ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8. ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6. SELECTSELECT SELECT * FROM όνομα_πίνακα ; • Με τη εντολή SELECT ανασύρουμε δεδομένα από την βάση δεδομένων. • Το αστεράκι.
Advertisements

ΣΧΕΣΙΑΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ 2 ΜΑΘΗΜΑ 4.
Υποθέτοντας ότι ο τελεστής ^ δεν είναι διαθέσιμος στην Γλώσσα Προγραμματισμού, να γραφτεί αλγόριθμος που να υπολογίζει την παράσταση xν, όπου xR, νZ.
Βάσεις Δεδομένων.
Δομές Διακλάδωσης Μην ελπίζεις ότι θα ξεφύγεις αν κάνεις κάποιο κακό. Γιατί κι αν ξεφύγεις απ’ τη προσοχή των άλλων, θα υποπέσεις στην αντίληψη της συνείδησής.
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 3.
Δρ. Παναγιώτης Συμεωνίδης
PL/SQL.
Επιμέλεια: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΣΥΖΕΥΞΗ ΠΙΝΑΚΩΝ
Ερωτήματα (Queries) Δημιουργία ενός ερωτήματος με το Simple Query Wizard 1.Κλικ στο Queries 2.Κλικ στο New 3.Επιλέγουμε το Simple Query Wizard 4.Κλικ στο.
1. Εκφράσεις (βλ. βιβλίο, σελ )
ΤΕΛΕΣΤΕΣ II ΜΑΘΗΜΑ 5.
1 Ολυμπιάδα Πληροφορικής Μάθημα 2. 2 Στόχοι μαθήματος Αριθμητικοί– Λογικοί Τελεστές Η εντολή IF.
Β΄ ΓΕΛ ΕισΑρχΕπ Η/Υ παρ – 2.2.5
1 Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογίας και Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων Επεξεργασία και βελτιστοποίηση ερωτήσεων Πάνος Βασιλειάδης Σεπτέμβρης.
Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογίας και Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων Επεξεργασία και βελτιστοποίηση ερωτήσεων Πάνος Βασιλειάδης Σεπτέμβρης 2005.
ΕΣΔ 232: Οργάνωση Δεδομένων στη Κοινωνία της Πληροφορίας © 2013 Nicolas Tsapatsoulis SQL: Ερωτήματα, προγραμματισμός και εναύσματα ΕΣΔ232 – Οργάνωση Δεδομένων.
Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο ΠΜΣ Επιστήμη της Πληροφορίας Διατύπωση Ερωτημάτων σε XML τεκμήρια με τη γλώσσα XQuery Εργασία για το μάθημα Ηλεκτρονική Δημοσίευση Υπεύθυνος.
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Συγγραφείς Α.Βακάλη Η. Γιαννόπουλος Ν. Ιωαννίδης Χ.Κοίλιας Κ. Μάλαμας Ι. Μανωλόπουλος Π. Πολίτης Γ΄ τάξη.
Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο ΙΙI Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ
Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο ΙΙ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ
Δηλαδή οι σημαντικοί δεν ασχολούνται με μικροπράγματα.
1 Βάσεις Δεδομένων ΙI Επιμέλεια: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ SQL (3 από 3) T Manavis.
Οι λογικές πράξεις και οι λογικές πύλες
9 Η Γλώσσα SQL  Εισαγωγή – Βασικές Έννοιες  Τύποι Δεδομένων  Ορισμός Δεδομένων (data definition)  Χειρισμός Δεδομένων (data manipulation)
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Σχεσιακός Λογισμός.
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά1 Η Γλώσσα SQL.
ΕΠΛ 342 – Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο 4 ο SQL - Queries Ιωάννα Συρίμη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Διδάσκοντες:Γιάννης Μαΐστρος Στάθης Ζάχος Νίκος Παπασπύρου
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά1 Η Γλώσσα SQL.
Βασικά στοιχεία της Java
Βάσεις Δεδομένων Ενότητα 7.1: Structured Query Language - 1 ο Μέρος Αθανάσιος Σπυριδάκος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ « Advanced MySQL » Σμυρνάκη Ουρανία, Πανεπιστήμιο Κρήτης Σεμινάριο: 2ο Σχολείο Κώδικα Ημερομηνία: 10/07/2015 Με.
1 Σχεσιακή Άλγεβρα Προβολή, Επιλογή, Καρτεσιανό Γινόμενο, Ένωση, Διαφορά, Σύνθεση Τελεστών, Μετονομασία, Παραδείγματα Ερωτήσεων, Τομή Συνόλων, Φυσική Σύζευξη.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
Η Εντολή Select Select Πεδίο1, Πεδίο2, … Πεδίοn From Πίνακας1, Πίνακας2, …, Πίνακαςm Where συνθήκη;
Βάσεις Δεδομένων Ι 4η διάλεξη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014
Βάσεις Δεδομένων Ενότητα 3: Σχεσιακή Άλγεβρα Βασίλης Βουτσινάς
Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων ISBN
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
ΔΟΜΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ(if-else, switch) και Λογικοί τελεστές / παραστάσεις
Οι διάφορες εκδοχές της
Βάσεις Δεδομένων Κωδικός Μαθήματος: MK741
Οι Συναρτήσεις Ομαδοποίησης
Ενότητα 2 : Το σύστημα βάσεων δεδομένων MySQL (II) Ιωάννης Τσούλος
Βάσεις Δεδομένων Ι 8η διάλεξη
Γεωργαλλίδης Δημήτρης
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
Επανάληψη.
Τελεστές και ή όχι Για την εκτέλεση αριθμητικών πράξεων
Σύνθετες λογικές εκφράσεις
Δομή Επιλογής Μάθημα 4ο Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τάξη Γ Οικονομίας & Πληροφορικής Θετικών Σπουδών 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου |
Select Case Σκοπός: Εκμάθηση της εντολής (δομής) Select Case ώστε να μπορείτε να διαλέγετε μια επιλογή ανάμεσα σε πολλές διαθέσιμες στον κώδικα του προγράμματος.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ Η/Υ
SQL Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
Εισαγωγή στη Σχεσιακή Άλγεβρα
Ερωτήματα Επιλογής σε ACCESS
Γ6.9 Δημιουργία και Τροποποίηση Ερωτημάτων
Αναζήτηση στο Διαδίκτυο
Ενότητα Γ6.10 (Δημιουργία, Τροποποίηση και Εκτύπωση Εκθέσεων )
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ SQL Ή ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ SQL Ή
Ενότητα Γ6.9 (Δημιουργία και Τροποποίηση Ερωτημάτων )
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8

ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην ύπαρξη κλειδιού στο ερώτημα που θέτου- με στην βάση μας με την εντολή DISTINCT η οποία μπαίνει αμέσως μετά το SELECT. SELECT DISTINCT κωδικός FROM πίνακας_1; Το αποτέλεσμα θα είναι οι εγγραφές να εμφανίζονται μόνο μία φορά η κάθε μία. DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην ύπαρξη κλειδιού στο ερώτημα που θέτου- με στην βάση μας με την εντολή DISTINCT η οποία μπαίνει αμέσως μετά το SELECT. SELECT DISTINCT κωδικός FROM πίνακας_1; Το αποτέλεσμα θα είναι οι εγγραφές να εμφανίζονται μόνο μία φορά η κάθε μία.

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ IS NULL Για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NULL χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NULL, IS NOT NULL Αντίθετα χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NOT NULL για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NOT NULL. SELECT * FROM πίνακας_1 WHERE πεδίο_1 IS NULL; IS NULL Για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NULL χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NULL, IS NOT NULL Αντίθετα χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NOT NULL για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NOT NULL. SELECT * FROM πίνακας_1 WHERE πεδίο_1 IS NULL;

ΕΥΡΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ LIKE Για να βρούμε μέσα σε ένα πεδίο κειμένου κάποια εγγραφή την οποία δεν μπορούμε να την βρούμε με την χρήση τελεστή σύγκρισης, χρησιμοποιούμε τον τελεστή LIKE με χαρακτήρα μπαλαντέρ. SELECT * FROM πίνακα_1 WHERE πεδίο LIKE ‘Ν*’; Το *(ή το %) υποκαθιστά πολλούς χαρακτήρες σε ένα κείμενο και Το ?(ή το _) υποκαθιστά έναν χαρακτήρα. LIKE Για να βρούμε μέσα σε ένα πεδίο κειμένου κάποια εγγραφή την οποία δεν μπορούμε να την βρούμε με την χρήση τελεστή σύγκρισης, χρησιμοποιούμε τον τελεστή LIKE με χαρακτήρα μπαλαντέρ. SELECT * FROM πίνακα_1 WHERE πεδίο LIKE ‘Ν*’; Το *(ή το %) υποκαθιστά πολλούς χαρακτήρες σε ένα κείμενο και Το ?(ή το _) υποκαθιστά έναν χαρακτήρα.

ΛΟΓΙΚΟΙ ΤΕΛΕΣΤΕΣ OR Λογικός τελεστής OR (διαζευκτικό Η) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε μία από τις δύο συνθήκες να είναι αληθής (TRUE). AND Λογικός τελεστής AND (σύζευξη ΚΑΙ) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε και οι δύο συνθήκες να είναι αληθείς (TRUE). OR Λογικός τελεστής OR (διαζευκτικό Η) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε μία από τις δύο συνθήκες να είναι αληθής (TRUE). AND Λογικός τελεστής AND (σύζευξη ΚΑΙ) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε και οι δύο συνθήκες να είναι αληθείς (TRUE).

ΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΥΡΟΥΣ ΤΙΜΩΝ BETWEEN Ο τελεστής BETWEEN είναι αυτός ο οποίος χρησιμοποιείτε για να βρούμε τιμές μέσα σε ένα εύρος τιμών. Εφαρμόζεται σε πεδία με ακεραίους άλλα και ημερομηνίες. NOT Όταν θέλουμε να βρούμε τιμές έξω από ένα εύρος τιμών χρησιμοποιείται μαζί με τον τελεστή άρνησης NOT (NOT BETWEEN). BETWEEN Ο τελεστής BETWEEN είναι αυτός ο οποίος χρησιμοποιείτε για να βρούμε τιμές μέσα σε ένα εύρος τιμών. Εφαρμόζεται σε πεδία με ακεραίους άλλα και ημερομηνίες. NOT Όταν θέλουμε να βρούμε τιμές έξω από ένα εύρος τιμών χρησιμοποιείται μαζί με τον τελεστή άρνησης NOT (NOT BETWEEN).

ΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΥΝΟΛΟΥ IN Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τιμών ενός πεδίου μέσα σε ένα σύνολο τιμών. Π.χ θέλουμε να βρούμε όλα τα στοιχεία από έναν πίνακα φοιτητών των φοιτητών με κωδικούς 3,4, και 5. το ερώτημα γραφεται με την χρήση του λογικού τελεστή OR. SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id=3 OR foit_id=4 OR foit_id=5; ΙΝ Με τον τελεστή ΙΝ θα γραφτεί ως εξής: SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id ΙΝ (2,3,4); Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τιμών ενός πεδίου μέσα σε ένα σύνολο τιμών. Π.χ θέλουμε να βρούμε όλα τα στοιχεία από έναν πίνακα φοιτητών των φοιτητών με κωδικούς 3,4, και 5. το ερώτημα γραφεται με την χρήση του λογικού τελεστή OR. SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id=3 OR foit_id=4 OR foit_id=5; ΙΝ Με τον τελεστή ΙΝ θα γραφτεί ως εξής: SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id ΙΝ (2,3,4);