Ερευνητική εργασία Α τριμήνου: Προκοπίου Αλέξανδρα Περπερή Ζωή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
… ΚΑΙ… …και εσωτερική στάση.
Advertisements

ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Ονόματα: Μπατσίλα-Ρόσκα Άντρεα,Μαλεκκίδης Αντρέας,Μαυρομμάτης Αλέξανδρος, Χρυσοστόμου Μάριος Τάξη:Β’8 Ομάδα:Πελλοπλάσματα.
ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
1.3 Ο κοινωνικός περίγυρος – Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων
Διδάσκοντας Μαθηματικά
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Η Νεανική Παραβατικότητα
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΑΓΑΠΗ.
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
17 Ν ΟΕΜΒΡΗ χρόνια μετά Τα πέτρινα χρόνια ( )
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti

Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Κείμενο Σελίδα 31. Ας φροντίσουμε, αδελφοί μου, να φυλάμε τη συνείδησή μας, όσο ακόμα βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να την προκαλούμε να μας ελέγξει.
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Βασιλική Παλαπέρη Μαριέττα Ματζαβέλα
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
Φιλία.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Το παιχνίδι αποτελεί τη φυσική γλώσσα των παιδιών, το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς.
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
Συνέντευξη με νήπια.
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Ερμηνεία γελοιογραφίας
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
ΦΙΛΙΑ Η έννοια της φιλίας Οι διαφορές φιλίας-παρέας
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Εκφοβισμός στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
Εφηβεία: Περίοδος κρίσης και εμπειριών..
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Το επικίνδυνο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Αξέχαστα....
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τρόποι έκφρασης των εφήβων που οδηγούν στην παραβατικότητα και τα αίτια τους Ερευνητική εργασία Α τριμήνου: Προκοπίου Αλέξανδρα Περπερή Ζωή Σαραφίδη Αγγελίνα Τυλιγαδά Μαρία

Αυταρχικότητα Όταν κάποιος συμπεριφέρεται αυταρχικά μόνο και μόνο για να υποδείξει στον ίδιο του τον εαυτό και στους άλλους ότι κατέχει κάποια εξουσία,ονομάζεται αυταρχισμός. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι το οτι τις περισσότερες φορές όλα παρουσιάζονται σαν οι ενήλικες να έχουν δίκιο, μόνο και μόνο επειδή είναι ενήλικοι.Είναι σαν να υπάρχει μια ιεραρχία κρυφή και φανερή ταυτόχρονα, για την οποία όμως δεν μιλάμε ποτέ.

Η βία Τσακωμοί και συγκρούσεις σε όλες τις οικογένειες.Είναι κάτι το αναπόφευκτο,όπως σε όλες τις ανθρώπινες ομάδες.Όμως η πραγματική βία ανάμεσα σε γονείς και παιδιά είναι κάτι διαφορετικό. Ο ψυχολογικός εκβιασμός,αυτό που μας αναγκάζουν να κάνουμε ή μας το απαγορεύουν ‘για το καλό μας’ ή γιατι θα προκαλούσε ‘μεγάλη λύπη’ σε κάποιο πρόσωπο,όλα αυτά συμβάλουν σε μια οργανωμένη καταστολή,μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης φαινομενικής ευγένειας.Πρόκειται όμως για πραγματική βία.

Η κλοπή Όταν μιλάμε για τους εφήβους,καταλήγουμε συχνά να μιλάμε για την εγκληματικότητα.Εγκληματίας είναι αυτός που δεν καταφέρνει να ζήσει σύμφωνα με τους κανόνες της ηθικής και τους νόμους που απαιτούν απο τους ανθρώπους να μην κλέβουν και να μην επιτίθενται στους άλλους. Είναι η απογοήτευση που οδηγεί καμία φορά στην εγκληματικότητα.Δεν είναι σπάνιο να κλέψει κανείς επειδή βιάζεται να μεγαλώσει.Θα ήθελε να έχει κιόλας φτάσει κάπου,χωρίς βέβαια να ξέρει που ακριβώς,οπωσδήποτε όμως ‘πιο μακρυά’.Ανυπομονεί και μεταμφιέζεται σε μεγάλο.Με την κλοπή αποκτά μια πανοπλοία μεγάλου,πράγμα το οποίο στην κοινωνία μας σημαίνει οτι αρπάζει πράγματα που κοστίζουν και που του δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας ή εσωτερικού πλούτου.

Τα graffiti και οι νέοι. Η εποχή είναι έντονη, η ζωή κινείται με γρήγορους ρυθμούς και η έκφραση της τέχνης εκκεντρική. Νέα παιδιά και έφηβοι βρήκαν τον τρόπο: με έντονα χρώματα ομορφαίνουν του τοίχους της κάθε πόλης, τα ξεχασμένα βαγόνια και οτιδήποτε μπορεί να γίνει στο σκοτάδι. Αυτού του είδους η τέχνη είναι, όπως ξέρουμε όμως, παράνομη. Δεν υπάρχει πουθενά άδεια για γκραφίτι και έτσι οι μισογκρεμισμένοι τοίχοι, οι απαίσιες μάντρες που κοσμούν τις πόλεις, είναι πόλος έλξης για τους εκφραστές της συγκεκριμένης τέχνης. Η παράνομη πράξη, το σκοτάδι, το κρυφτό ανεβάζουν την αδρεναλίνη και οι μικροί ανώνυμοι δημιουργούν. Τελευταία όμως το γκραφίτι ξεφεύγει όλο και πιο συχνά από τα σχολεία, τις γέφυρες και τα εγκαταλελειμμένα φορτηγά. Οι τοίχοι που παραδίδονται "οικιοθελώς" στα ανελέητα σπρέι πληθαίνουν καθημερινά. Οι καλλιτέχνες των γκραφίτι αποκαλύπτονται δειλά δειλά, καθώς η τέχνη τους χάνει αναγκαστικά ένα μέρος από τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της.

Το γκράφιτι δεν είναι η χαμηλότερη μορφή τέχνης Το γκράφιτι δεν είναι η χαμηλότερη μορφή τέχνης. Παρόλο που πρέπει να σέρνεσαι μες στη νύχτα και να λες ψέματα στη μαμά σου, είναι στην πραγματικότητα η πιο έντιμη τέχνη που υπάρχει. Δεν κρύβει ελιτισμό ή υποκρισία, βρίσκεται σε μερικούς απ' τους καλύτερους τοίχους που διαθέτει μια πόλη και κανείς δεν αποθαρρύνεται από το εισιτήριο της εισόδου.  Ένας τοίχος υπήρξε πάντα το καλύτερο μέρος για να εκθέσεις το έργο σου. Οι άνθρωποι που κυβερνούν τις πόλεις μας δεν καταλαβαίνουν το γκράφιτι, επειδή πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει το δικαίωμα να υπάρχει εάν δε φέρνει κάποιο κέρδος. Αλλά αν σ' ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά, τότε η γνώμη σου δε αξίζει.

Τα graffiti πολλές φορές δηλώνουν: Αγαπημένα ενδιαφέροντα. Aνησυχίες και προβληματισμούς. Η’ απλά αγάπη για την τέχνη.. Απώλειες…

Street Fight Το street fighting είναι μια χέρι-με-χέρι μαχητικη καταπολέμηση της σε δημόσιους χώρους, μεταξύ των ατόμων ή ομάδων ατόμων. Σε αντίθεση με την καταπολέμηση του αθλητισμού, ένας αγώνας δρόμου θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα όπλα, πολλούς αντιπάλους ή εκδίκησης και δεν έχει κανόνες. Ο χώρος είναι συνήθως ένα δημόσιο χώρο (π.χ. ένα δρόμο) και ο αγώνας οδηγεί συχνά σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο. Η κύρια διαφορά μεταξύ οδομαχιών και αυτοάμυνας είναι ότι ένας αγώνας δρόμου είναι αναπόφευκτος, ενώ η αυτοάμυνα δεν είναι κατάσταση. Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ο αγώνας είναι συναινετική μεταξύ των δύο μερών. Μια τυπική κατάσταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο άνδρες υποστηρίζοντας σε ένα μπαρ, τότε προτείνει την ενίσχυση έξω, όπου ο αγώνας αρχίζει. Έτσι, συχνά είναι δυνατόν να αποφευχθεί η μάχη με την υποστήριξη στα ανοικτά, ενώ σε αυτοάμυνα, ένα άτομο ενεργά προσπαθεί να ξεφύγει από την κατάσταση, με τη χρήση βίας αν χρειαστεί για να εξασφαλίσει τη δική του ασφάλεια.

Είναι φανερό πως υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για έναν νέο να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του, απομονώνοντας τον εαυτό του απο την διαφθορά της κοινωνίας Θα μπορέσει όμως ποτέ η κοινωνία να ακούσει αυτά που οι νέοι έχουν να πούν;

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.  Τέλος παρουσίασης Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. 