ΓΟΜΩΣΗ Γόμωση : διαδικασία τοποθέτησης των εκρηκτικών στα διατρήματα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Advertisements

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Εργασία σε Σκαλωσιά.
Πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας Mobi-Chair Το Mobi-Chair είναι ένα πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας υψηλής ποιότητας. Παρέχει ανεμπόδιστη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ O άνθρωπος της βιομηχανικής εποχής αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στο εργασιακό του περιβάλλον προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας.Η.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ.
Διαχείριση Ποιότητας – Πιστοποίηση
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Αρχή.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ.
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ EΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ.
Μεταλλεία Εύβοιας Καραχάλιου Αναστασία 9 ο Εξάμηνο.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4η ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Γ΄
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
1/46 Εισαγωγή Μέθοδος Συσκευή T P L Μετρήσεις Σύνθετων Υλικών Συμπεράσματα Μετρήσεις Στερεών Υλικών Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δρ. Κωνσταντίνος Δ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής Safety & Health Supervisor.
11 Διδάσκοντες Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Δ.Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Μεταλλευτικής.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Οπτικές Επικοινωνίες Μαρινάκης Ιωάννης (2009)
ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
Ένα τυχαίο μη ειδικευμένο άτομο έχει την πιθανότητα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) περισσότερες από 6 φορές στη ζωή του και υπάρχει πιθανότητα.
Υπηρεσίες Επαγγελματικής Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Ηράκλειο Κρήτης ║ Αθήνα ║ Όπου έργο… και πρόληψη Πρακτικές.
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!!! Πιπιλιαρίδου Κατερίνα Στεφούλη Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου Αγγελική Χρυσάφη Κυριακή Φλώρος Γιώργος.
Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς.
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ
αναφέρει την ανάγκη ύπαρξης των μετασχηματιστών.
Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Προγραμματισμός Μηχανημάτων - προμηθειών - εξοπλισμού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
συντελεστές παραγωγής τεχνικών έργων είναι – ο άνθρωπος, – οι μηχανές και – οι οικονομικοί πόροι. Ο στόχος κάθε μηχανικού είναι – να σχεδιάσει, – να προγραμματίσει.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
Η Συνολική Τάση εξ’ επαγωγής (Ηλεκτρεγερτική Δύναμη) του συνόλου των τυλιγμάτων μιας μηχανής συνεχούς ρεύματος ισούται με: C – Μια σταθερά διαφορετική.
1 Εισαγωγή Η μέθοδος που παρουσιάζεται αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και περιτύλιξης. Επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευσή.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΙI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Μάθημα 9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ‘Διαχείριση Πιθανών Κινδύνων’
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ Οι μετασχηματιστές είναι ηλεκτρικές διατάξεις που μετατρέπουν (μετασχηματίζουν) την εναλλασσόμενη ηλεκτρική ενέργεια ενός επιπέδου τάσης.
Κίνδυνοι από στατικό ηλεκτρισμό
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΡΗΤΗ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΙΑΣ
ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ.
Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Το φυσικό αέριο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν στο υπέδαφος. Μετά την εξόρυξή του μεταφέρεται.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΟΜΩΣΗ Γόμωση : διαδικασία τοποθέτησης των εκρηκτικών στα διατρήματα. Η γόμωση ακολουθεί τη διάτρηση και φυσικά προηγείται της πυροδότησης. Το γέμισμα των διατρημάτων γίνεται κατά 70-80% του μήκους του διατρήματος με εκρηκτική ύλη η οποία μπορεί να είναι είτε ANFO είτε ζελατοδυναμίτιδες είτε αμμωνίτες είτε γαλακτώματα. ANFO ζελατοδυναμίτιδα

ΓΟΜΩΣΗ Πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο έχει τη σχετική άδεια από τη διεύθυνση καθώς είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή επιλογή εκρηκτικών και τοποθέτησή τους. Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό τόσο για την εργασία όσο και για την ασφάλειά του.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΟΜΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΟΜΩΣΗ Πρέπει να ελέγχονται τα εκρηκτικά αλλά και τα καψύλλια. Τα εκρηκτικά βγαίνουν από τη συσκευασία λίγο πριν τη χρήση τους και τοποθετούνται σε μακρινή απόσταση από τα καψύλλια. Μετά την τοποθέτησή τους γίνεται στερέωση με θηλιά. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΟΜΩΣΗ Χρησιμοποιούνται διαδοχικά φυσίγγια σε μια οπή τα οποία δεν πρέπει να έχουν κενά μεταξύ τους. Τα κενά αποφεύγονται με τη χρήση τακαδόρου 4-6m. Κατά τη γόμωση των εκρηκτικών σε φυσίγγια πρέπει να σπρώχνονται σταθερά για να σφίξουν μεταξύ τους. Τα καψύλλια και τα εκρηκτικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. Γαλακτώματα σε συσκευασία

ΓΟΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. Η εταιρία χρησιμοποιεί εκρηκτικά γαλακτώματα powergel magnum 365 τα οποία είναι μια σύνθεση βασισμένη στην προστατευόμενη με πατέντα τεχνολογία που διαθέτει η ORICA για τα εκρηκτικά γαλακτώματα. Έτσι, τα μη εκρηκτικά συστατικά αναμιγνύονται με τέτοιο συνεκτικό τρόπο ώστε να παρουσιάζουν εξαιρετικά κρουστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά κατά τις ανατινάξεις, με συνέπεια πολύ αποτελεσματική θραύση του πετρώματος. powergel magnum 365

Μέτρα που λαμβάνονται Έλεγχος και ξεσκάρωμα ώστε να διασφαλίζεται ο χώρος Κατάλληλη σήμανση στο χώρο Απομάκρυνση ατόμων και μηχανημάτων που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία Σωστή συνεννόηση των εργαζομένων μεταξύ τους και με συναδέλφους από άλλες διαδικασίες

Διάταξη διατρημάτων σε στοά 4×4m

Διάταξη διατρημάτων σε στοά 4×4m Η διάταξη των διατρημάτων στη στοά έγινε με τη μέθοδο του σταυρού Χρησιμοποιήθηκαν 36 καψύλλια (υπάρχουν 36 οπές) Τα εκρηκτικά πυροδοτούνται από τον σταυρό προς τα έξω και χρησιμοποιούν την ελεύθερη επιφάνεια που έχει ήδη δημιουργηθεί

Παρατηρήσεις - Κίνδυνοι Είσοδος ξένων σωμάτων (σκόνη, ρινίσματα) κατά τον καθαρισμό με αέρα των οπών Κίνδυνος πτώσης από ύψος του προσωπικού καθώς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των εκρηκτικών σε μεγάλο ύψος το προσωπικό βρίσκεται πάνω σε μηχάνημα και το έδαφος είναι ανώμαλο και ασταθές Απαραίτητος συχνός έλεγχος μηχανημάτων. Αν για την τοποθέτηση των εκρηκτικών σε μεγάλο ύψος χρησιμοποιηθούν σκάλες τότε το προσωπικό πρέπει να είναι εκπαιδευμένο και οι σκάλες σε άριστη κατάσταση

Παρατηρήσεις - Κίνδυνοι Κίνδυνος πιθανής αστοχίας της πλατφόρμας ανύψωσης από υπερφόρτωση ή χτυπήματα από αντικείμενα που πέφτουν ή με τα τοιχώματα κατά τη κίνηση. Το όχημα στηρίζεται σταθερά με πέδιλα τα οποία συντηρούνται με ιδιαίτερη προσοχή Πιθανότητα τραυματισμού ή και απώλειας της ακοής καθώς ο θόρυβος της πλατφόρμας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα από 75db μέχρι 92db

Προτάσεις βελτίωσης συνθηκών εργασίας και αποφυγής ατυχημάτων Χρησιμοποίηση προστατευτικού για τα μάτια κατά τη διάρκεια του καθαρισμού με αέρα των οπών Χρήση προστατευτικών ακοής για προστασία από θορύβους της πλατφόρμας ανύψωσης Μη χρησιμοποίηση ανυψωτικού μηχανήματος για άλλες δουλειές όπως μεταφορά βαρέων φορτίων και υπερφόρτωσή του Απαγόρευση ανύψωσης προσωπικού σε όχημα εν κινήσει. Επικίνδυνο εξαιτίας της αστάθειας του επιπέδου και του μεγάλου ύψους

NONEL (μη ηλεκτρικά κυκλώματα) Σύστημα μη ηλεκτρικής πυροδότησης με αγωγούς που μεταφέρουν ενέργεια χαμηλής ισχύος Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και εξελίσσεται Μεγαλύτερη ασφάλεια-καλύτερα αποτελέσματα Εφαρμόζεται σε επιφανειακές, υπόγειες και υποθαλάσσιες εκρήξεις

Μια ατυχής εφαρμογή Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο μεταλλείο πραγματοποιήθηκαν δοκιμές ανατίναξης με μη ηλεκτρικά κυκλώματα (NONEL). Στο ένα από τα δύο μέτωπα που έγινε η δοκιμή δεν υπήρξε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αυτό οφειλότανε στο ότι ο γομωτής δεν είχε ξαναχρησιμοποιήσει εκρηκτικά ORICA που είχαν τα ΝΟΝΕL, αλλά χρησιμοποιούσε ως τότε NITROMAK. Έβαλε στον τακαδόρο ταυτόχρονα περισσότερα γαλακτώματα, με αποτέλεσμα το μέτωπο αντί να βγει μπροστά να πετάξει κομμάτια σε αρκετά μεγάλη απόσταση από αυτό. Διάταξη με NONEL

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Είναι αναγκαία η εκπαίδευση και η εξοικείωση του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες

Μία ακόμη πρόταση Τηλεχειριζόμενη διαδικασία (ROV Remote Operated Vehicles) Ασφάλεια Μη παρουσία ανθρώπων στο μέτωπο, κατά τη διάρκεια της γόμωσης Ακρίβεια Αποφυγή παρέμβασης ανθρώπινου λάθους

Βιβλιογραφία Έντυπα εταιρίας www.vantolas.gr www.orica-nitro.com Έντυπα NONEL