Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος 2013-2014 Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τι είναι μηνιγγίτιδα: Μηνιγγίτιδα αποκαλείται η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και συνολικά είναι γνωστές.
Advertisements

ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ.
Εργασία κατά του καπνίσματος
Η συνήθεια του καπνίσματος και οι έφηβοι
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α2 ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠ.ΑΛ.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Τα παιδιά που ασχολήθηκαν
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!
ΜΕΤΟΚΛΟΠΡΑΜΙΔΗ (PRIMPERAN)
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Ένα υπέροχο παραολυμπιακό
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Φεβρουάριος Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική.
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Τμήμα:Β2 Δημήτρης Χατζηπαυλίδης Κωνσταντίνος Μπίτσης.
Οι θάλασσες της Ελλάδας
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Αν καπνίζεις… Πληροφορίες για το κάπνισμα Επιπτώσεις στην υγεία
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
Καπνός και αλκοόλ jpeg.jpg.
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Γιάννης Ρίτσος.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
“Κάπνισμα... Από την απόλαυση... στο θάνατο” Αλεξάνδρα Πατσούρα Α3'.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου Σχολικό έτος Τάξη: Α’ Γυμνασίου Ομάδα εργασίας: Ζουμπούλη Δέσποινα, Κανάρη.
 Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους.  Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας.  Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι.  Θέλουν.
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Συνέπειες του καπνίσματος Το κάπνισμα προκαλεί: Καρκίνο του πνεύμονα, σε αυτόν ευθύνονται το 90% των θανάτων. Χρόνια αποφρακτική.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
Θέμα: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ»
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το τμήμα Α1 στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας παρουσιάζει την εργασία «Το Κάπνισμα στη Εφηβεία»
Συνέπειες/Επιπτώσεις
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα

Ποιοι ανακάλυψαν το κάπνισμα  Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού ήταν οι Ινδιάνοι. Συνήθιζαν να καπνίζουν πίπα ή πούρο. Με την άφιξη των πρώτων ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο τον 15ο αιώνα, η συνήθεια αυτή πέρασε στην Ευρώπη και κατόπιν εξαπλώθηκε βαθμιαία σ' όλο τον κόσμο.

Σε ποιες ηλικίες ξεκινάνε οι άνθρωποι το κάπνισμα  Το 70-90% των ενήλικων καπνιστών - όπως δείχνουν οι στατιστικές - έχουν αρχίσει το τσιγάρο πριν από την ηλικία των 18 χρόνων. Έξι στα δέκα αγόρια στην Ελλάδα - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - αρχίζουν να καπνίζουν στα χρόνια τους και ένα στα τέσσερα πριν από τα 15.  Η κρίσιμη ηλικία που τα παιδιά δοκιμάζουν το κάπνισμα είναι τα χρόνια, όπως προκύπτει από ελληνικές και ξένες έρευνες.

Οι λόγοι που καπνίζουν οι έφηβοι... Οι λόγοι που καπνίζουν οι έφηβοι...  1. Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους. 2. Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας. 3. Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι. 4. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με τα ρίσκα που παίρνουν. 5. Καπνίζει ο γονιός ή τα αδέλφια και θέλουν να μιμηθούν την πράξη. 6. Δεν έχουν πεισθεί για τις βλαβερές διαστάσεις του καπνίσματος.  1. Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους. 2. Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας. 3. Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι. 4. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με τα ρίσκα που παίρνουν. 5. Καπνίζει ο γονιός ή τα αδέλφια και θέλουν να μιμηθούν την πράξη. 6. Δεν έχουν πεισθεί για τις βλαβερές διαστάσεις του καπνίσματος.  7. Δεν ενδιαφέρονται… για τις αντικοινωνικές διαστάσεις της συγκεκριμένης συνήθειας. 8. Έχουν πολύ στρες και χρησιμοποιούν το κάπνισμα ως χαλαρωτικό. 9. Έχουν φίλους που πιστεύουν ότι το τσιγάρο αδυνατίζει. 10. Δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο. 11. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. 12. Μπορεί να έχουν κατάθλιψη.  7. Δεν ενδιαφέρονται… για τις αντικοινωνικές διαστάσεις της συγκεκριμένης συνήθειας. 8. Έχουν πολύ στρες και χρησιμοποιούν το κάπνισμα ως χαλαρωτικό. 9. Έχουν φίλους που πιστεύουν ότι το τσιγάρο αδυνατίζει. 10. Δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο. 11. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. 12. Μπορεί να έχουν κατάθλιψη.

Παθητικό κάπνισμα Παθητικό κάπνισμα Πολλές φορές θα έχετε ακούσει για το "παθητικό κάπνισμα". Ξέρετε όμως τι είναι; Παθητικό κάπνισμα είναι όταν δεν καπνίζεις εσύ ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος όταν εσύ είσαι κοντά, οπότε δεν αναπνέει μόνο εκείνος τον επικίνδυνο, δηλητηριώδη καπνό από τα τσιγάρα, αλλά και εσύ! Πολλές φορές θα έχετε ακούσει για το "παθητικό κάπνισμα". Ξέρετε όμως τι είναι; Παθητικό κάπνισμα είναι όταν δεν καπνίζεις εσύ ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος όταν εσύ είσαι κοντά, οπότε δεν αναπνέει μόνο εκείνος τον επικίνδυνο, δηλητηριώδη καπνό από τα τσιγάρα, αλλά και εσύ! Δηλαδή γίνεσαι παθητικός καπνιστής. Δηλαδή γίνεσαι παθητικός καπνιστής.

Οι επιπτώσεις του καπνού στην κύηση Οι έγκυες καπνίστριες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξωμήτριο εγκυμοσύνη, ενδομήτριο και νεογνικό θάνατο, προδρομικό πλακούντα, πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα, πρόωρη ρήξη των υμένων. Ενώ οι πιθανότητες να αποβάλουν στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι κατά 46% περισσότερες από τις μη καπνίστριες. Οι έγκυες καπνίστριες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξωμήτριο εγκυμοσύνη, ενδομήτριο και νεογνικό θάνατο, προδρομικό πλακούντα, πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα, πρόωρη ρήξη των υμένων. Ενώ οι πιθανότητες να αποβάλουν στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι κατά 46% περισσότερες από τις μη καπνίστριες. Ο κίνδυνος εμφάνισης αυτών των επιπλοκών εξαρτάται από τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει η γυναίκα πριν και κατά την κύηση. Ο κίνδυνος εμφάνισης αυτών των επιπλοκών εξαρτάται από τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει η γυναίκα πριν και κατά την κύηση. Ο κίνδυνος περιγεννητικού θανάτου είναι αυξημένος κατά 20% σε γυναίκες που καπνίζουν λιγότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα και κατά 35% σε γυναίκες που καπνίζουν περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα. Πολλοί θεωρούν ότι το ανώτερο όριο είναι τσιγάρα την ημέρα και 15mg μονοξειδίου του άνθρακα ανά τσιγάρο. Ο κίνδυνος περιγεννητικού θανάτου είναι αυξημένος κατά 20% σε γυναίκες που καπνίζουν λιγότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα και κατά 35% σε γυναίκες που καπνίζουν περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα. Πολλοί θεωρούν ότι το ανώτερο όριο είναι τσιγάρα την ημέρα και 15mg μονοξειδίου του άνθρακα ανά τσιγάρο.

Οι πιο επικίνδυνες επιπτώσεις του καπνίσματος  Καρκίνος του πνεύμονα  Καρκίνος της στοματικής κοιλότητας  Καρκίνος του λάρυγγα  Καρκίνος του οισοφάγου  Καρκίνος ουροδόχου κύστης  Καρδιακές παθήσεις  Μείωση της καλής χοληστερίνης με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος αρτηριοσκλήρυνσης.  Εμφύσημα

Οι λιγότερο επικίνδυνες αλλά πολύ συχνές επιπτώσεις του καπνίσματος  Διατάραξη της όρασης  Φαρυγγίτιδα  Αλλοίωση της γεύσης, της ακοής και της όσφρησης  Μείωση της αντοχής  Τρεμούλιασμα των άκρων  Ίλιγγος  Νευραλγίες  Εγκεφαλική υπεραιμία με βάρος και ζάλη  Παλμούς  Πόνους στομάχου και εντέρων – δυσκοιλιότητα  Τοπικός ερεθισμός στα χείλη, στο στόμα και στη γλώσσα

Βίντεο με τις επιπτώσεις του καπνίσματος  OJF3I OJF3I OJF3I  hPRg hPRg hPRg

Πηγές Κειμένων με την σειρά που εμφανίζονται      /%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83 %CF%8D%CE%BD%CE%B7/%CE%BF%CE%B9- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5% CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%8D- %CF%83%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7- %CF%84%CE%B7/ /%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83 %CF%8D%CE%BD%CE%B7/%CE%BF%CE%B9- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5% CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%8D- %CF%83%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7- %CF%84%CE%B7/ /%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83 %CF%8D%CE%BD%CE%B7/%CE%BF%CE%B9- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5% CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%8D- %CF%83%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7- %CF%84%CE%B7/ 

Το κάπνισμα είναι ο Νο1 εχθρός σου! Σταμάτησε το ΣΉΜΕΡΑ! Ευχαριστούμε για την ανάγνωση