής Τμήμα :Νοσηλευτικής Πατρών Διδάσκουσα: Παναγιώταρου Αλίκη Διάλεξη 9.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ II Καθ. Πέτρος Π. Γρουμπός Διάλεξη 8η Στοχαστικά Σήματα - 1.
Έλεγχος Υπόθεσης για το μέσο ενός πληθυσμού
Καθόμουν στην τουαλέτα και έκανα ό,τι έκανα όταν ξαφνικά άκουσα…
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Παραγοντικά Πειράματα (Factorial Experiments)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Άσκηση 2-Περιγραφικής Στατιστικής
Τα 2 επίπεδα του μηνύματος
Γεωμετρική κατανομή.
Παράδειγμα β Στο σχεδιασμό ενός αντιπλυμμυρικού έργου,ενδιαφερόμαστε για την ετήσια μέγιστη πλημμύρα.
Παράδειγμα a Έστω ότι θέλουμε να υπολογίσουμε το μήκος της λωρίδας αριστερών στροφών σε μια διασταύρωση, ωστε να περιέχει με πιθανότητα 96%, τα οχήματα.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Καθόμουν στην τουαλέτα και έκανα ό,τι έκανα όταν ξαφνικά άκουσα…
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της,
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Λογος της γυναίκας 9/11/2018 γεωργία κ..
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Κανόνας του Bayes Ασκήσεις

Άσκηση 1η Υποθέστε ότι έχουµε ένα δι-διάστατο χώρο χαρακτηριστικών με δύο κλάσεις ω1 και ω2 και ότι οι p(x,y|ω1) και p(x,y|ω2) ακολουθούν Κανονική κατανοµή µε τις ίδιες διασπορές σ2=4 και µέσες τιµές μ1=(2, 8) και μ2=(8, 2). Έστω επίσης ότι p(ω1)=4p(ω2). Αν χρησιµοποιήσουµε τον κανόνα του Bayes, ποιες είναι οι δύο συναρτήσεις διαχωρισµού g1(x,y) και g2(x,y); ποιο είναι το σύνορο απόφασης;

Άσκηση 2η Υποθέστε ότι έχουµε ένα δι-διάστατο χώρο χαρακτηριστικών με δύο κλάσεις ω1 και ω2 και ότι οι p(x,y|ω1) και p(x,y|ω2) ακολουθούν Κανονική κατανοµή µε την ίδια μέση τιμή μ=(0, 0) και διασπορές σ1=4 και σ2=16. Έστω επίσης ότι p(ω1)=p(ω2). Αν χρησιµοποιήσουµε τον κανόνα του Bayes, ποιο είναι το σύνορο απόφασης;

Άσκηση 3η Έστω ότι παίζετε σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι και µπροστά σας υπάρχουν τρεις κουρτίνες Ο παρουσιαστής σας ενηµερώνει ότι πίσω από µία από αυτές κρύβεται ένα αυτοκίνητο Έστω ότι επιλέγεται την κουρτίνα Α Ο παρουσιαστής ανοίγει την κουρτίνα Γ για να σας δείξει ότι το αυτοκίνητο δε βρίσκεται πίσω από αυτή Μήπως πρέπει να αλλάξετε γνώµη και να επιλέξετε την κουρτίνα Β; Ορίστε το πρόβληµα χρησιµοποιώντας όρους από τη θεωρία απόφασης του Bayes Ποια είναι η εκ των προτέρων γνώµη σας και ποια η εκ των υστέρων, µετά δηλαδή από το άνοιγµα της κουρτίνας Γ; Ποιος είναι ο κανόνας απόφασης που πρέπει να χρησιµοποιήσετε;

Άσκηση 4η Έστω 3 φυλακισµένοι σε µια φυλακή. Ένας από τους 3 (δεν ξέρουµε ποιος) θα εκτελεστεί το επόµενο πρωί µόλις ανατείλει ο ήλιος Ο Α είναι πολύ νευρικός γιατί ξέρει ότι έχει 1/3 πιθανότητα να εκτελεστεί το πρωί. Προσπαθεί να πάρει ορισµένες πληροφορίες από το φύλακα «Ξέρω ότι δεν πρόκειται να µου πεις αν θα εκτελεστώ το άλλο πρωί, αλλά τουλάχιστον µπορείς να µου πεις ποιος από τους άλλους 2 ( Β και Γ) δε θα εκτελεστεί. Αφού έτσι και αλλιώς ένας από τους άλλους 2 δε θα εκτελεστεί, δεν πρόκειται να µου δώσεις µεγαλύτερη πληροφορία» Αυτό ακούγεται λογικό στο φύλακα και λέει στον Α ότι ο Γ δε θα εκτελεστεί Τότε ο Α γίνεται πολύ ανήσυχος. Πριν ρωτήσει τον φύλακα φαινότανε να έχει 1/3 πιθανότητα για να εκτελεστεί. Τώρα που ξέρει ότι ο Γ δε θα εκτελεστεί, µοιάζει να έχει 1/2. Ο Α μονολογεί, «Τι έκανα; Γιατί να ρωτήσω το φύλακα;». Εξηγείστε αν ο φύλακας έδωσε στην πραγματικότητα κάποια πληροφορία στον Α Ποια είναι η πιθανότητα να εκτελεστεί ο Α τώρα που ξέρει ότι ο Γ δε θα εκτελεστεί;