Σχολείο:1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΥΡΙΝΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1. Κωμωδία του 1964 σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.
Advertisements

Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Μουσικού Σχολείου Χίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΣΙΔΩΡΑ
Η λειτουργία των εθίμων στις τοπικές κοινωνίες: Ήπειρος
2Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ AΠ Δ. Στράτου και Δ. Σαμίου Η συμβολή τους στην Ελληνική παράδοση « Αντικριστός ».
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Θεοχαροπούλου Θεοδώρα Καμενίδου Χαρά Μπαζούκη Ντίνα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
«ΕΘΙΜΑ kai παραδοσεις του τοπου μου»
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Δ1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δ2)
Δέκα Π α λ ι κ ά ρ ι α.
ΘΕΜΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Πώς περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας.
Κιθάρα Μαριέττα.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
Κυριακή 20 Μαΐου 2007 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου Κυριακή 20 Μαΐου 2007 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Μουσικά όργανα Τα μουσικά όργανα είναι κατασκευάσματα με τον μηχανισμό τους και τις τεχνικές χρήσης τους, χρησιμοποιούνται με σκοπό την παραγωγή μουσικών.
Ατομική Εργασία (Περιγράψτε συνοπτικά την εργασία που αναλάβατε ατομικά π.χ. αναζήτηση υλικού στο διαδίκτυο) Προθεσμία Ολοκλήρωσης Σημειώστε τον χρόνο.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τα δόντια μου προσέχω, γερά για να τα έχω»
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
Ο ρυθμός ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 – 2013 ΤΜΗΜΑ : ΑΠ4 ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ :
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εργασία των : Άντρεα Ιωάννου Μαρία Στυλιανού Μιχαέλα Παυλίδου Αναστασία Δεσπότ Αναστασία Δεσπότη.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
Διεξαγωγή πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο:
Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Μελοποίηση-Παρουσίαση Κοντακίου Αγίου Ρωμανού του μελωδού π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης-Κωνσταντίνος Κεντρωτής, ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
YOUTUBE Σερασίδης Γιώργος, συντάκτης κειμένου Θέμης Σαχαρίδης, αφηγητής κειμένου Τζήκας Γιώργος, ευρετής π ληροφοριών Σκού π ρας Βασίλης, βοηθός συντάκτη.
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
9ο ΓΕΛ Πατρών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Πληροφορίες για τμήματα με ιδιαιτερότητες α. Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας β. Οι ενδιαφερόμενοι για τα Τμήματα: ●Λογοθεραπείας ●Μουσικής.
1ο επα.λ. μυρινασ ερευνητικη εργασια θεμα: «ηθη και εθιμα λημνου»
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Ελάτε να παίξουμε με τις προσκλήσεις! Πάτησε πάνω στη φατσούλα για να παίξεις το παιχνίδι! Από τη δασκάλα Βερονίκη Νικολάου-Χρυσοστόμου.
Περιφερειακά ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ. Σαπών
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μουσικά σύνολα Μουσική δωματίου.
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
9/θ Δημοτικό Σχολείο 3o Αριδαίας
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 Οργανώθηκαν σταθμοί-εργαστήρια Ιστορικά γεγονότα, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Κατασκευές 27 Οκτωβρίου 2017.
Δημιουργια ψηφιακου Video Στ΄ ταξη
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Έγχορδα ή Χορδόφωνα. ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙ.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολείο:1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΥΡΙΝΑΣ Σχολικό Έτος: 2012-2013 Θέμα: Παραδοσιακοί Χοροί-Τραγούδια της Λήμνου Ομάδα: Φυλλαδίτη Φωτεινή Διαλυνάς Γιώργος Λαγού Ιωάννα Εγγλέζος Θανάσης

Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί χοροί της Λήμνου; Πώς και πού χορεύονται; Τα ερωτήματά μας είναι Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί χοροί της Λήμνου; Πώς και πού χορεύονται; 2 .Ποια είναι τα παραδοσιακά όργανα Ποιοι ασχολήθηκαν με αυτά; 3. Ποια είναι τα παραδοσιακά τραγούδια;

Μεθοδολογία Σαν ομάδα συλλέξαμε πληροφορίες από: το Λύκειο Ελληνίδων τον κ. Μαυράκη το διαδίκτυο

Παραδοσιακοί χοροί Συμπερθεκάτος : Χορεύεται στους γάμους και είναι μεικτός χορός Μπαρμπέρικος : χορευόταν την ώρα που ξύριζαν τον γαμπρό Παναγιά: ήταν ο πιο γρήγορος χορός

Παραδοσιακοί χοροί Τσιμανδριανά κορίτσια: Στο χορό αυτό χόρευαν μόνο κορίτσια Πάτ΄μα : Τον χόρευαν μόνο οι άντρες οι οποίοι πιάνονταν από τα ζωνάρια τους Κεχαγιάς : Παλιά ήταν αντρικός χορός και τώρα είναι μεικτός Κατσιβέλικος: Κατσίβελο λένε τον σιδερά

Μουσικά όργανα Τα μουσικά όργανα της Λήμνου είναι: το σλιάβερ που το είχε ο τσοπάνης δηλ. είδος φλογέρας λύρα

Παραδοσιακά όργανα της Μικράς Ασίας Οι Μικρασιάτικες έφεραν στην Λήμνο: Μπουζούκι Βιολί Μπαγλαμά Φλογέρα Και αλλά όργανα

Συμπεράσματα Εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την ιστορία και την εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής στη Λήμνο και συγκεκριμένα γνωρίσαμε τους χορούς-τραγούδια –μουσικά όργανα του τόπου μας.

Κριτική τοποθέτηση Οι πληροφορίες αυτές ήταν πολύ χρήσιμες, γιατί αναδείξαμε την σπουδαιότητα της παραδοσιακής μουσικής της Λήμνου.

Βιβλιογραφία Ellinwnparadosi.blagsport Youtube.com: Ο τόπος και το τραγούδι του