Εισαγωγή στη Επικοινωνία 2 η Εβδομάδα. Η Επικοινωνία πριν το 1400 Η σημασία της μνήμης (απομνημόνευσης) Οι άνθρωποι βασίζονται στη μνήμη τους για τις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ “Προετοιμάζοντας την Ευρώπη για Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα” ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: Τα Εθνικά Γραφεία.
Advertisements

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας Επικοινωνιών
Θρησκευτικη μεταρρυθμιση
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Για μια στρατηγική εφαρμογών πληροφορικής στην διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: εμπειρία και κατευθύνσεις Στρογγυλό τραπέζι Διημερίδα.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
Κεφάλαιο 7 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. 1. Ένας νέος κόσμος γεννιέται 2. Η μεγάλη ανατροπή της εποχής μας 3. Οι προτεραιότητες της Ε.Ε 4. Τι είναι τελικά.
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
Η αμερικανικη επαναςταςη
1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ > ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Εργασία που υποβλήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος. Επιμέλεια-Παρουσίαση Αχιλλέως Αχιλλέας Β
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Τιτσιάνο “Η Αφροδίτη του Ουρμπίνο”
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Φυσικά δικαιώματα του ανθρώπου Κοινωνικό Συμβόλαιο.
ΜΑΘΗΜΑ 4ο (Κοινωνικές ομάδες)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Γ’3.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 3 η Εβδομάδα Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 1 η Εβδομάδα Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ  Τα φυσικά διαθέσιμα αποτελούν τη βάση της εθνικής ασφάλειας και ευημερίας  Τα φυσικά διαθέσιμα αποτελούν τα θεμέλια.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Η Ευρώπη μετά από τις Ανακαλύψεις
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση Κλασσική Σοσιαλδημοκρατία & Ο Τρίτος Δρόμος.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ 1)Σημαντική αύξηση του πληθυσμού 2)Αγροτική επανάσταση Δημιουργία μεγάλων αγροκτημάτων Νέες μέθοδοι καλλιέργειας Χρήση.
Την εποχή που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους, στην Ευρώπη σημειώθηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα. Κεφ. 2 Η Ευρώπη στα νεότερα χρόνια (κοσμογονικές.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Οι οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20 ο αι.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
Η κριτική του Ορθού Λόγου
Αγροτική Κοινωνιολογία
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
Το θάυμα της Νότιας Κορέας
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση
ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ( )  α. Πλαίσιο διαμόρφωσης Τι είναι ο διαφωτισμός 
Ευρωπαϊκή Ιστορία 6 συνάντηση (28/3/2017)
Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Εργασία ιστορίας 2ου τετραμήνου
15ος – 18ος αι. εξελίξεις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές
Γενική Οικονομική Ιστορία
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Θρησκευτική Μεταρρύθμιση
Η εμπορική ναυτιλία Ιστιοφόρα σε ελληνικό λιμάνι.
Το αγροτικό ζήτημα. Συνέπειες βιομηχανικής επανάστασης Αγροτικός τομέας: κυριαρχία μέχρι το 19 ο αιώνα Οικονομικές εξελίξεις (βιομηχανική επανάσταση)
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το πιο ανατρεπτικό κίνημα αντι-τέχνης.
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Η περίπτωση της Γερμανίας
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Θρησκευτική Μεταρρύθμιση
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΗ ΣΤΟΝ 16 ΑΙΩΝΑ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Διαχείριση πολιτιστικών αγαθών και προβολή τους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή στη Επικοινωνία 2 η Εβδομάδα

Η Επικοινωνία πριν το 1400 Η σημασία της μνήμης (απομνημόνευσης) Οι άνθρωποι βασίζονται στη μνήμη τους για τις σημαντικότερες εργασίες τους Η εκπαίδευση είναι προφορική – οι άνθρωποι εκπαιδεύονται να θυμούνται Η πληροφορία εύκολα παραμορφώνεται Η πληροφορία ταξιδεύει με καθυστέρηση Οι μαρτυρίες είναι προφορικές (audit - audition) Τα κείμενα υπάρχουν σε βιβλιοθήκες ευγενών καθώς και στην εκκλησία.

Οικονομικές Πιέσεις και Κοινωνικές Αλλαγές Μετακινήσεις εμπόρων Ανάγκη για σύνθετο και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα Η διαθεσιμότητα του χαρτιού Λιμοί και επιδημίες Ξαφνική διαθεσιμότητα της γης Ανάγκη για τίτλους ιδιοκτησίας (συμβολαιογραφίας) Τα νέα επαγγέλματα - γραφιάδες

Η Τυπογραφία Ο ρόλος της εκκλησίας – συγχωροχάρτια Νέες εφευρέσεις – γυαλιά Τα καταστήματα γραφής (scriptoria) δεν προλαβαίνουν τη ζήτηση της αγοράς Το κόστος των χειρογράφων ανεβαίνει Τη λύση τη δίνει ένας μεταλλουργός, ο Γουτεμβέργιος

Οι Απαρχές του Εντύπου Ο Κόσμος αρχίζει να αλλάζει Η τυπογραφία εξαπλώνεται ως νέα τέχνη – επιχειρηματικότητα Σταδιακά επιδρά στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες Άνοδος της μεσαίας τάξης Καθιερώνεται η μαζική επικοινωνία Η πληροφορία γίνεται διαθέσιμη Διευρύνονται οι πολιτιστικοί ορίζοντες

Ο Πρώτος Σταθμός Η επανάσταση ενός ασήμαντου καλόγερου Θρησκεία και έντυπο πηγαίνουν μαζί Αμφισβητούνται εκείνα που κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει Επηρεάζεται η Ευρώπη – κυρίως στον βορρά Το κίνημα της θρησκευτικής μεταρρύθμισης μεταναστεύει στην Αμερική

Ιταλική Αναγέννηση Η βιβλιοθήκη εξελίσσεται Εικονογραφία για την επιστήμη Το Πανεπιστήμιο αλλάζει Το μουσείο – θεματοφύλακας της ανθρώπινης κληρονομιάς Οι διανοητικές περιέργειες ενθαρρύνονται Οι άνθρωποι αρχίζουν να ερευνούν

Γαλλικός Διαφωτισμός Πολιτικές αλλαγές – κυβερνήσεις για το λαό Κοινωνικό Συμβόλαιο Το κίνημα των εγκυκλοπαιδιστών Εθνικές κοινωνίες – δικαιώματα στους λαούς Επηρεάζεται η Αμερικανική Επανάσταση Το τέλος των αυτοκρατοριών

Ευρωπαϊκή Ειδησεογραφία Ειδησεογραφικά φυλλάδια Ναυτιλιακά Έντυπα Κοράντος Λογοτεχνικά έντυπα Φορολόγηση των εντύπων (The Stamp Act, 1712) Πρώτες απόπειρες λογοκρισίας

Το Έντυπο στον Νέο Κόσμο Η Εφημερίδα Public Occurrences του Benjamin Harris κλείνει στο ξεκίνημα Ο ρόλος των αδελφών Franklin – The New England Courant H υπόθεση Zenger και το ζήτημα της «συκοφαντίας» Πολιτικοί διχασμοί μεταξύ Federalists και Anti-Federalists Freedom Journal – τα δικαιώματα των μαύρων.