ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Άγιος Παύλος’’
Advertisements

Thomas Edison (1847 – 1931) Οι καθηγητές του τον θεωρούσαν « διατελώντα εν συγχύσει ». Ο Edison έγινε ο πιο γόνιμος εφευρέτης όλων των εποχών!
Βασικές έννοιες της κυματικής
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Από τον Ηλεκτρισμό στο Μαγνητισμό Ένας Ηλεκτρικός (ιδιο-)Κινητήρας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Αποστολίδου Χριστίνα.  Το έτος 1877 κατέθεσε αίτηση για απόκτηση τίτλου ευρεσιτεχνίας ο ήδη ευρύτερα γνωστός εφευρέτης Thomas Alva Edison (Έντισον, 1847-
Βασικές Αρχές Ψηφιακής Τεχνολογίας
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Κεφάλαιο 3 ο - Συνέχεια Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Εισαγωγικές έννοιες στην Κυματική Φυσική
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ Ηλεκτροακουστικές συσκευές που μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικές μεταβολές Τάση ή ρεύμα ήχος μικρόφωνα.
Από το γραμμόφωνο στο …mp3
ΉΧΟΣ.
Ο ΗΧΟΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,
ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΦΕ
Τεχνολογία Επικοινωνιών
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
2.3 Αρχή λειτουργίας του κινητήρα
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 1
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
Δομή και λειτουργίες των διαφόρων μερών του ΗΥ
Πως άλλαξε η ιστορία της μουσικής γενικότερα με την εφεύρεση μιας συσκευής που παγιδεύει τον ήχο; Οι αρχικές μέθοδοι της ελεύθερης ηχογράφησης ήχου περιλαμβάνουν.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΜΕΖΑ ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ Γ2
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας (Κεφάλαιο 17)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
5.5 ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΟΡΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΟΡΣ
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
KINHTO.
Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΣΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΙΟΣ 2009 ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Μαγνητικός δίσκος (magnetic disk) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Ο μαγνητικός δίσκος χρησιμοποιείται για μόνιμη αποθήκευση δεδομένων, παρέχοντας σχετικά μικρό.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 40’Σ Το βινύλιο. Οι πρώτοι δίσκοι γραμμοφώνου κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, από ανθεκτικό σκληρό λάστιχο με διάμετρο περίπου.
1 ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ερευνητική Εργασία ΑΤ2 Καθηγητής: Τσαφάς Α. Σχ. Ετος Θέμα: Μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικά σήματα και αντίστροφα.
ΨΑΡΕΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Πως λειτουργούν ? Πως λειτουργούν ? Πως λειτουργούν ? Τι ενέργεια δίνουν ? Αιολικα παρκα!!
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Τα μέσα αποθήκευσης δεδομένων είναι συσκευές χρήσιμες για την αποθήκευση δεδομένων και πληροφοριών. Στην επιστήμη υπολογιστών συνήθως.
Οργανολογία ΙΙ Ηλεκτρόφωνα.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Ηλεκτρικός Κινητήρας Βαγγέλης Ηλιάδης.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
Φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής
Μηχανισμοί 25/12/2017.
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΚΥΜΑΤΑ.
1ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου (1dimagdim.blogspot.com)
η έννοια συχνότητα κύματος ταλαντώνεται η πηγή
Μαρίελλα Αναστασιάδου
Δ. Κλιγκόπουλος Επιβλέπων: Β. Σπυρόπουλος, Καθηγητής
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

Τέλη 19ου αιώνα Ο άνθρωπος κατορθώνει να εγγράψει σε ειδικές συσκευές τον ήχο και κατόπιν να τον αναπαράγει .

Thomas Edison 1978

Thomas Edison, 1978 (Έντισον, Τόμας Άλβα) Ο Τόμας Άλβα Έντισον, γεννήθηκε στο Μιλάνο του Οχάιο των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 1847. Αν και ο δάσκαλος τον έδιωξε απ’ το σχολείο ως «καθυστερημένο», η μητέρα του, που ήταν πρώην δασκάλα, του ενέπνευσε την επιθυμία της μάθησης. Είναι ο εφευρέτης 1093 ευρεσιτεχνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται ο ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης, ο φωνογράφος, το σύγχρονο τηλέφωνο και η κινηματογραφική μηχανή προβολής. Είναι επίσης ο ιδρυτής του πρώτου εργαστηρίου βιομηχανικής έρευνας.

Φωνογράφος

Συσκευή αναπαραγωγής ήχων και ομιλίας με μηχανικό καθαρά τρόπο. Φωνογράφος Συσκευή αναπαραγωγής ήχων και ομιλίας με μηχανικό καθαρά τρόπο. Το σύστημα εγγραφής το αποτελούσε ένας κύλινδρος σκεπασμένος με στρώμα από κερί και ρετσίνι, ένα χωνί στη βάση του οποίου ήταν κολλημένη μία μεμβράνη. Επάνω της ήταν στερεωμένη μία ακίδα. Όταν κάποιος μιλούσε στο άνοιγμα του χωνιού, το ηχητικό κύμα ανάγκαζε τη μεμβράνη να ταλαντώνεται.

Emil Berliner-1887

Emil Berliner,1887 (Έμιλ Μπέρλινερ) Αμερικανός εφευρέτης γερμανικής καταγωγής, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της τηλεφωνικής τεχνολογίας και κατασκεύασε τον φωνογραφικό δίσκο (Ανόβερο 1851- Ουάσιγκτον 1929). Με την κατασκευή του επίπεδου δίσκου η εγγραφή και η ανάγνωσή του επιτυγχάνονταν με οριζόντια κίνηση της βελόνας, αντί για την κατακόρυφη του φωνογράφου του Έντισον, που προκαλούσε σοβαρή παραμόρφωση λόγω της βαρύτητας. Ο Μπέρλινερ ασχολήθηκε και με την αεροναυτική

Γραμμόφωνο

Γραμμόφωνο Στο γραμμόφωνο ο δίσκος τοποθετείται οριζόντια και περιστρέφεται με τη βοήθεια ελατηρίου που τεντώνεται με μία εξωτερική μανιβέλα. Το γραμμόφωνο αντικαταστάθηκε απ’ το πικ-απ.

Πικ-απ

Πικ-απ Ο δίσκος στο πικ-απ περιστρέφεται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού κινητήρα. Αντί για μεταλλική βελόνα στο πικ-απ χρησιμοποιείται ένας μικρός κρύσταλλος από ζαφείρι ή διαμάντι. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από ένα μαύρο σκληρό υλικό, το βινύλιο. Στους δίσκους βινυλίου μπορούμε να εγγράψουμε ήχο μόνο μία φορά.

Μαγνητόφωνο

Μαγνητόφωνο Το μαγνητόφωνο είναι όργανο ηλεκτρομαγνητικής διαμόρφωσης ή ανίχνευσης μεταβλητών ιχνών, που αντιστοιχούν σε ηχητικά κύματα, πάνω σε κινητή μαγνητίσιμη επιφάνεια. Τα μαγνητόφωνα μπορούν να εγγράψουν πολλές φορές διαφορετικούς ήχους. Η κεφαλή εγγραφής στο μαγνητόφωνο εγγράφει ένα μαγνητικό ίχνος σε μια ειδική ταινία, που είναι τυλιγμένη μέσα στις κασέτες. Το ίχνος αυτό «διαβάζει» κατά την αναπαραγωγή η κεφαλή αναπαραγωγής.

Τα πιο σύγχρονα μέσα εγγραφής του ήχου είναι το Compact Disc, το CD Τα πιο σύγχρονα μέσα εγγραφής του ήχου είναι το Compact Disc, το CD. O ήχος αποτυπώνεται στο CD με διαδοχικές λείες επιφάνειες και βαθουλώματα. Την ανάγνωση αντί για βελόνα, όπως στο γραμμόφωνο, ή κρύσταλλο από ζαφείρι, όπως στο πικ-απ, κάνει εδώ μία ακτίνα laser. Ο ήχος στο CD έχει εγγραφεί με έναν κώδικα διαδοχικών βαθουλωμάτων και λείων περιοχών.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ CD Λείες περιοχές Βαθουλώματα