ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι. Καραγιάννης,Σχ. Σύμβουλος ΠΕ03 Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Παρουσίαση του νέου Νόμου για τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Μια πρώτη.
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ. 1.Το σχολείο πρέπει να μεταδίδει γνώση λειτουργική και όχι μνημονική. 2.Η γνώση δε μεταβιβάζεται αλλά χτίζεται με ενεργητικές διαδικασίες.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΕΕ) Κύκλος σεμιναρίων για τις ΕΕ
Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Νέο Σχολείο – Νέο Λύκειο
Ενημερώνομαι και γνωρίζω. 1ο Λύκειο Σπάτων / Οκτώβριος 2013
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2013 (Ν ΦΕΚ:193/ ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ: για τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος: Επιμέλεια παρουσίασης :Νίκος Ασλάνης(ΠΕ03)
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Δομή του Νέου Προγράμματος Σπουδών Γενικού Λυκείου Απρίλιος- Μάιος 2011 ΤΑΣΟΥΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Χριστίνα Φ. Βαμβούρη Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας Δράμα 5/11/2013
Προγράμματα σπουδών Α΄,Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Α΄ Λυκείου 9 μαθήματα - 33 ώρες διδασκαλίας (κοινό πρόγραμμα) + 1 μάθημα επιλογής (από 4 μαθήματα) – 2 ώρες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Jigsaw: Τί είναι;.
Η καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Λύκειο
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Η Τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο Δρ. Δημήτριος Σισιαρίδης Διευθυντής στο 1 ο ΕΠΑ. Λ Ελευθερούπολης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ε. Ε. ανά τρίωρο
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χώρο και στο χρόνο, βλέποντας μια εικόνα, ακούγοντας έναν ήχο, μυρίζοντας ένα άρωμα, γευόμενοι μια νοστιμιά, αγγίζοντας.
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής – Επιλογή θέματος.
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής. Πρακτικά ζητήματα, Ωρολόγιο Πρόγραμμα, Ωράριο, Δημιουργία τμημάτων ενδιαφέροντος Για τη διεξαγωγή των Ερευνητικών.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Project» Διερευνητική εργασία. Σκοπός  Για να μάθουν οι μαθητές καλύτερα  Βιώματα – ενδιαφέροντα – μάθημα  Παιδαγωγικό κέρδος.
οργάνωση & διαδικασία ΠΑΤΜΑΝΟΓΛΟΥ Σ. – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Η Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας τριάντα τριών (33) ωρών εβδομαδιαίας.
Ερευνητικές Εργασίες Α΄Λυκείου Μιχάλης Φωτιάδης ΠΕ17 Μηχανολόγος Ημερίδα στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκεια Ευαγγελικής Σχολής
Τ Ο «Ν ΕΟ Λ ΥΚΕΙΟ Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Η πορεία αύξουσας εξειδίκευσης των μαθητών
Άστρα και Κβάντα σε ένα Σχετικιστικό Σύμπαν Νίκη Μαματσή-Φυσικός Msc Φυσικής Περιβάλλοντος Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
1 ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Παρουσίαση Γ Τάξης Νέου Γενικού Λυκείου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4327, ΦΕΚ 50/ΤΕΥΧΟΣ Α ́/ Σεπτέμβριος 2015.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Χριστίνα Αραμπατζή Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΒΑΜΒΟΥΡΗ Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας
Διδακτική της Πληροφορικής
Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Α' τετράμηνο
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Ερευνητικεσ εργασιεσ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΟΙ νεΕΣ εγκυκλιοΙ του υπαιθ
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Eρευνητικές εργασίες στο Λύκειο
Μ.Δίτσιου-Χρ.Παπαζήση-Γ. Παυλικάκης
6ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΡΙΛΑ ΠΕ19
Η πορεία των Projects στα ΕΠΑΛ – ΓΕΛ (Πρώτος απολογισμός)
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Σχολικός Σύμβουλος Ν. Φλώρινας
Διαδικασία/Βήματα υλοποίησης
Το Νέο Γενικό Λύκειο Μια ανάλυση για τις επιλογές στο Νέο Λύκειο …
Ενημερώνομαι και γνωρίζω. 1ο Λύκειο Σπάτων / Οκτώβριος 2014
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ Οι ερευνητικές εργασίες (project) είναι ένα νέο μάθημα της Α΄ τάξης του Λυκείου ισοδύναμο με όλα τα άλλα μαθήματα αλλά διαφορετικής φιλοσοφίας.

ΓΕΝΙΚΑ Οι μαθητές/τριες, με την πραγματοποίηση των ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, θα έχουν τη δυνατότητα να Ανακαλύψουν τη γνώση με νέους τρόπους. Να λειτουργήσουν μέσα στην τάξη με ομαδικότητα. Να αποκτήσουν επιστημονική εμβάθυνση στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν.

ΓΕΝΙΚΑ Προβλέπονται 3 ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την εβδομάδα, σε συνεχόμενο τρίωρο ή σε συνεχόμενο 2ωρο + 1 ώρα. Κάθε μαθητής θα ασχοληθεί με μια ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ κάθε τετράμηνο.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Οι ερευνητικές εργασίες, στις οποίες θα λάβετε μέρος φέτος, έχουν τους παρακάτω στόχους: Να ενεργοποιήσετε τη σκέψη και τη δημιουργικότητα σας. Να ασκηθείτε με έναν νέο τρόπο σκέψης με τη δημιουργία αυθεντικών εργασιών. Να αναπτύξετε το στοχασμό και την κριτική σκέψη.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Να προαγάγετε τα αισθήματα της συλλογικότητας και της συνεργασίας που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια δημιουργίας των εργασιών. Να δημιουργήσετε διαύλους επικοινωνίας του σχολείου με την τοπική κοινωνία. Να εξετάσετε διάφορα θέματα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Να ενθαρρυνθείτε ώστε να ασχοληθείτε με καινοτόμες δράσεις και να διατυπώσετε μέσω των εργασιών σας πρωτότυπες σκέψεις.

ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ α) «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» β) «Τέχνη και Πολιτισμός» γ) «Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία» δ) «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Επιτρεπτός ο συνδυασμός θεματικών κύκλων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Θα σας προταθούν τέσσερα (7) θέματα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Από τα θέματα αυτά θα επιλέξετε και θα συμπληρώσετε στην αντίστοιχη αίτησή σας : Ένα από τα επτά θέματα που σας ενδιαφέρει για να συμμετάσχετε. Επιπλέον επιλέγετε και δύο αναπληρωματικά θέματα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Αν κάποια εργασία συγκεντρώσει την πρώτη προτίμηση περισσοτέρων από 20 μαθητών, οι πλεονάζοντες προσδιορίζονται με κλήρωση και ανακατανέμονται σε εργασία της δεύτερης προτίμησής τους. Θα αναφέρετε αν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το φορητό ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (laptop) στο σχολείο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Να προτείνετε υποθέματα για την ερευνητική εργασία που επιλέξατε και να ασχοληθείτε με αυτά. Να κρατάτε έντυπο ημερολόγιο με τις επιμέρους εργασίες που κάνετε σε κάθε μάθημα το οποίο θα παραδίδετε στον επιβλέποντα. Να συνθέσετε ένα τέχνημα (αφίσα, ιστοσελίδα, βίντεο, πόστερ, φυλλάδιο, κατασκευή κ.λ.π)

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Με το τέλος της ερευνητικής εργασίας: Παρουσιάζετε την εργασία που θα αναλάβετε μαζί με την ομάδα σας δημόσια. Την έντυπη μορφή της εργασίας σας την τυπώνετε την συρράπτετε και δίνετε ένα αντίγραφο στον επιβλέποντα καθηγητή. Αναρτάτε με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή την εργασία σας στο διαδίκτυο. Προσοχή: Μια εργασία μπορεί να συγγραφεί, μερικώς ή/και ολόκληρη, στα Αγγλικά.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Για την πραγματοποίηση της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σας θα χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω μεθοδολογικά εργαλεία: Τις «πηγές» που θα σας προτείνει ο υπεύθυνος καθηγητής ή και δικές σας. Βιβλία Ερωτηματολόγιο. Διαδίκτυο. e-class (Ηλεκτρονικές τάξεις) Εκτός σχολείου επισκέψεις σε μουσεία κτλ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Αξιολογούνται: α) η ερευνητική διαδικασία - 30% β) το περιεχόμενο της εργασίας - 30% γ) η γλώσσα και η δομή της έκθεσης - 20% δ) ο τρόπος της δημόσιας παρουσίασης - 20% Και οι 4 τομείς αξιολογούνται ο καθένας με άριστα το 20 και με άριστα το 20 αξιολογείται η εργασία συνολικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Η αξιολόγηση θα είναι ατομική και ομαδική. Ο ατομικός βαθμός αποδίδεται ανάλογα με τη συμβολή καθενός, ο μέσος όρος όμως των ατομικών βαθμολογιών θα είναι ο ομαδικός βαθμός. Η ατομική συμβολή κάθε μαθητή στο ομαδικό έργο αξιολογείται χωριστά και συνάγεται η ατομική του βαθμολόγηση μέσω: του προσωπικού ημερολογίου του ατομικού φακέλου της προσωπικής άποψης των εποπτευόντων εκπαιδευτικών

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Η γενική βαθμολογία του μαθητή στο μάθημα της «Ερευνητικής Εργασίας» για το σχολικό έτος θα είναι ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα. Επαναξιολόγηση αν κάποιος μαθητής δεν προάγεται στην επόμενη τάξη και δεν έχει προβιβάσιμο βαθμό στην ερευνητική εργασία. Προσοχή: Μόνο για το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012 ως ατομικός βαθμός του μαθητή λογίζεται η ομαδική βαθμολογία της ομάδας εργασίας του.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μαθητές, επιλέξετε μια εργασία που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατό στα ενδιαφέροντά σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε την εμπειρία της ανακάλυψης και της κατάκτησης της νέας γνώσης. Οι ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ είναι μια σκαλωσιά για την επίτευξη των στόχων σας.