Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Βασικές πληροφορίες για την Α΄ τάξη
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Τερέζας Γιακουμάτου Επιμορφώτριας νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Επιμορφώτρια Δρ. Αταλόγλου Θ.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Όταν θέλουμε να καταγράψουμε κάποια στοιχεία από το σύνολο ή τα επιμέρους στάδια μιας πράξης (επιστημονικό.
Αντανάκλαση Συναισθήματος
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ
Στη διαφήμιση όλα είναι δυνατά! Κουκουρίκου Αρίστη Δασκάλα Βέροια, 2010.
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»
Ενότητα 4 Σκουπίδια στη θάλασσα Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ1 ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟ.
Η περιληψη.
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
Εισαγωγή στο Blackboard
Αξιοποίηση – αξιολόγηση δικτυακών χώρων Ιστοσελίδες – ιστοχώροι - πύλες.
Κατηγορίες Εφαρμογών Πολυμέσων. Ανάλογα με τον τρόπο διανομής –Οπτικοί Δίσκοι –Περίπτερα (Kiosks) –Πραγματικού χρόνου (on line) –Διαδίκτυο (Internet)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Blogging στην εκπαίδευση. Μια μικρή έρευνα Πόσοι από εσάς έχετε ξανακούσει τους όρους blog/blogging/ιστολόγιο? … διαβάζετε τακτικά κάποιο blog? … «κρατάτε»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Η παράγραφος Είναι το βασικό δομικό στοιχείο ενός κειμένου.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
Τίτλος προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας : Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας 1 Μαθητική εφημερίδα ΓΕΛ Σιδηροκάστρου efimeridapallatideio.wordpress.com.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Πρακτική Άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Που και πως ψάχνουμε.
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΟΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ασφαλές Internet Ιοί Παραπληροφόρηση Ακατάλληλα Άχρηστα Ψαράδες
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ΣΤ τάξη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική εργασία. Φυσικά επειδή πρόκειται για το επίσημο site του σχολείου, για να δημοσιευθεί ένα κείμενο θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες δεοντολογίας.

Πώς γράφουμε ένα άρθρο για το σχολικό site Γενικές οδηγίες

Επιλογή θέματος (για τους μαθητές) Από τις κατηγορίες θεμάτων των μαθητικών σελίδων

Προσωπικό ύφος Πρωτότυπο δικό σας κείμενο Δικές σας φωτογραφίες όπου είναι δυνατόν

Προσοχή στο copyright Τροποποιούμε τα όποια κείμενα βρήκαμε στο Internet, δεν κάνουμε copy – paste. Βγάζουμε μικρή περίληψη, προσέχουμε να μην υπάρχουν δυσνόητες λέξεις και περίπλοκες εκφράσεις (πχ «ενδελέχεια»). Διαλέγουμε εικόνες χωρίς copyright Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο αυτούσιο απόσπασμα από το Internet ή από κάποια εγκυκλοπαίδεια, το αναφέρουμε ως «πηγή» στο τέλος του κειμένου μας.

Προσοχή στους περιορισμούς το σχολικού site Αποφεύγουμε τις ρατσιστικές εκφράσεις και απόψεις στα κείμενά μας (Για παράδειγμα ας πούμε δεν δημοσιεύονται ανέκδοτα που στοχοποιούν κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.) Αποφεύγουμε τα έντονα εστιασμένα άρθρα. Αν θέλετε ας πούμε να γράψετε ένα άρθρο για τα αθλήματα και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο, προτιμήστε να γράψετε για την ιστορία του ποδοσφαίρου με αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα αλλά με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο μπορείτε και όχι υιοθετώντας τη φρασεολογία των αθλητικών εφημερίδων! Στις φωτογραφίες δεν πρέπει να φαίνονται από κοντά σε καμία περίπτωση πρόσωπα μαθητών αλλά ούτε και καθηγητών ή άλλων ενηλίκων αν αυτοί δεν το επιθυμούν. Περιοριζόμαστε σε θέματα που μας αφορούν τόσο σαν ηλικία όσο και σαν μαθητές. Για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα δεν θα κάνουμε ας πούμε έρευνα για το ποια είναι τα πιο “in” μπαρ στη γειτονιά μας! Τέλος προσέχουμε τίποτα από όσα γράφουμε να μην μπορεί να εκληφθεί ώς διαφήμιση κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος ή προϊόντος.

Τρόποι παράδοσης άρθρων Προσωπικά σε USB memory flash, το οποίο σας επιστρέφεται άμεσα. Με στη διεύθυνση κάνετε επισύναψη του άρθρου σας και βάζετε και το όνομά σας κάπου. Μην ξεχνάτε σε κάθε περίπτωση να υπογράφετε το κείμενό σας.

Συμπέρασμα Έχοντας υπ΄ όψη όσα αναφέρθηκαν πριν, σκοπός σας όπως καταλαβαίνετε πρέπει να είναι να κάνετε το κέφι σας και ταυτόχρονα να δημοσιεύσετε κάτι που να έχει την προσωπική σας σφραγίδα και να αντανακλά τη δική σας άποψη για το θέμα στο οποίο αναφέρεστε, έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για άρθρο που θα δημοσιευθεί στο επίσημο site του σχολείου σας.