ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

To χρυσό τσακάλι.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.
« Η Ασπρούλα και ο Ταύρος»
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και άγνωστα αδέσποτα.  Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, που.
Ρήμα Υποκείμενο Αντικείμενο Κατηγορούμενο
Όλα εξαρτώνται από μένα !!!
CAWS Φιλοζωική Κρήτης Κορέντζα Βλαστού
Το Κάπνισμα.
Τα παιδιά της Α2 σας παρουσιάζουν τις δικές τους Δημιουργικές εργασίες!
Πυραμίδα των τροφών.
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
Σήματα οδηγών. Τα διάφορα σημεία όπου κυκλοφορούμε Δρόμος Πινακίδες κυκλοφορίας Διαγραμμίσεις Πεζοδρόμιο Ποδηλατόδρομος Φωτεινοί Σηματοδότες.
«ΝΗΣΤΕΙΑ».
Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα πιο παράξενα να συμβαίνουν στη φύση, και ειδικότερα στο ζωικό βασίλειο, δεν είναι λίγες οι φορές που μια εικόνα.
ΓΛΥΚΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤ2 ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο κύκλος του νερού Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014.
Γειτονιά καθαρή… Κυψέλη πολιτισμού
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Τα ζώα μας ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΚΙΖΙΜΗ ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.
Άσκηση 7 Ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου, σχήματος τετράγωνου συμφώνησε με το Δήμο στον οποίο ανήκει να παραχωρήσει μια λουρίδα 10 μέτρων για την κατασκευή.
ΖΩΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΌ ….
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚEΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΙΑΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ.
SAVE THE PLANET Βοηθήστε να σωθεί το περιβάλλον είναι στο χέρι σας!!!
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
16. Η Εκκλησία ως κιβωτός φυλάει την αλήθεια
Κακοποίηση των ζώων Γιώργος Καρανάσιος Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
Χαριτωμένα ζωάκια ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΒΙΚΥ Γ΄2.
Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ποιός θέλει να γίνει φίλος των Ζώων?
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ.
Κυνήγι θησαυρού με θέμα τις υγιεινές συνήθειες
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
Λ. Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου
ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΑΛΑΙΤΣΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΡΠΑΣ,
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Λατρεία των ζώων Γκάργκαλης Δημήτρης Καρανικόλας Βασίλης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
Εξάντας Ελλήνων Γονέων.
Τα ζώα Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν εμένα, κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω. Ποτέ.
Αδέσποτα ζώα συντροφιάς
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη

Όλα τα ζώα γεννιούνται με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. O άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. O άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, αντίθετα οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων. Kάθε ζώο δικαιούται φροντίδας και προσοχής από τον άνθρωπο.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ Τα ζώα από μικρά θα πρέπει να τα φροντίζουμε. Να τους φτιάξουμε ένα σπιτάκι για να μην κρυώνουν και να μη βρέχονται. Θα πρέπει να τα πλένουμε συχνά για να μην είναι βρώμικα κι αρρωσταίνουν.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Για να φροντίζουμε τα ζώα πρέπει να τα κάνουμε πολύ καλά μπάνιο, να τα ψάχνουμε για τσιμπούρια, να τους βάζουμε λουρί για ψύλλους, να τους κάνουμε εμβόλια, να τους δίνουμε βιταμίνες και καλό φαγητό. Όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να δίνουμε στα ζώα αγάπη, στοργή γιατί κι αυτά είναι ζωντανά πλάσματα σαν κι εμάς τους ανθρώπους.

ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Τα ζώα πρέπει να τα αγαπάμε, να μην τα σκοτώνουμε, πρέπει να τα φροντίζουμε να τα ταΐζουμε, γιατί από αυτά τρώμε το κρέας, το γάλα και με το μαλλί τους κάνουμε πατάκια και μπλούζες.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ Τα αδέσποτα ζώα είναι κάποια ζώα (σκυλιά , γάτες), που είναι παρατημένα από τα αφεντικά τους. Αυτά τα ζώα περιπλανιούνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα που τα χτυπάνε. Δεν κινδυνεύουν μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι από τα δαγκώματά τους. Τα αδέσποτα ζώα δημιουργούνται, όταν οι άνθρωποι τα παρατάνε στους δρόμους, επειδή τα βαριούνται ή όταν εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες των ζώων τα μικρά τους, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

ΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Όλοι λέμε «θα κάνει κάτι η φιλοζωική» και το αφήνουμε εκεί. Τι είναι όμως η φιλοζωική; Πως θα έρθει να βοηθήσει το αδέσποτο; Στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος κρατικός μηχανισμός που να ασχολείται με την περισυλλογή και την περίθαλψη αδέσποτων! Το κοντινότερο σε αυτό είναι το διαδημοτικό πρόγραμμα του ΔΙΚΕΠΑΖ που περιλαμβάνει συγκεκριμένους δήμους του νομού Αττικής. Ασχολείται με την περισυλλογή και στείρωση αδέσποτων σκυλιών και την νοσηλεία για πολύ απλά περιστατικά. Στην συνέχεια τα ζώα μένουν για λίγο στη στέγη και επανατοποθετούνται αν δεν υιοθετηθούν. Δεν καλύπτει δύσκολα ορθοπεδικά χειρουργεία. Ζώα που έχουν ανάγκη από τέτοια χειρουργεία είτε επανατοποθετούνται χωρίς να γίνει το χειρουργείο είτε μένουν εκεί και περιμένουν να πεθάνουν ή να τα αναλάβει κάποιος ιδιώτης. Οπότε, όλη η βασική δουλειά γίνεται από ευαισθητοποιημένους ιδιώτες!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ