Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Advertisements

Μια μεγάλη διαμάχη του Τρωικού πολέμου
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Γ’2 ΤΑΞΗΣ.
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Η αγαπημένη μου κοσμοθεωρία.
Ιλιάδα και Οδύσσεια Κωνσταντίνα Ντούρα.
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Ιππότης Φερδινάνδος. Ο ένδοξος ιππότης Φερδινάνδος, ο μέγας εξολοθρευτής δράκων είχε μια επικίνδυνη εμμονή: να χώσει το πρόσωπό του στα πλούσια στήθη.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ο ΝΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.
O Οδυσσέας Ο Οδυσσέας, μυθικός βασιλιάς της Ιθάκης είναι ο βασικός ήρωας στο επικό ποίημα του Ομήρου, Οδύσσεια, και επίσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ
Το ταξίδι του Οδυσσέα ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΙΟΛΟΣ
Οι νόμοι του Σόλωνα Πεισίστρατος
Αρχαία Ελλάδα Χρήστος Αράπογλου !!! Οι Μυθικοί Ήρωες Οι Θεοί
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΔΑΜΟΥ
Οδυσσέας Ο Οδυσσέας, βασιλιάς της Ιθάκης , είναι ο βασικός ήρωας στο επικό ποίημα του Ομήρου, Οδύσσεια, και επίσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο άλλο.
Η Τηλεμάχεια μέσα από εικόνες και επιστολές
ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ο ομηρικός ήρωας
Οδυσσέας.
Μια εργασία του Κων/νου Εκίζανα
Ομήρου Οδύσσεια.
Στο νησί του Ήλιου, στο νησί της Καλυψώς και στο νησί των Φαιάκων
ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ
ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Αλέξης Τερζόπουλος.
Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και.
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
U 4 energy ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑΞΗ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ Εργασία 6: Η θέση της γυναίκας στην ομηρική εποχή & η σύγκριση με άλλες εποχές, καθώς και σύγκριση με την σύγχρονη εποχή. Ρωμανός.
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)
Ιθάκη Φανή Λαζάρου –Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ/νίκης.
Ας βάλουμε στίχους στις εικόνες!! Α1 – Α Σοφία Χαντζή
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ  Διηγηθείτε με συντομία το κείμενο α΄.  Υπογραμμίστε τις λέξεις με τις οποίες ο άγγελος χαιρετά τη Μαρία.  Ποιο μήνυμα της.
Το παραμύθι μας Γ
Βασίλης Αθανασιάδης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Σχολικό έτος Τάξη Ε2.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΔΙΑ
Οδυσσέας.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. Ζωγράφος Αναστάσιος 1778 Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το.
Κωνσταντίνος μπούτας Σεπτέμβριος 2015 Ε,2. Μονσεράτ Τεμπέλια Το λιοντάρι και το ποντίκι.
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ.
Στέλλα Σιώτου Α3 Γυμνασίου
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Αθηνά θεά, κόρη του Δία Πηνελόπη Γυναίκα Οδυσσέα
Βυθούλκα-Μπιώτη Λυδία Σταματίου Ευρυδίκη
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Πηνελόπη Εργασία οδύσσειας A4 ΠΜΓΛΠ Μαρία Κουτσοπούλου, Στεφανία Σαρρή
Οικογενειακές Σχέσεις
Η Ιστορία του μπάσκετ ή καλαθοσφαίρισης
Ο μπαμπάς και η μαμά έβλεπαν τηλεόραση όταν η μαμά είπε:
Π η Enothta.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΤΙΤΛΟΣ:Οδύσσεια ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Γιάννης Σμυρνιωτάκης ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ:Ελληνική μυθολογία ΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:Ηρωικό έπος ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ:Εκδόσεις Καλοκαθή ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες

Το άλλο πρωί οι μνηστήρες επέστρεψαν και άρχισαν πάλι να πίνουν, να τρώνε και να διασκεδάζουν. Η Αθηνά έβαλε στο μυαλό της Πηνελόπης την ιδέα να διοργανώσει αγώνες τοξοβολίας με το τόξο του Οδυσσέα. Όποιος μπορούσε να λυγίσει τη χορδή του τόξου και να περάσει το βέλος μέσα από τις τρύπες 12 τσεκουριών θα γινόταν άντρας της και βασιλιάς της Ιθάκης. Όλοι οι μνηστήρες δοκίμασαν. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη χορδή και κανείς δεν μπόρεσε να περάσει το τόξο μέσα και από τις δώδεκα τρύπες.

Ο Οδυσσέας σημαδεύει με το τόξο τους μνηστήρες. Η Πηνελόπη έφυγε και ο Οδυσσέας ζήτησε να δοκιμάσει κι αυτός. Η θεά Αθηνά του έδωσε την πρώτη του μορφή και αυτός αμέσως άρπαξε το τόξο και πέρασε το βέλος μέσα από όλες τις τρύπες των τσεκουριών. Οι μνηστήρες κατάλαβαν ποιος ήταν και φοβήθηκαν. Η Ευρύκλεια και ο Εύμαιος έκλεισαν όλες τις πόρτες και ο Οδυσσέας με τον Τηλέμαχο σημάδεψαν με τα τόξα τους μνηστήρες. Τους σκότωσαν όλους. Ο Οδυσσέας σημαδεύει με το τόξο τους μνηστήρες.

Η Πηνελόπη στην αρχή δεν πίστεψε πως ο ζητιάνος ήταν ο Οδυσσέας Η Πηνελόπη στην αρχή δεν πίστεψε πως ο ζητιάνος ήταν ο Οδυσσέας. Με ένα όμως τέχνασμα της βεβαιώθηκε πως ήταν αυτός. Ζήτησε από τις δούλες της να σύρουν το κρεβάτι τους έξω από το δωμάτιο για να κοιμηθεί ο Οδυσσέας. Τότε αυτός τη μάλωσε λέγοντας πως το κρεβάτι τους είναι καρφωμένο σ’ένα χοντρό κορμό ελιάς και κανείς δεν μπορεί να το μετακινήσει. Αυτό ήταν κάτι που μόνο αυτοί οι δυο γνώριζαν. Την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας πήγε να επισκεφτεί τον πατέρα του ,Λαέρτη, που ζούσε μόνος στα κτήματά τους. Ο γέροντας μόλις είδε το γιο του τον αγκάλιασε και έκλαψαν ώρα πολλή. Οι συγγενείς των μνηστήρων ζητούσαν εκδίκηση και πήγαν στο κτήμα του Λαέρτη για να σκοτώσουν τον Οδυσσέα. Η θεά Αθηνά όμως τους διάταξε να γίνουν φίλοι και από τότε ορκίστηκαν πίστη στον Οδυσσέα. Ο Οδυσσέας βασίλεψε για πολλά χρόνια στην αγαπημένη του Ιθάκη. Οδυσσέας