Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο.
Πολλοί λένε ότι τα διάφορα πρότυπα μοντέλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πλασάρονται ως η αυτοκίνηση του μέλλοντος είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤOΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Το σπίτι του μέλλοντος ΝΤΟΛΑΨΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΟΓΛΟΥ ΣΙΜΠΕΛ.
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ.
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Μαρία Μαύρου Δ΄1 Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Τι είναι Πώς εμφανίζεται Μονάδα μέτρησης – όρια έκθεσης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (aem:29828) ακαδ. Ετοσ:
Σάβιακλη Φωτεινή Τερζίδης Ηλίας Πεπόνα Λαμπρινή Παράτσιος Δημήτριος
Ο Άλμπρεχτ Ντίρερ (Albrecht Dürer)
Ανακύκλωση!!!.
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί σοβαρές καταστροφές στη Γη.
CDR Dicom Histogram and Sharpen Τσελίγκα Λεμονιά Τουρτούνης Ηλίας Μάθημα: Εφαρμογές στην οδοντιατρική πληροφορική Κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου.
Σάββας Χαλκίδης Αλεξία Λογοθέτη Γιάννης Ζολώτας Κων/νος Δημόπουλος
Καρκίνος του Στομάχου Κωνσταντίνος Μυλωνάς.
Τοξοβολία με αμαξίδιο ΠΗΓΗ
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Στραβομύτης- Φυτάς Β4.
Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Ζούρος Στράτος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Από : Μελίνα Κουτσοβίτη Κωνσταντίνα Κουκούτση
Ένα υπέροχο παραολυμπιακό
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Πληροφορίες για μπάσκετ Των παραολυμπιακών αγώνων
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Καπνός και αλκοόλ jpeg.jpg.
Παθητικό κάπνισμα είναι όταν δεν καπνίζεις εσύ ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος όταν εσύ είσαι κοντά, οπότε δεν αναπνέει μόνο εκείνος τον επικίνδυνο, δηλητηριώδη.
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
Δημήτρης Σκέντζας Αντώνης Σταμάτης Στρατής Βαλάντης Υπερβολική ταχύτητα.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Μια θεωρητική ματιά στο « Gravity » Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Τσάγκαρη Παναγιώτα Υπεύθυνη Μαθήτρια: Παπαβασιλείου Ελένη – Χρυσάνθη Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
Γιάννης Ρίτσος.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : 4 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΝΟΜΑ : ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΤΗ ΤΑΞΗ : Γ 3.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ [1]. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ [2] Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας τον άνεμο. Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος.
Ινδουϊσμοσ ΘΕ 2: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ.
ΖΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Α’1 Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ. ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ & ΜΕΛΟΠΟΙEIΤΑΙ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ  ΤΕΡΨΙΧΩΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΙΟΥ.
A1’ Τάξη 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος»
Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την « Οικουμενική κίνηση » Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης.
Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ (με το όνομα Κίρκη!).
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Υπεύθυνος καθηγητής: Γιώργος Καπετανάκης ΘΕ2:Παγφκόσμιο συμβούλιο εκκλισιών Επιμέλεια: Τσώλη Ελένη.
Ρατσισμός.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση Ο σύγχρονος άνθρωπος της πόλης περνάει περισσότερο από το 90% της ζωής του στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων που ζει, δουλεύει, διασκεδάζει ή απλώς επισκέπτεται. Μοιραία, λοιπόν, η ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της γενικότερης ποιότητας της ζωής μας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση κτιρίων και περιέχουν αμίαντο. Ο αμίαντος παρουσιάζει πολύ καλές ιδιότητες επιβράδυνσης της φωτιάς και έτσι προτιμάται η χρησιμοποίηση του σε χώρους μαζικής συνεύρεσης, όπως τα σχολεία και οι αίθουσες ψυχαγωγίας

Ο μόλυβδος στα καλλυντικά Υπάρχει περίπτωση κάποια καλλυντικά να είναι μολυσμένα. Μπορεί να μην είναι μολυσμένα από την αρχή άλλα πρέπει να ξέρεις πως μόλις ανοίξεις το κουτί τους, μπαίνουν μέσα διάφορα μικρόβια που βρίσκονται στον αέρα. Αν τα συντηρητικά που βρίσκονται μέσα δεν είναι αρκετά δυνατά για να τα καταπολεμήσουν, τότε μολύνεται ολόκληρο το προϊόν!

Πιο κάτω θα βρεις λίγες χρήσιμες συμβουλές για το πως να αποφύγεις τους κινδύνους των καλλυντικών : ΠΑΝΤΑ να κλείνεις πολύ καλά τα δοχεία που περιέχουν καλλυντικά εκτός φυσικά όταν τα χρησιμοποιείς. ΜΗΝ βάζεις τα δοχεία στον ήλιο, το φως και τη θερμότητα μπορούν να αδυνατίσουν τα συντηρητικά. ΠΟΤΕ να μην βάζεις νερό (ούτε διαλυτικά!) σε υγρά καλλυντικά για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς πιο εύκολα, διότι τότε μπορεί να προκληθούν σοβαρότατες μολύνσεις από μικρόβια. Αν το καλλυντικό έχει αλλάξει, έγινε για παράδειγμα πιο πυκνό και είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσεις, μάλλον θα έχουν διαλυθεί τα συντηρητικά οπότε είναι καιρός για ένα καινούργιο.

ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις καλλυντικά για τα μάτια, εάν έχεις μόλυνση σ' αυτά και πέταξε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσες όταν ανακάλυψες την μόλυνση. ΜΗΝ μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου! ΠΕΤΑΞΕ οποιαδήποτε καλλυντικά αλλάζουν χρώμα. Αυτό σημαίνει πως τα συντηρητικά έχουν χαλάσει και δεν μπορούν πια να καταπολεμούν τα μικρόβια.

Προβλήματα του υπεζωκότα Προβλήματα του υπεζωκότα. Ο υπεζωκότας είναι ο ιστός που περιβάλλει τους πνεύμονες. Έτσι, μπορεί με τα χρόνια μπορεί να σχηματιστούν υπεκωτικές πλάκες ή να δημιουργηθεί υγρό γύρω από τους πνέυμονες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ Η ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΚΟΜΗ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΟΣΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.

Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν λόγω της έκθεσης στον αμίαντο; ΟΙ ΙΝΕΣ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ. ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αμιάντωση – Ουσιαστικά προκαλούνται ουλές στους πνεύμονες – ίνωση, η οποία τελικά προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Καρκίνος – Εδώ περιλαμβάνεται ο καρκίνος του πνεύμονα και το μεσοθηλίωμα το οποίο είναι μία σπάνια μορφή καρκίνου που αφορά την περιοχή γύρω από τους πνεύμονες.

Ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από έκθεση στον αμίαντο; Πολλά άτομα είναι πλήρως ασυμπτωματικά μέχρι και 15-30 χρόνια μετά την έκθεση. Το πρώτο σύμπτωμα συνήθως είναι η δύσπνοια – δυσκολία στην αναπνοή. Αρχικά αυτή εμφανίζεται μόνο μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρουσιάζεται ακόμη και όταν κάποιος κάθεται ή ξαπλώνει. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, βήχα και αιμόπτυση.

Καρκίνος από αμίαντο

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.medlook.net/kids/cosmetics.asp http://www.pneumonologiko-kentro.com.cy/%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82/ http://www.google.gr/imgres?q=%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82&start=104&hl=el&sa=X&tbo=d&biw=1360&bih=673&tbm=isch&tbnid=YxfEYQIF7BFIYM:&imgrefurl=http://stardust30.wordpress.com/2008/11/16/&docid=TqVxDXr_XM0YmM&imgurl=http://www.upstate.edu/cdb/grossanat/imgs/ThLungCancer-Table21.jpg&w=433&h=500&ei=VvshUYW-KIXhtQbb0YCYDA&zoom=1&ved=1t:3588,r:26,s:100,i:82&iact=rc&dur=652&sig=115903933482550236068&page=6&tbnh=185&tbnw=157&ndsp=23&tx=76&ty=133