Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3, με την αντίστοιχη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό. Το ερωτηματολόγιο.
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 3
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Λευκωσία, Ιούλιος 2015 «Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα σε σύγκριση με το σύγχρονο πρόγευμα: επιλέγουμε ένα υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!»
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σύνθεση Εδεσματολογίου Παράμετροι και άξονες για τη δημιουργία του
Δραστηριότητες για την τήξη και την πήξη
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Πιθανά θέματα πειραματικής έρευνας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Προγεύματα

Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.

Όροι διαμονής Β/Ο (Bed Only)-Μόνο Διαμονή B/B ( Bed and Breakfast)-Διαμονή και Πρωινό. H/B (Half Board)-Διαμονή, Πρωινό και ένα γεύμα. F/B (Full Board)-Διαμονή, Πρωινό και δυο γεύματα.

Είδη προγεύματος Αγγλικό Ηπειρωτικό (Continental) Α λα καρτ (A la cart)-Κατ’επιλογή Μπουφέ (Buffet) Αμερικάνικο

Ηπειρωτικό Είδη αρτοποιείας-τοστ, κρουασάν, Danish, muffins etc. Μαρμέλαδες Βούτυρο Ροφήματα-Καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα Χυμούς Φρούτων

Α λα καρτ Αυγά Πανκεϊκς Γαλλικό τοστ Δημητριακά

Αγγλικό Πρόγευμα Δυο τηγανιτά αυγά Λουκάνικα Μπέικον Φασόλια Τοστ Ρόφημα Ντομάτες Μανιτάρια

Αμερικάνικο Πρόγευμα Δυο τηγανιτά αυγά Λουκάνικα Μπέικον Σπιτίσιες Πατάτες Τοστ Ρόφημα Ντομάτες Μανιτάρια

Σημεία προσοχής ψησίματος των αυγών Αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και το παρατεταμενο ψήσιμο. Το ασπράδι ψήνετε πιο γρήγορα από τον κρόκο. Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα και σε θερμοκρασία δωματίου. Κανόνες υγιεινής. Καλός & καθαρός εξοπλισμός.

-Τσόφλι - Λεπτόρρευστο Ασπράδι -Κροκάδι Παχύρευστο Ασπράδι Θάλαμος Αέρα

Ποιότητα Τα αυγά όσο πιο πολύ παλαιώνουν τόσο πιο πολύ χάνουν τη πυκνότητα τους και απλώνουν.

Βραστά Αυγά Προτιμούμε το σιγόβρασα παρά το κόχλασμα. Υπάρχουν τρία στάδια ψησίματος: Μελάτα, Μέτρια, Σφικτά. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι βρασίματος:

Μέθοδος 1 η Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Χρησιμοποιούμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα τοποθετούμε σε κοχλαστο νερό και τα φέρνουμε σε σημείο σιγοβράσματος. Μελάτα3-4 Λεπτά Μέτρια5-7 Λεπτά Σφικτά12-15 Λεπτά

Μέθοδος 2 η Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό, τα κοχλάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για: Μελάτα1 Λεπτό Μέτρια3-5 Λεπτά Σφικτά10 Λεπτά

Μέθοδος 3 η Μόνο για σφικτά αυγά. Όπως τη δεύτερη μέθοδο αλλά όταν κοχλάσει το νερό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε. Τα κρατούμε μ’αυτό το τρόπο για 20 λεπτά.

Αυγά Ποσέ Η κύρια διαφορά από τα βραστά είναι ότι τα ποσε βράζονται χωρίς το τσόφλι και αυτό προκαλεί κάποια προβλήματα. Διαδικασία Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Όπου είναι δυνατό χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά

Αν τα αυγά δεν είναι πολύ φρέσκα προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι στο νερό (5ml Αλάτι, 10 ml Ξύδι για κάθε λίτρο νερού). Αν τα αυγά είναι φρέσκα δεν προσθέτουμε αλάτι και ξύδι. Κοχλάζουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράζει. Σπάζουμε τα αυγά ένα-ένα σε πιατάκι.