ΤΥΦΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Ανθεκτικότητα στα Αντιβιοτικά
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Η ΓΡΙΠΗ.
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
Μηνιγγιτιδόκοκκος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Της μαθητρίας Μαρίας Νικητάκη
Ταξιδεύοντας στον κόσμο – Ενδημικά νοσήματα
ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ
ΓΡΙΠΗ.
AIDS.
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Στοιχεία, δεδομένα, επιχειρήματα και ερωτηματικά 24/10/09.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗ
1 ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ W H O / M Z C P Ν. Χαρίσης Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής, ΥΠΑΑΤ Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κρέατος Σύντομη ενημέρωση για τις.
ΤΥΠΟΙ ΑΝΟΣΙΑΣ – ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ & ΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Εργασία στα Μαθηματικά (5ο εξάμηνο) Επιμέλεια: Δόμβρη Καλλιόπη Α.Ε.Μ: 4263 Α.Ε.Μ: 4263.
Το βακτήριο Vibrio cholerae που προκαλεί την χολέρα
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΤΥΦΟΣ Ο τύφος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτηρίδια. Υπάρχουν δύο τύποι βακτηριδίων που προκαλούν τύφο, οι Ricketsia typhi και Ricketsia prowazewkii.Υπάρχουν.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
 Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
A I D S.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες: Γώτη Διονυσία Κράλη Πόπη Μοναστιρλή Μαρία Μπουχορίκου Αναστασία Μπουχορίκου Μαρκέλλα Νόικου Ιωάννα Ντόνκα Ανδριάννα.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
Παιδικές ασθένειες. Στομαχόπονοι και πονοκέφαλοι σε παιδιά Μερικά παιδιά, παρ' όλο που είναι σε γενικές γραμμές υγιή, παρουσιάζουν στομαχόπονους ή πονοκεφάλους.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Ο ιός του δυτικού Νείλου (WNV)
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Ενημέρωση για το AIDS Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες:
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
Γαστρίτιδα Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή, ερεθισμός ή διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου, που είτε μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, η λεγόμενη οξεία.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
1η Δεκεμβρίου.
ΕΛΟΝΟΣΙΑ.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
AIDS Acquried Immune Deficiency syndrome
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
CYCLOPSPORA CAYETANENSIS
Διερεύνηση μιας υδατογεγούς ή τροφικής επιδημικής έκρηξης
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΥΦΟΣ

Ο τύφος είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από μικροοργανισμούς που ονομάζονται Ρικέτσιες. Η ρικέτσια είναι ένας πολύ μικρός ραβδοειδής μικροοργανισμός, ο οποίος μοιάζει με βακτήριο, αλλά όπως οι ιοί, είναι εντελώς παρασιτικός και δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί έξω από τον ξενιστή του .

Οι ψείρες, το τσιμπούρι , ο ψύλλος , τα ακάραια μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τη μόλυνση στον άνθρωπο , με τα τσιμπήματα τους.

Επιδημικός τύφος – μεταδιδόμενος με τις ψείρες

Στη σημερινή εποχή ο επιδημικός τύφος υπάρχει σε ορισμένες ορεινές περιοχές, όπως είναι τα υψίπεδα των Άνδεων της Γουατεμάλας και Μεξικού και της Αιθιοπίας, της Ρουάντας στην Αφρική στη Β.κινα και σε περιοχές των Ιμαλάϊων . Στο δυτικό κόσμο , ο επιδημικός τύφος ουσιαστικά έχει εξαφανιστεί

Πως μεταδίδεται ?

Η νόσος μεταδίδεται , όταν μεταφέρονται Ρικέτσιες από μολυσμένη ψείρα ή κόπρανα της στον άνθρωπο, είτε με τσίμπημα ή μιας εκδοράς (γδάρσιμο). Η εκδορά μπορεί να προκληθεί από ξύσιμο του τιμήματος.

Είναι πιθανό να εμφανιστεί το χειμώνα γιατί τα ρούχα είναι πιο βάρια, οι άνθρωποι μένουν περισσότερο μέσα σε κλειστούς και έτσι το σώμα μολύνεται πιο εύκολα με ψείρες. Η ψείρα ζει μέσα στα ρούχα και τρέφεται με ανθρωπινο αίμα .

Η μετάδοση του επιδημικού τύφου ευνοείται όταν μεγάλος αριθμός ατόμων ζει κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες σε συνθήκες συνωστισμού, συνήθως δηλαδή , σε περιόδους πολέμου.

Συμπτωματα

Η περίοδος επωασης είναι συνήθως μια με δυο εβδομάδες και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό ,έντονο πονοκέφαλο, ξερόβηχα ,ρίγη, πόνο στα άκρα , ναυτία και εμετό .

Το τυπικό εξάνθημα του τύφου εμφανίζεται στο σώμα Το τυπικό εξάνθημα του τύφου εμφανίζεται στο σώμα. Μπορεί να εμφανιστούν επισης διανοητική σύγχυση , και νευρολογικά σύμπτωμα . Αν δεν χορηγηθεί η κατάλληλο θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο .

Θεραπεία Η θεραπεία περιλαμβανει τη χορήγηση αντιβιοτικών .

Τρόπος πρόληψης Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά εμβόλια προφύλαξης από τη νόσο. Απαραίτητα μετρά πρόληψης θεωρούνται η καλή ατομική υγιεινή και η καταπολέμηση των ψειρών .

Ενδημικός τύφος – μεταδιδόμενος με τους ψύλλους

Συμπτωματα . Τα συμπτωτα της νοσου περιλαμβανουν πυρετο , πονοκεφαλο , μυικο πονο και ένα χατρακτηριστκο εξάνθημα . Συνηθως η τυπικη μορφη της νοσου είναι ηπια και και αναρρωση χαρακτηριζεται ταχεια . Οι περιπτωσεις θανατων από ενδυμιο τυφο είναι σπάνιες.

Ο ενδημικός τύφος είναι γνωστός και ως «μυϊκός εξανθηματικός τύφος» και μεταδίδεται μέσω των ψύλλων , οι όποιο ζουν πάνω στα ποντίκια. Οι ρικέτσιες μπορεί να μεταφερθούν στον άνθρωπο , από τα κόπρανα του μολυσμένου ψυλλου μέσω του τσιμπήματος ή μιας εκδοράς (γδάρσιμο). Μπορει να συμβει σε ολες τις περιοχές του κοσμου , όταν οι ανθρωποι ζουν σε στενη επαφη με τρωκτκα.

Μετρα προληψης Στο μετρα προληψης περιλαμβανει η καταπολεμησεη των ποντικιων και των ψυλλων

Θεραπεια Η νοσος αντιμετωπιζεται με τη χορηγηση των καταλληλων αντιβιοτικων

τελος