ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΩΜΑ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κωνσταντίνος Καβάφης.
Advertisements

Από την Δέσποινα Χαραλάμπους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
ΠΗΝΕΛΟΠΗ GANDHI ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
Προσωπικές δεξιότητες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ.
Οι μεγάλες Δυνάμεις απέναντι στον Ελληνικό Αγώνα - Φιλελληνισμός
Κ.Π Καβάφης Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής.
1.3 Ο κοινωνικός περίγυρος – Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων
Ιωάννα Παπαβασιλείου-Χαραλαμπάκη
ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ STOREWARS ΟΠΩΣ.... ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ STOREWARS  Γιατί δίνει στους συμμετέχοντες πραγματική γνώση σε ειδικά αλλά και εταιρικά θέματα.
Τατουαζ και body-piercings
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος ‘Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας’ Ερευνητική ομάδα: Μοσχοβάκου Δανάη , Νικολοπούλου.
ΒΙΚΥ ΤΟΥΓΙΟΥΝΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΡΟΥΣΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΑΣΟΣ ΣΤΟΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ
Κωνσταντίνος Καβάφης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια. Μετά τον θάνατο του πατέρα του η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην Αγγλία.
ΙΘΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ Χρυσούλα Δανίκα Κωνσταντίνα Θεωδόρου
Τα Ουράνια Σώματα Στη Λογοτεχνία και στη Λαϊκή Παράδοση
<< Στα 200 π.Χ. >> του Κ.Π. Καβάφη
Σάβιακλη Φωτεινή Τερζίδης Ηλίας Πεπόνα Λαμπρινή Παράτσιος Δημήτριος
Ελληνιστική εποχή π.Χ., τα ελληνιστικά κράτη
Η ποίηση και η θρησκεία των Ελλήνων
…Ιδανικός κι ανάξιος εραστής…
Οδυσσεας Ελυτης.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Πασχαλίδης Θανάσης Τζέτζης Νίκος Σαρίδου Δέσποινα Σαπρανίδης Κων/νος
Βιογραφια Ο ποιητής Κωστής Πέτρου Καβάφης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 29 Απρ Εφέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το θάνατο του(1933)
Κωνσταντίνος Καβάφης.
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
Δημιουργική σκέψη και δημιουργικά άτομα Επιπτώσεις για την πρακτική στη σχολική τάξη.
20/2/12 Μάριος Eυρυγένης Γιάννης Ελίζογλου Γ1
Τα πρώτα βήματα μιας κριτικής ανάγνωσης
Φέρε με πάλι στους παλιούς καιρούς, καρδιά νοσταλγική, κι άσε με εκεί μονάχο σα ναυαγό που πρόφτασε την ώρα πόλαμψε η αστραπή κι' αρπάχτηκε στο βράχο.
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής-Ποίηση.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ β’ λυκείου Μεγάλοι ποιητές της γενιάς του 1880, του Γ.Ροϊλού (στο μέσον ο Παλαμάς)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
<< Κωνσταντίνος Καβάφης>>
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!.
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
Δραματική ποίηση, Ευριπίδη Ελένη Α΄ Στάσιμο, στίχ
Θε1: Μπορούν οι άνθρωποι να απεικονίζουν το Θεό
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΟΥΡΟΣ α’1 Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κ.Π. Καβάφης.
ΔΩΔΩΝΗ Γιώργος Καρανάσιος Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Οδυσσέας Ελύτης 2 Νοεμβρίου Μαρτίου 1996.
Έλληνες Λογοτέχνες: Κωνσταντίνος Καβάφης
Κ.Π. Καβάφης “Όσο μπορείς”.
Αθήνα η Γέννηση της Δημοκρατίας
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Οι σκοποί της Αγωγής. Αγωγή α) Σύνολο από σκόπιμες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και επιδράσεις (β) Διαδικασίες και επιδράσεις του ευρύτερου.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας την Κωνσταντινούπολη το 1840.
Κωνσταντίνος Καβάφης Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας.
Panos filologos.  συμβολισμός  διδακτικός τόνος  θεατρικότητα  λεπτή ειρωνεία  ρεαλισμός  αίσθηση του τραγικού  στοχαστική – φιλοσοφική διάθεση.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
Λίγα λόγια για τον Κωσταντίνο Καβάφη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Οδυσσεας Ελυτης.
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
Η εξέλιξη της ποίησης.
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΩΜΑ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ Ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες ποιητές . Γεννημένος στις 29/04/1863 στη Αλεξάνδρεια έζησε για 70 χρόνια και πέθανε την ημέρα τον γενεθλίων του

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π.ΚΑΒΑΦΗΣ Ο ποιητής είναι γνωστός για την ειρωνεία του, ένα μοναδικό συνδυασμό λεκτικής και δραματικής ειρωνείας. Σήμερα η ποίησή του όχι μόνο έχει επικρατήσει στην Ελλάδα , αλλά και κατέλαβε μία εξέχουσα θέση στην όλη ευρωπαϊκή.

Χαρακτηριστικα ποιηματων καβαφη Ιδιαίτερο στοιχείο της τεχνικής του είναι μια σπάνιας υφής σκηνοθετική ικανότητα αντίστοιχη με αυτήν που συναντάει κανείς στον πεζογραφικό ή θεατρικό λόγο. Άλλο χαρακτηριστικό είναι η τάση να υποδύεται περσόνες Επίσης η ειρωνική διάθεση συνδυάζεται μα την τραγικότητα της πραγματικότητας έτσι ώστε να ανακατεύονται οι ηδονιστικοί του προσανατολισμοί με τις κοινωνικές επισημάνσεις.

Ιστορικα ποιηματα Τα περισσότερα από τα ιστορικά αναφέρονται στα περιστατικά των ελληνιστικών κυρίως χρόνων , αρκετά στους ρωμαϊκούς και μερικά στη βυζαντινή εποχή. Μέσα από τα ιστορικά ποιήματα εκφράζονται συνήθως σύγχρονες καταστάσεις.

ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ Η Σατραπεία είναι ένα ψευδοϊστορικό ποίημα του Καβάφη. Η Σατραπεία έχει πολλές προεκτάσεις και αγγίζει πολλούς ανθρώπους . Η έλλειψη ευκαιριών και η ανάγκη διασφάλισης της καθημερινής διαβίωσης , οδηγούν πολλούς ανθρώπους σαν εγκαταλείψουν την πραγματική τους κλίση και τα ενδιαφέροντα τους Στο ποίημα αυτό ο Καβάφης αναδεικνύει την ματαιότητα της φιλοδοξίας . Αναφέρεται στην τελετή των <<δωρεών>> που διοργάνωσε η Κλεοπάτρα με τον Αντώνιο. Επίσης ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα υπονοούνται ως διοργανωτές της τελετής μιας και αυτοί διοικούσαν την Αίγυπτο. Στο ποίημα εντοπίζουμε στοιχεία τραγικής , δραματικής και λεκτικής ειρώνειας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ Είναι ένα ψευδοϊστορικό ποίημα με το οποίο δίνεται με συμβολικούς όρους η ανάγκη επιστροφής σε μια απλούστερη μορφή διαβίωσης. Το ποίημα έχει έντονα στοιχεία θεατρικότητας

ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΝ Είναι ψευδοϊστορικό. Το περιεχόμενό του είναι στοχαστικό και διδακτικό. Έχει μια πολύ ευρύτερη εφαρμογή και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο

ΤΡΩΕΣ Αντικρίζει τη δυσκολία της ανθρώπινης ζωής σε όλη της την τραγικότητα παρομοιάζοντας την καθημερινή πάλη των ανθρώπων με τον αγώνα των Τρώων

ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΣΙΔΩΝΟΣ Παρουσιάζει την αντίθεση των ιδανικών που παρουσιάζονται ανάμεσα σε δυο διαφορετικές εποχές και πώς αυτό που θεωρούνταν απολύτως σημαντικό σε κάποια εποχή χάνει την αξία του και κρίνεται δευτερεύον

ΚΑΙΣΑΡΙΩΝ Αξιοποιεί την ιστορία του Ιούλιου Καίσαρα ως παράδειγμα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει εμμονική προσήλωση στο κυνήγι της εξουσίας και της δόξας

ΣΧΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΚΑΒΑΦΗ Ασχολείται με την ελληνιστική εποχή αυτό που κατορθώνει είναι να συνδυάσει παρελθόν-παρόν και έτσι βρίσκει ευκαιρία να καυτηριάσει σύγχρονες πρακτικές επιλέγοντας κατάλληλα ιστορικά παραδείγματα