Αθλητισμός και παιχνίδι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ                                                                                                                                                                           
Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
Γυμναστική,Αθλητισμός
10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ
ΚΡΙΤΣΙΛΙΓΚΟΣ ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΜΑΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Παιδί και παιχνίδι Παρουσίαση στους Γονείς την ημέρα επίδοσης της βαθμολογίας του Α΄τριμήνου 2009 Tου Μίτση Παναγιώτη, δασκάλου του 5ου Δημ. Σχ. Χολαργού.
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ε’1 ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
«Ολυμπιακή Φλόγα» Δημιουργός : Τσουκνίδα Μαρία.
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
Το παιδικό παιχνίδι Εισαγωγικά σχόλια και ερμηνευτικές υποθέσεις
ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ηλεκτρονικά παιχνίδια και εκπαίδευση. Πολλά ακούγονται για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για τις άσχημες συνέπειες που μπορεί να έχουν στα παιδιά. Από.
Τ Μ Η Μ Α Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ 6 Ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ GALA ΡΙΨΕΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΑΛΜΑΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερίας»
<< EY AΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ>>
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Νίκος Κοτοπούλης Σωτήρης Λέγκας
Ο ρόλος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο Σχολείο Στυλιανίδης Χριστόδουλος Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Μεσσηνίας Καλαμάτα, Ιούνιος 2009.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Επιθετικότητα – Βία στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή
Eφαρμοσμένα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας στο εξωτερικό Μοντέλα ηθικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
«Σχολική Αυλή – Διάλειμμα» 20 Μαΐου Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Ήρθαμε εδώ για να.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
Πρωτογενείς φορείς Κοινωνικοποίησης
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.  Η λέξη «κοινωνικοποίηση» εμφανίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Εμίλ Ντιρκέμ, θεμελιωτή της σύγχρονης κοινωνιολογίας.
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Φιλοσοφία-Ηθική Ευάγγελος Αλμπανίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Γιώργος Κοντογιάννης Τάξη: Γ΄ Τμήμα: 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζάχου Μ.
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
ΗΘΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Γιάννης Σπίνος ΠΓΕΣΣ Υπεύθυνος καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος
Τίτλος εργασίας: « Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αθλητισμός και παιχνίδι Μυρτώ Παναγιώτου Λευτέρης Χατζηκαμπούρης Κωνσταντίνος Σουλτάτης Ειρήνη Παναγοπούλου Φωτεινή Ψύχα

4.1 Παιχνίδι και Φυσική Αγωγή Το παιχνίδι δίνει στα παιδιά το ερέθισμα και τη σωματική δραστηριότητα που χρειάζονται για να αναπτύξουν τον εγκέφαλό τους για την μελλοντική τους εκπαίδευση. Τα παιδιά εξερευνούν, εφευρίσκουν και δημιουργούν. Αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και τρόπους σκέψης, μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους, να βελτιώνουν τις σωματικές τους ικανότητες και να ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους και τις ικανότητές τους. Η ενίσχυση της υγείας των μαθητών αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους της φυσικής αγωγής καθώς και η καλλιέργεια των κινητικών δεξιοτήτων .

Μέσω του παιχνιδιού στη φυσική αγωγή αναπτύσσονται όλες οι φυσικές ικανότητες του παιδιού. Μέσω της φυσικής αγωγής τα παιδιά εκτονώνουν τη συναισθηματική ένταση και φόρτιση. Σε περιόδους μετά από πόλεμο, το παιχνίδι, ο αθλητισμός προσφέρουν σε όλους αλλά κυρίως στους νέους μια αίσθηση ελπίδας, αισιοδοξίας και ικανότητας. Το παιχνίδι και η φυσική αγωγή λειτουργούν ως ψυχαγωγικά μέσα. Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένες ποινές για την μη τήρηση των κανόνων καθώς και τη μη διατήρηση φιλικών σχέσεων μεταξύ των παικτών.

4.2 Παιχνίδι και Ειδική Φυσική Αγωγή Τι είναι η ειδική φυσική αγωγή; Σε τι αποσκοπεί το παιχνίδι στην ειδική φυσική αγωγή; Κατηγορίες παιχνιδιών Που πραγματοποιείται το παιχνίδι Κάποιες συμβουλές για την επιλογή παιχνιδιών

Δραστηριότητες εξερεύνησης Δραστηριότητες εφαρμογής δεξιοτήτων Οι δύο κατηγορίες του συμβολικού παιχνιδιού Πέντε βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται Κοινωνικό παιχνίδι: Ο μαγικός κύκλος Βασικές πλευρές μάθησης

4.3 Ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές παιχνίδι των αγοριών παγκοσμίως Ποδόσφαιρο: Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που κάθε αγώνας αποτελείται από δύο ομάδες με έντεκα παίκτες η κάθε μία. Σκοπός: Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετύχει η κάθε ομάδα όσα περισσότερα τέρματα μπορούν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Ενδυμασία : Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά χρώματα από τις άλλες για να ξεχωρίζουν οι παίκτες τους συμπαίκτες και τον τερματοφύλακά τους. Οι παίκτες της ίδιας ομάδας φορούν ίδιου χρώματος ενδυμασία μεταξύ τους με μοναδικό νούμερο ο καθένας στη φανέλα του.

Ιστορία: Το ποδόσφαιρο ξεκίνησε να υπάρχει πολλά χρόνια πριν από τους Ρωμαίους. Τη σύγχρονη μορφή του την πήρε στην Αγγλία, το έτος 1863, από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Football Association) που ιδρύθηκε στο Λονδίνο. Σήμερα το ποδόσφαιρο διοικείται από τη FIFA, μια γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το ποδόσφαιρο σήμερα δεν είναι όπως παλιά: Παλιά οι εποχές ήταν τόσο δύσκολες που τα παιδιά μετέτρεπαν σε μπάλα το οτιδήποτε, όπως χάρτινα κουτάκια και μεταλλικά τενεκεδάκια κ.τ.λ. Έπαιζαν στους χωματόδρομους , στις αυλές και στις αλάνες. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, η ανάσα κόβεται. «Η ζωή δεν μετριέται από τις συνολικές ανάσες μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά από τις στιγμές που μας έκοψαν την ανάσα…»

4.4 ΟΙ ΜΑΣΚΟΤ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Προέρχεται από την λέξη masco που σήμαινε μάγισσα Είναι συνήθως ένα ομοίωμα ζώου, προσώπου ή άλλου χαρακτήρα Αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων με κοινή ταυτότητα

Πιο γνωστές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Ως καταναλωτικά προϊόντα Μεγάλη ομάδα ειδικών δουλεύει για να κατασκευαστεί μία μασκότ ελκυστική στα παιδιά Εμπορευματοποίηση Μ.Μ.Ε και βιντεοπαιχνίδια

1984: Sam the eagle, Λος Άντζελες – ΗΠΑ Walt Disney Muppet Show Σειρά κινουμένων σχεδίων 1996: Izzy: Ατλάντα – ΗΠΑ Η/Υ What is it? Παιδική σειρά – Ηλεκτρονικό παιχνίδι

2004: Αθηνά και Φοίβος, Αθήνα – Ελλάδα Κούκλες ηλικίας χιλιάδων ετών Μυθολογία

4.5 Εὖ Ἀγωνίζεσθαι (Fair Play) Εὖ Ἀγωνίζεσθαι: θεσμός που δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία. Βασικές Αρχές: Είναι η έννοια που δικαιώνει τον αθλητισμό, Είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το πνεύμα κάθε αθλητή και ανθρώπου, Είναι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα, Είναι σύστημα αξιών, Τρόπος σκέψης, Στάση ζωής, Σεβασμός στην άποψη του άλλου, Σεβασμός στην αθλητική διαδικασία, Ζήτημα προσωπικής δέσμευσης του ατόμου, Τήρηση στο ακέραιο των κανόνων του αθλήματος, Σεβασμός στους συναθλητές και αντιπάλους, Ενάντια στη χρήση αναβολικών, Ενάντια στην οποιασδήποτε μορφή βίας και Πειθαρχημένη και γενναιόδωρη συμπεριφορά σύμφωνη με τα αθλητικά ιδεώδη.

Μεταφράσεις: «παίζω», «αγωνίζομαι τίμια» Δικαίως αγωνίζεσθαι «Τιμίως» αγωνίζεσθαι, δηλαδή να αγωνίζεστε για τις τιμές Εὖ συναγωνίζεσθαι, εὖ συναθλητεύειν Τίμιο, δίκαιο, καθαρό παιχνίδι Συναθλητικό πνεύμα, αλληλεγγύη

Το Εὖ Ἀγωνίζεσθαι σήμερα: έμφαση στη νίκη («νικητής είναι ο πρώτος») Το Εὖ Ἀγωνίζεσθαι σήμερα: έμφαση στη νίκη («νικητής είναι ο πρώτος») Κανόνες και επιπλοκές: Προβλήματα ομαδοποίησης Προβλήματα εχθρών-διαφωνιών Προβλήματα παραβίασης κανόνων του παιχνιδιού Σημασία Ομαδικότητας: καλλιέργεια ηθικού πνεύματος, κοινωνικοποίησης, αίσθηση ομαδικότητας Νίκη και Ήττα: μια συνθήκη ζωής