Domain Name System DNS. Αντιστοίχηση διευθύνσεων ΙΡ με συμβολικά ονόματα Π.χ. Στο εργαστήριο Η/Υ1 o user10 είναι ο user10.osk.local Σε περίπτωση που ένας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ DATA, ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.
Advertisements

Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο Ντάνης Αντώνης ΠΕΟ4 ΧΗΜΙΚΟΣ.
Δίκτυα υπολογιστών.
Διαδίκτυο.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα
WORDPRESS. Self-Hosting Wordpress • Απαιτείται δικό μας domain, και δικιά μας Web Hosting Υπηρεσία (κατόπιν πληρωμής) • Το λογισμικό του Wordpress κατεβαίνει.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
Ιστορία του Ιντερνετ.
ΠΜΣ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Δίκτυα υπολογιστών ΕΠΛ 012
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Διαχείριση Δικτύων με τη χρήση SNMP
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Microsoft Exchange Server Τι είναι ο Exchange Ο Exchange Server χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( service).
Το διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών
Κείμενο – ASCII – Unicode - HTML Κωδικοποίηση ASCII / Unicode HTML
Το διαδίκτυο στη διδασκαλία και στη μάθηση Β. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Επικ. Καθηγήτρια ΑΠΘ.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Σύστημα Ονομάτων Περιοχών (Domain Name System, DNS)
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Εφαρμογές Πληροφορικής
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑ 1.
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Τεχνικές Αναζήτησης στο Διαδίκτυο και όχι μόνο….
7.7 Πρωτόκολλο ARP Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ.
©Γεωργιλά Χιονία Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ1901
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Το 1989 ο Τιμ Μπέρνερς μέλος του κέντρου cern επινόησε τον παγκόσμιο.
Το Διαδίκτυο Τι πρέπει να ξέρετε για το Διαδίκτυο.
Δίκτυα Υπολογιστών Σταυρακάκης Μανόλης.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 2
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Distributed Systems 2 Multicast DNS. Τι είναι; Πρωτόκολλο αντίστοιχο του DNS για τοπικά δίκτυα. Κάθε Η/Υ έχει την δική του λίστα με DNS records.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ή ‘ο Μαγικός Κόσμος του Ιντερνετ σε απλά λόγια’
7.8 Πρωτόκολλο DNS Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΩΣ ΕΓΑΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Σχολικό εργαστήριο και θέματα ασφάλειας Βασικές έννοιες δικτύων  Πρότυπο αναφοράς TCP/IP  TCP πρωτόκολλο ελέγχου αναφοράς  IP πρωτόκολλο Διαδικτύου.
1 Διαδίκτυο (Internet) Διευθύνσεις IP. 2 Ιεραρχικές ΙΡ διευθύνσεις  Κάθε host στο διαδίκυο έχει μια διεύθυνση που καλείται IP address.  Αυτή η διεύθυνση.
 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ DNS SERVERS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ  Παράνομο περιεχόμενο  Περιεχόμενο βίας ή άλλες.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ 8/11/2006. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΕΜΠ ntua.gr ( /16, AS#3323)
Εισαγωγή στο DNS lookup DNS lookup made easy by finrod για την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ(2011)
Β’ Γυμναςιου ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ 14/11/07. 2 Κατηγορίες Λειτουργιών Διαχείρισης ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Fault (Βλάβες) Configuration (Διάρθρωση) Accounting (Λογιστική) Performance.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 2: Συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου. Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.3 Πρωτόκολλο TCP.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.8 Σύστημα ονομάτων περιοχών (DNS)
To πρωτόκολλο διαδικτύου IP -χρησιμοποιείται από αποστολέα και παραλήπτη που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά δίκτυα για να ανταλλάξουν πακέτα πληροφοριών.
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Τι είναι το domain name system (DNS)
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.9: Δρομολόγηση
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες
Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου
3.4 Διευθύνσεις IP και Ονοματολογία
Β. Μάγκλαρης 19/10/2015 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Εισαγωγή (II) Διευθυνσιοδότηση στο Internet Το Παγκόσμιο Internet.
Το Διαδίκτυο - Internet
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
ՀԱՄԱԿԱՐԳՉԱՅԻՆ ՀԵՌԱՀԱՂՈՐԴԱԿՑՈՒՂԻՆԵՐ
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Domain Name System DNS

Αντιστοίχηση διευθύνσεων ΙΡ με συμβολικά ονόματα Π.χ. Στο εργαστήριο Η/Υ1 o user10 είναι ο user10.osk.local Σε περίπτωση που ένας υπολογιστής τοποθετηθεί σε διαφορετικό δίκτυο ή σε άλλο υποδίκτυο ενός δικτύου, τι συμβαίνει με την ΙΡ διεύθυνσή του; Σε περίπτωση που ένας υπολογιστής τοποθετηθεί σε διαφορετικό δίκτυο ή σε άλλο υποδίκτυο ενός δικτύου, είναι ανάγκη να αλλάξει το συμβολικό του όνομα;

DNS Η μετατροπή από το συμβολικό όνομα στην πραγματική ΙΡ διεύθυνση της συσκευής προορισμού, πραγματοποιείται από τον υπολογιστή του αποστολέα. Κάθε φορά που ένα μήνυμα πρέπει να σταλεί σε κάποιον υπολογιστή, το λογισμικό του ΙΡ πρωτοκόλλου του αποστολέα ανατρέχει στο αρχείο διευθύνσεων και αναζητά τη διεύθυνση προορισμού, χρησιμοποιώντας ως κλειδί αναζήτησης το όνομα του υπολογιστή προορισμού.

Πίνακας αντιστοίχησης ονομάτων - ΙΡ

Αρχείο πίνακα αντιστοίχησης ονομάτων - ΙΡ Η μέθοδος αυτή με το αρχείο αντιστοίχησης διευθύνσεων – ονομάτων δουλεύει καλά όταν το δίκτυο είναι μικρό. Τα βασικά προβλήματα για να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα μεγάλο δίκτυο είναι:  Κάθε υπολογιστής του δικτύου πρέπει να έχει ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου.  Το αρχείο πρέπει να διατηρείται ενημερωμένο κάθε φορά που γίνεται κάποια αλλαγή στο δίκτυο.  Αν το πλήθος των υπολογιστών είναι μεγάλο, η αναζήτηση σε ένα απλό αρχείο κειμένου (ASCII) θα είναι πολύ αργή.

Domain Name System Το DNS είναι ένας μηχανισμός απεικόνισης διευθύνσεων σε ονόματα και το αντίστροφο Το DNS περιέχει ένα χώρο ονομάτων ιεραρχικά οργανωμένο και η λειτουργία του στηρίζεται σε μία κατανεμημένη βάση δεδομένων

Ιεραρχική μορφή DNS Η ιεραρχική δομή του χώρου ονομάτων είναι αυτή, που εξασφαλίζει και την επεκτασιμότητά του

Οργάνωση Δικτύου σε ζώνες

Χώρος ονομάτων του DNS -.arpa: Ειδικοί οργανισμοί διαδικτύου -.com: Εταιρίες -.edu: Εκπαιδευτικά ιδρύματα -.gov: Κυβερνητικοί οργανισμοί -.mil: Στρατιωτικοί οργανισμοί -.net: Κέντρα διοίκησης δικτύου -.org: Οτιδήποτε δεν μπορεί να καταταγεί σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες (τυπικά μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί)

Επίπεδα περιοχών dns

(EMΠ)  (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)  (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)  (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) (Τομέας Ρευστών) (Τομέας Πυρηνικής Τεχνολογίας) (Μηχανικών Κατασκευών και Ελέγχου)

Nslookup