Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ
Τα μήλα των εσπερίδων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ

2 Τα μήλα των εσπερίδων Στον ενδέκατο άθλο ο Ηρακλής πήρε την εντολή να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, τα οποία φυλάσσονταν από τις Εσπερίδες και τον δράκοντα Λάδωνα με εκατό κεφάλια, στο όρος Άτλας, στην χώρα των Υπερβορείων. Ο Ηρακλής, μη γνωρίζοντας που βρίσκονταν οι κήποι των Εσπερίδων, ζήτησε την βοήθεια των Νυμφών, οι οποίες ζούσαν κοντά στον ποταμό Επίδαμνο, και οι οποίες τον συμβούλευσαν να πάρει την απάντηση από τον Νηρέα, τον βασιλιά της θάλασσας.

3 Τα μήλα των εσπερίδων Όταν έφτασε στο όρος Άτλας και ακολουθώντας την συμβουλή του Προμηθέα, έστειλε τον Άτλα να φέρει τα μήλα και πήρε αυτός την θέση του, να κρατήσει τον κόσμο στις πλάτες του. Όταν ο Άτλας επέστρεψε με τα μήλα, αρνήθηκε να πάρει πίσω στις πλάτες του τον ουρανό και είπε ότι θα τα μετέφερε ο ίδιος στον Ευρυσθέα. Ο Ηρακλής τότε τον ξεγέλασε και του ζήτησε να κρατήσει μόνο για μια στιγμή τον ουρανό, ώστε να μπορέσει να φτιάξει ένα μαξιλάρι για το κεφάλι του. Έτσι πήρε τα μήλα και έφυγε.

4 Τα μήλα των εσπερίδων Όταν ο Ηρακλής επέστρεψε στις Μυκήνες, ο Ευρυσθέας του έδωσε τα μήλα σαν δώρο και ο Ηρακλής με την σειρά του τα πρόσφερε στην θεά Αθηνά, η οποία τα επέστρεψε πίσω στον κήπο των Εσπερίδων.

5 Τα μήλα των εσπερίδων


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google