Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύου Comenius που συνδέει όσους χρησιμοποιούν υλικά μελέτης του χώρου και γεω-πληροφορίες στο σχολείο.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Τάξης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Πως θα αξιοποιήσετε περαιτέρω τις eTwinning συνεργασίες σας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
ETWINNING ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Μαίρη Φουρνάρη 1 ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής Blog:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «EUGENE DELACROIX» [ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ] Γενική Συνέλευση 8/10/2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕ ΝΕΑ.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “eTwinning”
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας- Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk ( ).

Μικρή και ανυπεράσπιστη στα χέρια μας

Oι Αλκυονίδες δημιουργούν Παιχνίδια Κάνουν προτάσεις Βρίσκουν υλικό Συναντούν επιστήμονες Συνεργάζονται με Μ.Κ.Ο Συνεργάζονται με το Δήμο Χαϊδαρίου Συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με άλλες περιβαλλοντικές ομάδες Συνεργάζονται με περιβαλλοντικές ομάδες από σχολεία της Γ΄Αθήνας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥς ΚΛΙΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ.

Δημιουργία ενός δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών Κλιματοφύλακες Ο σκοπός: Πολλά μέλη με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εργαλεία στην αρχή λειτουργίας δικτύου  Δημιουργία ιστολογίων (blogs)  Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση με 2 wikis  Σύγχρονη τηλεκπαίδευση :  Τηλεδιάσκεψη στις με 10 περιβαλλοντικές ομάδες από Ελληνικά σχολεία Α/μιας και Β/θμιας Εκπ/σης

Συναντήσεις 1η συνάντηση: στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου Θέμα : Οργάνωση και δομή του Δικτύου και οι μέθοδοι συνεργασίας των ομάδων.

2η συνάντηση: Στο ΚΠΑΕ Βουλιαγμένης με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από όλες τις ομάδες. Εργαστήρια για την κλιματική αλλαγή Διαγωνισμός αφίσας Βιωματικές ασκήσεις γνωριμίας των εκπροσώπων των ομάδων.

3η συνάντηση: Εκμάθηση εκπαιδευτικού λογισμικού. (jclick, exe, hotpotatos, powerpoint). 4η συνάντηση: Εφαρμογή μεθόδων μορφοποίησης, ανάρτησης και προβολής του παραχθέντος υλικού.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ

Ονομασία του Δικτύου Οργανώθηκε ψηφοφορία μεταξύ όλων των μελών του δικτύου (νέοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη περιβαλλοντικών συλλόγων) για να αποφασιστεί το όνομα του. Αποτέλεσμα ήταν το όνομα: «Κλιματοφύλακες», το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ονομασία της ιστοσελίδας του δικτύου.

Blog:

Δημιουργήθηκε ένα wiki για τη συνεργασία των συντονιστών: Ένα για τους μαθητές στη διεύθυνση Τα Wikis είναι ιστότοποι με δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας στη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου, και εργαλεία δημιουργίας ψηφιακού υλικού.

Wiki καθηγητών:

Wiki μαθητών:

Η δημιουργία της ιστοσελίδας μας θέλουμε να είναι η βάση για: Ερεθίσματα για επιπλέον έρευνα ή μελέτη. Διατήρηση των εργασιών των μελών στο χρόνο. Προσβασιμότητα και Τόπος αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για περιβαλλοντική εκπαίδευση

Από τη αρχή της δημιουργίας του δικτύου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία : Στη συμμετοχικότητα Στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο Στη βιωματική προσέγγιση με επίκεντρο τους νέους

Αξιολόγηση ήταν: Η χρήση ερωτηματολογίων. Η επισκεψιμότητα των wikis, του blog και της ιστοσελίδας Το πλήθος των ψήφων στην ανοικτή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για το όνομα του δικτύου Η προθυμία συμμετοχής των μελών σε όλες τις δράσεις και τα «ευχαριστώ» νέων και ενήλικων για τους νέους ορίζοντες που τους ανοίχθηκαν.

Αποτελέσματα Απόκτηση δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες. Κοινωνοί πρωτόγνωρων και ευχάριστων μαθησιακών εμπειριών Ανάπτυξη κοινωνικότητας, ηλεκτρονικής συνεργασίας, συμμετοχή σε κοινές συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων, δημιουργία κοινού ψηφιακού υλικού.

Επικοινωνία των νέων από διαφορετικά σχολεία και περιοχές και δημιουργία νέων φίλων. Συνδυασμός τυπικής και μη τυπικής μάθησης. Δημοσίευση δουλειάς στο διαδίκτυο.

Συνεργασία με ομάδες εκτός των στενών τοπικών ορίων της Γ΄Αθήνας:  Διαπολιτισμικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης  Αρχή συνεργασίας με σχολείο της Λευκωσίας της Κύπρου. Για την επόμενη σχολική χρονιά, έχει ξεκινήσει επικοινωνία και συνεργασία με 6 Ευρωπαϊκά σχολεία από Πολωνία, Σλοβενία, Ιταλία και Νορβηγία.

ΤΑΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ + ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΙΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΗ

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ελάτε μαζί μας να γίνουμε οι φύλακες της ΓΗΣ Να την προστατεύσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό!

Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα Και συμπληρώνω την αίτηση μέλους στο