TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΟΣ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ, ΑΚΕΡΑΙΑ, ΘΡΕΠΤΙΚΑ, ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ: ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ