Έντιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνεργάτες Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην επίσημη ετήσια επιστημονική εκδήλωση της εταιρείας μας, την 7η ημερίδα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ Παρουσίαση: Ελεονώρα Κανελλοπούλου.
Advertisements

«ΜΟΔΙΠ του ΓΠΑ» με απλά λόγια…. Διαδικασία της Αξιολόγησης Η Αξιολόγηση είναι μία περιοδική διαδικασία Κάθε ακαδ. έτος: Ετήσια Εσωτερική Έκθεση ή Ετήσια.
Προώθηση Καινοτομίας Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προς την αποτελεσματικότητα της βιβλιοθεραπείας Μαρίνα Λουάρη Μαρίτα Παπαρούση.
Προσωπικές δεξιότητες
Η ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων στην κινητή μονάδα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚ/ΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛHΤΗΣ: Τ. Ζερβακάκης ΟΜΙΛHΤΗΣ: Τ. Ζερβακάκης Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E Πάρις.
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΜΕΤΣΟΒΟ, 7 – 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Εκτίμηση εκπαιδευτικών αναγκών και εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η ανεξάρτητη αρχή που συντονίζει τις δραστηριότητες του Ελληνικού Στατιστικού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
«Αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο του έργου VAB σε εθνικό επίπεδο» Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου Επιστημονική συνεργάτης ΕΥΕΜ/ΕΑΠ 1Πρώτη Συνάντηση Εργασίας.
Στηρίξτε τη φαρμακευτική περίθαλψη για τους Έλληνες ασθενείς Νοέμβριος 2013.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Η τοπική διάσταση της κοινωνικής ευθύνης των βιβλιοθηκών Βαρβάρα Γεωργοπούλου Υπεύθυνη Αρχείου – Βιβλιοθήκης Ο.Κ.Ε.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
Ιδρυματικό Αποθετήριο Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας 2015.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην Εκπαίδευση: Παράγοντες που την επηρεάζουν Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 2015.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Υλοποίηση πράξεων με Ίδια Μέσα Υπόδειγμα Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Επιστημών της.
Πιστοποιήσεις Νοσοκομείων από το ΕΚΕΒΥΛ Γιώργος Παππούς 1 η Συνάντηση Επιτροπών Ποιότητας, MPC 20 Μαΐου 2011.
Π ΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλυτά Μαρίνα ΑΜ Χειμερινό εξάμηνο
Παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ιδρύθηκε το 1896 και τέθηκε σε λειτουργία το Είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Εργαστήρι ΜΜΕ & η φωνή του ασθενή Λευκωσία, 16 Μαΐου 2016 Εμπειρίες από την Κύπρο στον χώρο της Ιατρικής Δημοσιογραφίας Χρύστα Ντζάνη, Δημοσιογράφος «Πολίτη»
Στάδια διαπίστευσης Καρκαλούσου Πέτρου. Τι προσφέρει η διαπίστευση σε ένα εργαστήριο Διευκολύνει την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος ποιότητας.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
Μέθοδοι Διδασκαλίας στη Νοσηλευτική Ενότητα 12: Επιστημονικές Εργασίες σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις Ελένη Ευαγγέλου, Ευγενία Βλάχου Τμήμα Νοσηλευτικής Ανοικτά.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Με έμφαση στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες) Μουντάκης Κων/νος, Ομότιμος Καθηγητής ΜΑΘΗΜΑ.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
Η έννοια της επιχείρησης
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΧΚ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Έλεγχος - Αξιολόγηση στις Υπηρεσίες Υγείας
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Μετρώντας Αντίστροφα..! Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έντιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνεργάτες Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην επίσημη ετήσια επιστημονική εκδήλωση της εταιρείας μας, την 7η ημερίδα Εντατικής Θεραπείας 2015

Με τη θεματολογία της η φετινή μας ημερίδα διαφοροποιείται από τα συνήθη. προσεγγίζει αφενός επιστημονικά θέματα, που προβληματίζουν τη διεπιστημονική οικογένεια της εντατικολογίας αφετέρου στοχεύει μέσα από την εμπειρία έγκριτων ομιλητών μας να εντρυφήσει στις διαδικασίες και μεθόδους προόδου παρά στην αναζήτηση μόνο νέων γνώσεων.

Οι ΜΕΘ μπροστά στις νέες προκλήσεις: Στροφή στην παρέμβαση θέλαμε να τονίσουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη συγκυρία την οποία περνά η Κύπρος, θεωρούμε υποχρέωση να σπουδάσουμε τις διαδικασίες παρέμβασης και εφαρμογής του σωστού και των γνώσεων,

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ένας δύσκολος χώρος εργασίας με πολλές ιδιαιτερότητες Τα απλά καθημερινά συμβάντα και οι διαδικασίες, επηρεάζουν την πρόγνωση των ασθενών αλλά και το κόστος του συστήματος Υγείας σε εντυπωσιακά ψηλό βαθμό

Ο βαρέως πάσχων ασθενής λόγω της πολυπλοκότητας του και των ειδικών διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων που χρήζει σε καθημερινή βάση απαιτεί σαφώς την εξειδικευμένη γνώση αλλά εξίσου χρειάζεται την ευελιξία για αλλαγές και παρεμβάσεις στο χώρο, σε διοικητικό και πολιτικό επίπεδο.

Η έννοια της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα την τεχνική αρτιότητα, την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη των υπηρεσιών με επίκεντρο τον ασθενή.

Η ποιοτική διαχείριση στο χώρο των Μονάδων Εντατικης Θεραπείας είναι αναγκαία επειδή οι ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και σε προσωπικό για τη στελέχωση τους αυξάνονται ραγδαία παγκοσμίως, απορροφούν το 30% του οικονομικού προυπολογισμού κάθε νοσοκομείου διότι είναι ο χώρος του νοσοκομείου με την μεγαλύτερη βαρύτητα νοσηλευομένων ασθενών

Η έρευνα αποτελεί µια αναγκαία και επιτακτική διαδικασία τόσο για την επιστημονική ανέλιξη και πρόοδο και μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για τη παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον ασθενή.

Αν η έρευνα αλλά και ο ακαδημαικός χώρος στραφεί στην μελέτη μεθόδων επίλυσης καθημερινών προβλημάτων, θα μπορούσε να είναι μια σημαντική πτυχή παρέμβασης

Δεν θα μπορούσε η ημερίδα μας φέτος να μην περιέχει κλινικά θέματα που απασχολούν την καθημερινή εργασία, αδιαμφισβήτητα πολύτιμης αξίας, ιδιαίτερα εάν προέρχονται από καταξιωμένους ομιλητές όπως ήταν το κλινικό φροντιστήριο για το μηχανικό αερισμό που παρακολουθήσαμε το πρωί, ή τα ερωτήματα απέναντι στο θάνατο με την οποία θα ολοκληρωθεί η ημερίδα μας,

Θα μπορούσα να πω και πολλά άλλα από την οπτική γωνία της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου. Όμως ξέρω εκ πείρας ότι οι χαιρετισμοί είναι μια διαδικασία σε ένα συνέδριο που ναι μεν έχει μια χρησιμότητα αλλά αν υπερβούν ορισμένα όρια ενέχουν έντονα και το στοιχείο της δυσαρέσκειας

Τελειώνοντας θα αναφερθώ στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου που αποτελείται απο την ομάδα εργασίας της ΚΕΕΘ υπεύθυνη των επιστημονικών εκδηλώσεων.

Οι ομάδες εργασίας της Εταιρείας μας είναι ένας νέος θεσμός που στόχο έχει να να αξιοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της ΚΕΕΘ, στη συλλογική προσπάθεια για ολοκλήρωση μιας συγκεκριμένης επιστημονικής δραστηριότητας Η ΚΕΕΘ θεσμικά αντιπροσωπεύει τις εντατική νεογνών παίδων και ενηλίκων.

Από την θέση αυτή έχω το ευχάριστο καθήκον να ευχαριστήσω, όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας, οι οποίοι με την δουλειά τους εξασφάλισαν την πολύ καλή οργάνωση αλλά και την επιστημονική ποιότητα του συνεδρίου. Επίσης ήθελα να ευχαριστήσω την γραμματεία του συνεδρίου που απαρτίζεται από νοσηλευτές της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λεμεσού που φέτος θα μπορούν να συμμετέχουν ως αρωγά μέλη της εταιρείας

Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους τους ομιλητές για την τιμή που μας έκαναν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και να φωτίσουν την ημερίδα μας. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τις φαρμακευτικές εταιρείες που συνέβαλαν οικονομικά με τις χορηγίες τους ώστε να υλοποιηθεί η ημερίδα αυτή, Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας

Ελπίζουμε η προσπάθεια μας αυτή να τύχει της θετική σας κρίσης

Σας καλωσορίζω λοιπόν και σας εύχομαι μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή ανοιξιάτικη ημέρα γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες. Σας ευχαριστώ!