Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συσκευές υπολογιστή Κωνσταντίνος Φωτίου.
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ (INPUT/OUTPUT)
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Το υλικό του Υπολογιστή
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
Το υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ – ΥΛΙΚΟ
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
To υπολογιστικό σύστημα
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Δείτε τις 4 διαφάνειες και στη συνέχεια απαντήστε στην άσκηση
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Μετάδοση Δεδομένων CD/DVD Σκληρός Δίσκος Ποντίκι Modem Η/Υ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Διακρίνεται σε:
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Δομή και λειτουργίες των διαφόρων μερών του ΗΥ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Saint Paul
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
Οι συσκευές του υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής,χρήση Η/Υ και γραφικά περιβάλλοντα επικοινωνίας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΚΙΔΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦ. Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Το Υλικό (Hardware) του υπολογιστή
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Ο υπολογιστής Υλικό - Hardware Λογισμικό - Software.
Συντήρηση Υπολογιστών Εργασία του μαθητή Γεράσιμου Ευριπίδη.
Τα μέρη του υπολογιστή ΕΝΑΡΞΗ Quiz Γνώσεων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
Υπολογιστής Υλικό (συσκευές) Λογισμικό (προγράμματα) Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου Αποθηκευτικά Μέσα Λογισμικό Συστήματος Λογισμικό Εφαρμογών Κεντρική.
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Καθηγητής: Δεβρίκης Κωνσταντίνος
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Έμυ Χ. Τμήμα: ΣΤ2 25o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
Μονάδες εισόδου – εξόδου Είδη υπολογιστών
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το ΥλικΟ του Υπολογιστη
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ
Ενότητα 1 (Γνωρίζω τον υπολογιστή) Κεφάλαιο 2 (Το υλικό του υπολογιστή) Υλικό (Hardware) Υλικό είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ.
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Το υλικό του Υπολογιστή
Υλικό Υπολογιστών (Hardware)
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Ψηφιακός κόσμος. «ψηφίο»: αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι ή χαλίκι. ψηφιδωτό: Ένα ψηφιδωτό κατασκευάζεται από ψηφίδες, που.
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών Θέμα εργασίας: Συσκευές εισόδου και εξόδου του υπολογιστή   Παναγιώτης Κοτσίκας ΄Β Επαλ 2013/2014

Συσκευές εισόδου Μία συσκευή εισόδου είναι οποιαδήποτε περιφερειακή μονάδα μέσω της οποίας τα δεδομένα και τα προγράμματα εισάγονται από τον άνθρωπο στον Η/Υ. Πληκτρολόγιο Κάθε πλήκτρο που πατάμε στέλνει την πληροφορία στον Η/Υ για να εκτελέσει την εντολή. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB ή με ασύρματη σύνδεση USB. Ποντίκι Κάθε πλήκτρο που πατάμε στέλνει την πληροφορία στον Η/Υ για να εκτελέσει την εντολή. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB ή με ασύρματη σύνδεση USB.

Βιντεοκάμερα (Web-cam) Σκάνερ Με τη συσκευή αυτή μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε μια εικόνα και να την εισαγάγουμε στην Κεντρική Μονάδα για αποθήκευση ή επεξεργασία. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB και καλώδιο Ethernet. Μικρόφωνο Με τη συσκευή αυτή μπορούμε να εισαγάγουμε ήχο στην Κεντρική Μονάδα. Το μικρόφωνο συνδέεται είτε απευθείας στην κάρτα ήχου είτε σε μια USB θύρα. Βιντεοκάμερα (Web-cam) Μία βιντεοκάμερα είναι μια κάμερα η οποία τροφοδοτεί τις εικόνες σε πραγματικό χρόνο σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB . Χειριστήρια παιχνιδιών (Joystick) Ένα χειριστήριο είναι μια συσκευή εισόδου που αποτελείται από έναν μοχλό που περιστρέφεται σε μια βάση. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB.

Συσκευές εξόδου Με τον όρο συσκευή εξόδου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εννοούμε τις διάφορες μονάδες που εξάγουν πληροφορία (δεδομένα) από τον υπολογιστή στον έξω κόσμο. Οθόνη Η οθόνη μάς βοηθάει να βλέπουμε την ανάδραση στις εντολές που δίνουμε στον υπολογιστή (με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι) και να τον ανατροφοδοτούμε με νέες εντολές. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο VGA, HDMI κ.α. Εκτυπωτής Είναι η συσκευή εξόδου που μας δίνει τις εργασίες μας εκτυπωμένες σε χαρτί. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB, Ethernet και Wi-FI.

Ηχεία Με αυτά ακούμε ήχους και μουσική από τον υπολογιστή, και μάλιστα με στερεοφωνική απόδοση. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται μέσω της κάρτας ήχου και με Wi-Fi. Ακουστικά Τα ακουστικά είναι και αυτά συσκευή εξόδου και μας επιτρέπουν να ακούμε τους ήχους του υπολογιστή κατευθείαν στα αυτιά μας, χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί μέσω να γίνει της κάρτας ήχου ή με Bluetooth.

Συσκευές εισόδου – εξόδου Οι συσκευές εισόδου – εξόδου μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν δεδομένα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκτυπωτής πολυμηχάνημα Ο εκτυπωτής πολυμηχάνημα είναι μια συσκευή που περιλαμβάνει εκτυπωτή, σαρωτή και τα πιο σύγχρονα FAX. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει με καλώδιο USB, Wi-Fi, καλώδιο Ethernet και Bleutooth. Ακουστικά με μικρόφωνο Με τα ακουστικά με μικρόφωνο μπορούμε να ακούμε μουσική αλλά και να μιλάμε και στο μικρόφωνο ταυτόχρονα. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει μέσω της κάρτας ήχου ή με Bluetooth.

Πηγές www.skroutz.gr http://el.wikipedia.org http://www.patakis.gr/files/6299_34-44.pdf https://sites.google.com/site/sxoleiokisamou/syskeues-exodou    Βιβλιογραφία   Σχολικό βιβλίο Γυμνασίου κεφ 2 Σχολικό βιβλίο Βασικές Αρχές Ψηφιακής Τεχνολογίας κεφ 12

ΤΕΛΟΣ