Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ) Καθηγητής : ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΤΟΥΣΗΣ
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
CRAZY CARNΙVAL PARTY FROM Γ2 ΤΡΕΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ2.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Εξάσκηση στην προπαίδεια
Υλικά.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τερηδόνα.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Μπότσια.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Η Χημεια και η Τεχνολογια του Παγωτου
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
Μείγματα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α3 11ου ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team Νίκος Ράκας,Εμμανουήλ Πάσσας,Παρασκευή Πλανάκη,Ιωάννα Ματζίρη

Σοκολάτα Bitter

Κουβερτούρα Η διαφορά ανάμεσα στην κουβερτούρα και την κοινή σοκολάτα, έγκειται στην περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, δηλαδή σε βούτυρο κακάο, που στην κουβερτούρα είναι πολύ πιο υψηλή. Αυτό την κάνει πιο ρευστή και κατάλληλη για τη ζαχαροπλαστική. Η άριστη σοκολάτα κουβερτούρα αποτελείται από 60% κακάο, 40% ζάχαρη και 38% λιπαρές ουσίες. "Έξτρα πικρή" είναι η σοκολάτα που αποτελείται από 70% κακάο, 30% ζάχαρη και 38% λιπαρές ουσίες. Για την κουβερτούρα γάλακτος, η μέση περιεκτικότητα σε κακάο είναι 36% με 42% ζάχαρη και 38% συνολικά λιπαρά.

Σοκολάτα Bitter Έξτρα πικρή: Χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και περιέχει κακάο σε ποσοστό 70% και καθόλου ζάχαρη. Πωλείται σε μίνι σοκολάτες, μεγάλα κομμάτια, πλάκες ή σταγόνες. Πικρή: Περιέχει υψηλό ποσοστό κακάο που ξεκινά από 50 - 60% και μπορεί να φτάσει ακόμα και 99. Όσο πιο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε κακάο τόσο πιο καλή είναι η ποιότητα της σοκολάτας. Έχει έντονη και ξηρή γεύση, χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και τη λατρεύουν οι γευσιγνώστες.

Από πολλούς η κουβερτούρα και οι πικρές σοκολάτες κατατάσσονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Άλλοι τις θεωρούν υποκατηγορίες ενός είδους και τις αντιπαραθέτουν με την σοκολάτα υγείας. Όλες αυτές, μαζί, αποτελούν τις «ΜΑΥΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ» . Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κατά 30 έως 70 % κακάο. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτό τόσο καλύτερη είναι η γεύση της σοκολάτας. Η καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα έχει μικρή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λεκιθίνη, και περιέχει γνήσια βανίλια, που προσδίδει εξαιρετικό άρωμα.

Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται σοκολάτα (μαύρη) όταν περιέχει ολικά ξηρά στερεά κακάο σε ποσοστό τουλάχιστον 35%, από το οποίο το 18% τουλάχιστον πρέπει να είναι βούτυρο κακάο και τουλάχιστον 14% απολιπασμένο ξηρά στερεά κακάο(Οδηγία 2000/36/ΕΚ).

Κολασμένη σοκολατόπιτα Υλικά: 350 γραμ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 185 γραμ. βούτυρο μαλακό 5 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους 1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι 3-4-5 βανίλιες

Εκτέλεση Λιώνουμε τη ζάχαρη με την κουβερτούρα και την σοκολάτα μέχρι να γίνει σάλτσα Αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά .Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι και τις βανίλιες Στη συνέχεια ανακατεύουμε και τα ασπράδια έτσι ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος τη βάζουμε κι αυτή στο αρχικό μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σοκολάτα Γάλακτος

Σοκολάτα Γάλακτος Η σοκολάτας γάλακτος περιέχει γάλα σε σκόνη ή συμπυκνωμένο γάλα, και περιέχει 20 % κακαόμαζα κατά μέσο όρο. Μια σοκολάτα γάλακτος υψηλής ποιότητας περιέχει τουλάχιστον 40 % γνήσιο κακάο. Η σοκολάτα γάλακτος είναι πιο μαλακή και πιο γλυκιά σε σχέση με τη μαύρη. Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται σοκολάτα γάλακτος όταν περιέχει κακάο, σάκχαρα, γάλα ή προϊόντα γάλακτος. Ειδικότερα, θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 25% ολικά στερεά κακάο, 14% τουλάχιστον ξηρά στερεά γάλακτος ή προϊόντων αυτών, 3,5% τουλάχιστον απολιπασμένα ξηρά στερεά κακάο, 3,5% τουλάχιστον λίπος γάλακτος και ολικό λίπος σε ποσοστό 25% τουλάχιστον (λίπος κακάο και λίπος γάλακτος)

Κορμός Σοκολάτας Υλικά: ½ βιτάμ σοφτ 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου 3 κουτία σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.

Λευκή Σοκολάτα

Λευκή Σοκολάτα Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καθόλου κακαόμαζα, αλλά παίρνει γεύση από το βούτυρο του κακάο. Συνήθως περιέχει βούτυρο κακάο, γάλα ή προϊόντα γάλακτος σε στερεά μορφή, λεκιθίνη, σάκχαρα και κάποιες αρωματικές ουσίες. Έχει πολύ γλυκιά γεύση και η καλής ποιότητας σοκολάτα έχει πλούσια και απαλή αίσθηση. Πολλές φορές περιέχει αρωματικές ουσίες όπως η βανίλια. .

Λευκή Σοκολάτα Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται λευκή σοκολάτα,  όταν περιέχει βούτυρο κακάο σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, 14% τουλάχιστον ξηρά στερεά γάλακτος ή προϊόντων αυτών, από τα οποία το 3,5% τουλάχιστον πρέπει να είναι λίπος γάλακτος.

Λευκή Σοκολάτα Είναι σοκολάτα η «λευκή σοκολάτα» ; Η ονομαζόμενη λευκή σοκολάτα δεν έχει καθόλου σοκολάτα ! Στην καλύτερη περίπτωση είναι φτιαγμένη από βούτυρο του κακάο, δηλαδή πρακτικά μόνο φυτικό λίπος, γάλα, ζάχαρη και βανίλια. Στην χειρότερη περίπτωση δεν έχει ούτε καν βούτυρο του κακάο, αλλά φυτικά βούτυρα και τεχνητά γευστικά πρόσθετα με γεύσεις κακάο. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει κανένα από τα δραστικά φαρμακολογικά συστατικά της μαύρης σοκολάτας. Η λευκή σοκολάτα δεν είναι λοιπόν σοκολάτα,αλλά ένα κοινό γλυκό όπως π.χ. η πάστα.

Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα Υλικά   1 φλ. σάλτσα μήλου 170 γρ. τυρί κρέμα 3 πακέτα μπισκότα τριμμένα (2 1/2 κ. γλ. κανέλα 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

Βιβλιογραφία Διαθέσιμη στους Δικτυακούς Τόπους: http://psi-gr.tripod.com/choc_07_com.html http://greekcook.gr/syntages/kormos_sokolatas http://nikoschilaris.blogspot.gr/2010/11/blog-post_27.html

Βιβλιογραφία Διαθέσιμα στους Δικτυακούς Τόπους : http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2011/03/blog-post_04.html http://greekcook.gr/syntages/sokolata_galaktos http://el.wikipedia.org/wiki/Σοκολάτα www.sokolata.net/chocolate_kinds.html www.funday.gr/various/σοκολάτα-ποιά-είναι-τα-είδη-σοκολάτας