Παλαιά και Καινή Διαθήκη Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Ά3.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία
Advertisements

Μάθημα 10. Οι κατακόμβες: τόπος καταφυγής και μνήμης
Ο ανοιγμένος παράδεισος  ( Κυριακή του Πάσχα ). 1) Η τελετή της Αναστάσεως του Χριστού  Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου οι πιστοί αρχίζουν να συγκεντρώνονται.
Η παρουσΙα του Θεού στην ανθρωπινη ιστορια
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
ΝΗΣΤΕΙΑ.
«ποιήσωμεν ἄνθρωπον. Κατ' εἰκόνα Θεοῦ καί ὁμοίωσιν»
«ποιήσωμεν ἄνθρωπον. Κατ' εἰκόνα Θεοῦ καί ὁμοίωσιν»
Χριστέ, γιατί; Επαύξησες την ανθρώπινη ελευθερία, αντί να την περιορίσεις, κι επέβαλες έτσι για πάντα στον ηθικό άνθρωπο τα μαρτύρια αυτής της ελευθερίας;
« Ποιήσωμεν ἂνθρωπον…»
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Κορυφαία εκκλησιαστική μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε το 354 μ.Χ. και πέθανε το 507 μ.Χ. Το έργο του ανεκτίμητο και διαχρονικό,
Το βαθύτερο νόημα της Θείας Λειτουργίας (Λειτουργία των Πιστών)
Μικρό Εισοδικό στο Ιερό Τριώδιο
Η έννοια της Ορθοδοξίας
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ιωάννης Χρυσόστομος Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Οικουμενικός διδάσκαλος Άγιος της Εκκλησίας Ικανός ρήτορας, γι’ αυτό Χρυσόστομος Προσπάθησε να καταπολεμήσει.
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ
Η νηστεία της Εκκλησίας
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
Ἡ μερίδα Συνοδικ ῆ ς Ἐ πιτροπ ῆ ς Θείας Λατρείας καί Ποιμαντικο ῦ Ἔ ργου «Τό πνε ῦ μα ὅ που θέλει πνε ῖ » ( Ἰ ωάννου 3,8) Ὀ ρθόδοξη πνευματική ζωή - Σύγχρονοι.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η αγιαστική ιδιότητα του νερού βασίζεται στην ενέργεια επ΄ αυτού της χάριτος του Πανάγιου Πνεύματος. Τα Θεοφάνεια και η αποκάλυψη.
Το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού
Περιμένοντας το Χριστό
Μετάνοια - Εξομολόγηση
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β3
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο ΜΑΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ.
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου
11. Η είσοδος στη Γη της Επαγγελίας:
Το αλαθητο και το πρωτειο του παπα
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ Εβραϊκά: nabhi (=μιλώ αντί για άλλον) Ελληνικά: (προ + φάναι)= μιλώ πριν το γεγονός   ﻼ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
Εργασία α σελίδα 82 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β 3. Εργασία α α. Κάθε μέρα εκατομμύρια χριστιανοί όλων των Εκκλησιών σε όλα τα πέρατα της γης απευθύνουν στον.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
26. Ευχέλαιο: Για την υγεία του σώματος και της ψυχής
16. Η Εκκλησία ως κιβωτός φυλάει την αλήθεια
9. Οι Ισραηλίτες ελευθερώνονται: η Έξοδος
35. Ο Ακάθιστος Ύμνος Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι σταθμός στην υμνογραφία της Εκκλησίας μας Το περιεχόμενο του κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας Ο Ακάθιστος.
ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΠΑΛΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ερμηνεία και ερμηνευτική της Καινής Διαθήκης Ενότητα 2: Tο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 2 Σωτήριος Δεσπότης Θεολογική Σχολή.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 99 ΜΕΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΛΙΔ Α 103 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Οι Εβδομήντα μεταφράζουν την εβραϊκή λέξη berith στα ελληνικά διαθήκη Απαντάται στις εκφράσεις.
Θ.Ε.: Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό; Σχολιασμός :ΕΞ32,19-20 Στρόμπλος –Βλάχος Φοίβος Β3.
Παιχνίδι γνώσεων 2. Το νόημα και η εξέλιξη της χριστιανικής λατρείας Α΄ Λυκείου Δρ Ιωάννα Κομνηνού (ΠΕ01)
11. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος Αποστολικός πατέρας Αποστολική παράδοση Φρόνημα, διδασκαλία, τρόπος ζωής των αποστόλων Αποστολικοί Πατέρες Εκκλησιαστικές προσωπικότητες.
Τα φυτά της Αγίας Γραφής
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
3. Μέρη του ναού- Ιερό Βήμα
ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης
Η ετυμολογία της λέξης «Εκκλησία»
Χαῖρε, σύ γάρ ἀνεγέννησας τούς συλληφθέντας αἰσχρῶς˙
8. Χριστούγεννα, η γιορτή της ενανθρώπησης του Θεού
Εικόνες του Θείου Πάθους
11. Η είσοδος στη Γη της Επαγγελίας:
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ
Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα
ΘΕ4 Κατακουζηνός Βασίλης Α
Αναστάσιμη Προσευχή ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!.
Αντώνης Σπυρόπουλος Α3 Σχολιασμός Αναστάσιμης Προσευχής
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Μυρσινη Ανδρινοπουλου Β1 25/2/2016.
Μια εργασία από τον μαθητή: Δημήτρη Εμμανουήλ
Κεφάλαιο Β΄ Η Έξοδος.
Τί γιορτάζουμε ;. Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στην νεκρανάσταση του Λαζάρου, το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λίγο πριν αναστηθεί ο ίδιος εκ νεκρών. Σε.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία
Croy 7 - Exercises 1. λέγετε λόγον κατὰ τοῦ κυρίου τοῦ οὐρανοῦ;
ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Θεοφάνεια σημαίνει Φανέρωση το ῦ Θεο ῦ, ἀ πό τίς λέξεις Θεός + φαίνομαι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παλαιά και Καινή Διαθήκη Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Ά3

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας Κλίμαξ ΙακώβΟ Θεός φανερώνεται σε τόπους που γίνονται ιεροί ΠαναγίαΗ Παναγία είναι η σκάλα που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό Χαῖρε, κλῖμαξ ἐπουράνιε, δι' ἧς κατέβη ὁ Θεός, χαῖρε, γέφυρα μετάγουσα ἀπὸ γῆς πρὸς οὐρανόν. (Ακάθιστος Ύμνος)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας Φλεγόμενη βάτος Η φανέρωση του αιώνιου και μοναδικού Θεού ΠαναγίαΗ Παναγία είναι αυτή που εκπροσωπεί τον Θεό και συμβουλεύει τους θνητούς. Μωϋσῆς ἑώρακε, πυρφόρον βάτον, σὲ τὸ πῦρ βαστάσασαν, τὸ τὰς ψυχὰς φωταγωγοῦν. (Εσπερινός 10 ης Φεβρουαρίου)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας ΠάσχαΗ απελευθέ- ρωση από την υποδούλωση ΑνάστασηΗ απελευθέ- ρωση από τον θάνατο Ὡς ἐνιαύσιος ἀμνός, ὁ εὐλογούμενος ἡμῖν, στέφανος χρηστός ἑκουσίως, ὑπέρ πάντων τέθυται, Πάσχα το καθαρτήριον. (Όρθρος της Κυριακής των Μυροφόρων)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας Διάβαση Ερυθράς Θάλασσας Η σωτηρία από τον κίνδυνο του αφανισμού Βάπτισμα χριστιανών Συγχώρεση προπατορικού αμαρτήματος Νεφέλη ποτέ, καὶ θάλασσα θείου προεικόνιζε, Βαπτίσματος τὸ θαῦμα, ἐν οἷς ὁ πρὶν βαπτίζεται, διεξοδικῶς τῷ Νομοθέτῃ λαός. (Όρθρος Θεπφανείων)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας ΜωυσήςΟ οδηγός τους στην ελευθερία ΧριστόςΟ οδηγός τους στην απελευ- θέρωση από το θάνατο και την αμαρτία … ἁντὶ στύλου πυρός, δικαιοσύνης ἀνέτειλεν Ἥλιος, ἀντὶ Μωυσέως Χριστός, ἡ σωτηρία τῶν ψυχῶν ἡμῶν. (Εσπερινός του Πάσχα)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας ΜάνναΗ τροφή που τους έσωσε Άρτος Θείας Ευχαριστίας Άρτος Ζωής που συμβολίζει το σώμα του Χριστού Οἱ πατέρες ἡμῶν πάντες τὸ αὐτὸ βρῶμα πνευματικὸν ἔφαγον. (Α Κορ 10, 3)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας Νερό από το βράχο Το νερό που τους έσωσε Οίνος Θείας Ευχαριστίας Το αίμα του Χριστού από τα Θεία Παθή. Καὶ πάντες τὸ αὐτὸ πόμα πνευματικὸν ἔπιον… ταῦτα δὲ πάντα τύποι… (Α Κορ 10, 4. 11)

Παλαιά Διαθήκη Σημασία για τους Ισραηλίτες Καινή ΔιαθήκηΣημασία για τους χριστιανούς Αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στη λατρεία της Εκκλησίας Προσευχή του Μωυσή Η σωτηρία από τους εχθρούς Ο Σταυρός του Χριστού Η σωτηρία από τις αμαρτίες Μωσῆς προετύπου σε, χεῖρας ἐκτείνας εἰς ὕψος, καὶ κατατροπούμε νος, Ἀμαλὴκ τὸν τύραννον, Σταυρὲ τίμιε. (Εσπερινός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού)