Θεωρία αναγκών του Μάσλοου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Advertisements

I.I.E.K DATA Τμήμα: Μαγειρικής Τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Κοστολόγησης
Η Αλλαγή μέσα στον Οργανισμό
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ.
Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΜΟΝΤΕΛΟ PEST Πολιτικό/ρυθμιστικό περιβάλλον (πχ νομοθεσία για φόρους/ίδρυση επιχείρησης/περιβάλλον) Οικονομικό περιβάλλον (η αγορά στην οποία δρα η επιχείρηση:
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Η επιχείρηση διαφέρει από τις άλλες παραγωγικές μονάδες γιατί: β) παράγει προϊόντα που τα διαθέτει έναντι μιας αξίας ανταλλαγής α) παράγει προϊόντα που.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 30 Νοεμβρίου Οργάνωση Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγεσία.
ΑΝΑΓΚΕΣ.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Το δίλλημα του μάνατζερ Πως ο μάνατζερ θα ΄΄βάλει΄΄ τους διαφορετικούς ανθρώπους της επιχείρησης στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του οργανισμού;
4.1 Κοινωνικοί θεσμοί 4.2 Αναγκαιότητα κοινωνικών θεσμών
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Στελέχωση.
Τρόποι ζωής και επαγγέλματα Δημοτικό Σχολείο ………. Στ΄ τάξη Μάιος 2008.
Η στρατηγική αναλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος. Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρουλης.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
Ηγεσία είναι η διαδικασία με την οποία ένα άτομο επηρεάζει άλλα άτομα για την επίτευξη επιθυμητών στόχων. Επίσημος ηγέτης είναι ο προϊστάμενος ο οποίος.
Δημιουργία κλίματος κινήτρων
Υποκίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 9/24/2016 Υποκίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού Γ. Καμπουρίδης 1.
Μία εργασία της Παππά Κυριακής στο μάθημα της γεωγραφίας Νομίσματα Κύπρου Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαιάς Σχολής Ιωαννίνων Τμήμα:Β’3 Σχολικό έτος:
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Διαδικασίες μετά την πρόσληψη του προσωπικού & Παρακίνηση των εργαζομένων – Αποδοχή των αλλαγών 1.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ Υποκίνηση.
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ (MOTIVATION) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ (MOTIVATION) Κάποια άτομα δουλεύουν περισσότερο από άλλα, κάποια άτομα είναι πιο αποδοτικά, άλλα άτομα.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR I. Εισαγωγή στην Οργανωτική Συμπεριφορά (Κεφάλαιο 1) Με τι πιστεύετε ασχολείται το μάθημα της οργανωτικής συμπεριφοράς;
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
Υποκίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Κατανόηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η Θεωρίες Κινήτρων
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Ηγεσία και καθοδήγηση στις επιχειρήσεις και τα έργα
προοπτικές & τάσεις του HR στην ελληνική και διεθνή αγορά
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π)
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΤεχνολογικΟ ΕκπαιδευτικΟ Ιδρυμα ΛΑρισαΣ ΤμΗμα ΔιοΙκησηΣ &ΔιαχεΙρισηΣ Εργων   Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων & Προγραμμάτων»
Υποκίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 11/21/2017 Υποκίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού Γ. Καμπουρίδης 1.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
5. Ένταξη του ατόμου στην ΚτΠ
Σχέσεις με την Κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θεωρία αναγκών του Μάσλοου ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 21/3/2012 Οι επιχειρήσεις πριν από πενήντα περίπου χρόνια άρχισαν να αναπτύσσουν και να υιοθετούν τεχνικές marketing κυρίως στους τομείς της διαφήμισης και των πωλήσεων. Στα επόμενα χρόνια εδραιώθηκε ως αυτοτελής επιχειρησιακή λειτουργία και ως αυτοτελής επιστημονικός κλάδος της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Κανένα σχεδόν προϊόν ή υπηρεσία δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να διατεθεί σήμερα χωρίς τη συμβολή του marketing. Η συμβολή αυτή μπορεί να είναι πολύ απλή και ελάχιστα δαπανηρή, μέχρι πολύ συστηματική, οργανωμένη με τα σύγχρονα μέσα προβολής και διαφήμισης και ιδιαίτερα δαπανηρή (που μπορεί να φτάσει και το 75% του κόστους προιόντος). ΦΛΑΤΣΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

Εισαγωγή Διεύθυνση είναι ο «επηρεασμός», η «καθοδήγηση» της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της εργασίας, με τρόπο που να διευκολύνει την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Η Υποκίνηση - παρακίνηση των εργαζομένων από την πλευρά των διοικητικών στελεχών περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών και παροχών που μπορούν να ωθήσουν τους εργαζόμενους προς τα επιθυμητά πρότυπα συμπεριφοράς. Οι παράγοντες που λειτουργούν υποκινητικά διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο και σχετίζονται με: τα προσωπικά χαρακτηριστικά του τα ενδιαφέροντά του τις ανάγκες του.

Εισαγωγή Ανάγκη: δυσάρεστο συναίσθημα που προκαλείται από έλλειψη συγκεκριμένου υλικού / άυλου αγαθού. Το παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την ελληνική ταινία "Ο αχόρταγος". Ας εντοπίσουμε τις ανάγκες του Χρήστου...

Κατηγοριοποίηση των αναγκών Φυσιολογικές - βιολογικές Ασφάλειας - σιγουριάς Κοινωνικές Αναγνώρισης - αυτοεκτίμησης Αυτοπραγμάτωσης - ολοκλήρωσης

Πιστεύετε ότι έχει σημασία η σειρά, με την οποία εμφανίζονται οι ανάγκες του Χρήστου στο βίντεο ? Εσείς ποιές από τις παραπάνω κατηγορίες αναγκών θα ικανοποιούσατε πρώτα ?

Ανάγκες ασφάλειας - σιγουριάς Ανάγκες αυτοπραγμάτωσης Η «θεωρία της υποκίνησης των ανθρώπων» ή «Θεωρία των αναγκών» του Αβραάμ Μάσλοου Ιεράρχηση αναγκών Φυσιολογικές ανάγκες Ανάγκες ασφάλειας - σιγουριάς Κοινωνικές ανάγκες Ανάγκες αναγνώρισης Ανάγκες αυτοπραγμάτωσης