Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Advertisements

Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Τα έτη και οι εποχές.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!
Το ηλιακό σύστημα και η Γη
Το φθινόπωρο μέσα από τα μάτια των παιδιών
Χειμώνας Χειμώνας ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΚΑΠΠΑ ΜΑΡΙΝΑ
27 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ένας μήνας… μία ζωγραφιά!
Το Φθινόπωρο Αιμιλία Αριστείδου.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
1 Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι..
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Όνομα: Νικολέττα Μασιά Ειδικότητα: Δασκάλα Κωδικός Ομάδας: ΔΛΕΥ0028 Θέμα εργασίας: Οι εποχές του χρόνου Ημερομηνία Υποβολής.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
Κωνσταντινίδης Ίβο - Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Καραγιάννη Μαρία Κόλλια Ελεάνα.   Είναι ο ένατος μήνας του έτους.  Έχει 30 ημέρες  Είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Γενικά.
Ανδρουλάκη Μελιτίνη Γεωργούλια Μαριάννα
Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Σακκά Νικολέτα Μελιώ Πολίτη
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Περδετζόγλου Σοφία Νασσάρ Δήμητρα Πράσσας Γιώργος
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Κάστανα Ερωτήσεις Θεοδώρα Μπάφα Ε Ερώτηση- Απάντηση Πόσο χρονιά ζει μία καστανιά; Ζει από χρόνια.
Η ελιά.
Η κυρα-Κακή και οι δώδεκα μήνες
Ομάδα 1 – Γ’1. Θέμα Με ποιες καλλιέργειες ασχολούνταν παλαιότερα οι κάτοικοι της περιοχής Διμηνίου και με ποιες ασχολούνται σήμερα. Που οφείλονται οι.
Ουμέρα Γιασμίν Πάπαρη Μαριάνθη
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Ενότητα 11: Άνοιξη-Μάρτης
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
Mάρτιος..! Έρικα ισμαίλη Αλέξανδρος Παναγιώτη
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
4 EΠΟΧΕΣ.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Τα έθιμα των μηνών Μέλη ομάδας :.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Μερικά πράγματα της Νέας Ελληνικής.
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Be cool, recycle in school 15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Σχολ. Έτος:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες

Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα ’ναι 1ος μήνας Ιανουάριος Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Παροιμία Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα ’ναι τον Αλωνάρη.

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει! 2ος μήνας Φεβρουάριος Ο Φεβρουάριος ονομάζεται και Φλεβάρης. Έχει 28 ημέρες! Κάθε τέσσερα χρόνια όμως έχει 29 ημέρες! Παροιμία Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει!

Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει. 3ος μήνας Μάρτιος Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Τα δέντρα βγάζουν τα πρώτα τους φυλλαράκια! Τα χελιδόνια επιστρέφουν στις φωλιές τους! Παροιμία Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει. .

Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα 4ος μήνας Απρίλιος Απρίλης με τα ρόδα Απρίλης με τις πασχαλιές Απρίλης με βιολέτες Πώς χαίρονται οι καρδιές! Παροιμία Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα και φλουρί.

Ο Μάρτης ρίχνει τη δροσιά κι ο Μάης 5ος μήνας Μάιος Μας ήρθε ο Μάης χαρείτε παιδιά λουλούδια ωραία στεφάνια πολλά! Παροιμία Ο Μάρτης ρίχνει τη δροσιά κι ο Μάης το λουλούδι.

Θεριστή, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο. 6ος μήνας Ιούνιος Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ονομάζεται και θεριστής, γιατί θερίζουν το σιτάρι που έχει πια ωριμάσει! Παροιμία Θεριστή, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

Τα δεντράκια είναι βαριά από φρούτα 7ος μήνας Ιούλιος Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού. Αυτό το μήνα οι άνθρωποι πηγαίνουν συνήθως διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα. Παροιμία Τα δεντράκια είναι βαριά από φρούτα και οπωρικά.

Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο. 8ος μήνας Αύγουστος Τον Αύγουστο οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν σιγά σιγά. Έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά, καρπούζια και πεπόνια, ροδάκινα κι αχλάδια… Παροιμία Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά 9ος μήνας Σεπτέμβριος Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου! Οι αμπελουργοί μαζεύουν τα σταφύλια και ετοιμάζουν το κρασί της χρονιάς. Ανοίγουν τα σχολεία! Παροιμία Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά μας φέρνουν!

Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός. 10ος μήνας Οκτώβριος Τον Οκτώβριο αρχίζουν τα πρωτοβρόχια! Οι γεωργοί σπέρνουν τα χωράφια τους! Παροιμία Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός.

Νοέμβρη οργώματα και ελιές, 11ος μήνας Νοέμβριος Το Νοέμβριο αρχίζει να κάνει κρύο. Οι μέρες γίνονται πιο μικρές και οι νύχτες μεγαλώνουν. Παροιμία Νοέμβρη οργώματα και ελιές, δεν τελειώνουν οι δουλειές.

Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση 12ος μήνας Δεκέμβριος Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου, αλλά και ο πρώτος μήνας του χειμώνα! Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα! Παροιμία Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση και καλός μας χρόνος.

Οι 12 μήνες του χρόνου