Αλληλεπιδρώσες Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Εισαγωγή σε ένα ειδικό ζήτημα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Jo.D.I.: Journal of Digital.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
‘’MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’’ ΤΩΝ MULTIMEDIA
Advertisements

ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΟΙ “ MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA
«MULTI –ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης να έχουμε μαθητές απομονωμένους σε τάξεις με 4 τοίχους ; Γιατί να μην προσομοιώσουμε τη χρήση παλιών τεχνικών.
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ)
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαδραστικοί πίνακες Δέγγλερη Σοφία.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Κεφάλαιο 11 ο Βασικές Έννοιες Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Χρήση 3D ΔΕΠ για την Υποστήριξη Συνεργασίας στο Πλαίσιο Δραστηριοτήτων Μάθησης ΕΤΠΕ ’04, Αθήνα, 2 Οκτώβρη 2004, 1 Χρήση Τρισδιάστατων Δικτυακών Εικονικών.
Αυτορυθμιζόμενη μάθηση
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Πολυμέσα – Δίκτυα (μαθ. επιλογής Γ’ Λυκείου)
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ  Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου,
Τα πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών εικόνας,
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ. αποτελεί τη συνέχεια της ερευνητικής ομάδας "Εποπτικών.
1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Αναζητώντας πρότυπα αλληλεπίδρασης χρηστών για ψηφιακές βιβλιοθήκες Εργασία στο Μάθημα: Ψηφιακές.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ MULTI-MEDIA ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ. Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΓΕΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων 1/15 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης,
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/18 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:RECENT DEVELOPMENTS IN FORMAL SETTINGS.(ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ) ΌΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡ.:ΔΟΜΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. Τι είναι Πολυμέσα; (Ι) Για έναν πωλητή υπολογιστών: Ένα PC με Sound Card, DVD-ROM drive, μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Telematics Επιμέλεια:Παγώνης Γεώργιος Writer: Patrick Dillon.
Η επιστήμη του Web.
H έννοια της αλληλεπιδραστικότητας ή η ουτοπία του διαλόγου με τον υπολογιστή.
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ.  1. Το υπολογιστικό σύστηµα επιτρέπει στον χρήστη να αναπαραστήσει ένα φυσικό φαινόµενο ή µια κατάσταση στην οθόνη.
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Τα πολυμέσα είναι: τεχνολογία λογισμικού και υλικού που συνδυάζει Κείμενο Ήχο Φωτογραφία Κινούμενο σχέδιο Σχέδιο Κινούμενη εικόνα Πολυμέσα.
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Χρήση διαδραστικών πινάκων στη μαθησιακή διαδικασία Γιάννης Σαλονικίδης - ΠΕ70, επιμορφωτής ΜΕΡΟΣ Α: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Γενικό μέρος - Ενότητα
6/3/2015 OCLC Connexion Εργασία στο μάθημα ψηφιακές βιβλιοθήκες Μαρινοπούλου Μαρία.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Α Τα Χαρακτηριστικά των ΤΠΕ που Ευνοούν τη Μάθηση.
Ε. Αλεξοπούλου, Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Πολυμέσα.
Κλιμίδης Αρτέμης (ΑΕΜ: 2748) Σταματίου Θεόδωρος (ΑΕΜ: 2873) Χατζής Σταμάτιος (ΑΕΜ: 2822) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Χρήστος Αναστασίου ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
«Υπηρεσίες Ψηφιακής Μάθησης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
Στρατηγικές ενσωμάτωσης Διαδικτυακών δραστηριοτήτων
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 2: Εφαρμογές πολυμέσων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαθαίνοντας το Φωτόδεντρο
Εισαγωγή Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, οι προσωπικοί υπολογιστές αποτελούνταν από ένα desktop system και ένα folder system metaphors για τη διαχείριση.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αλληλεπιδρώσες Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Εισαγωγή σε ένα ειδικό ζήτημα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Jo.D.I.: Journal of Digital Information

Μάθημα: Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Ομαδική εργασία Στ’ Εξαμήνου Επιμελητές:  Μαθιουδάκη Πλουσία-Ειρήνη Β Β  Φραγκουλίδου Ερμιόνη Β Β Ακαδημαϊκό Έτος:2005 – 2006 Ακαδημαϊκό Έτος:2005 – 2006

Με τον όρο αλληλεπιδραστικότητα ορίζουμε την «ουτοπία» του διαλόγου με τον υπολογιστή. Καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’60 και γνώρισε το απόγειό της μετά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εφαρμόζεται σε μηχανές, οι οποίες μέχρι τώρα δεν επέτρεπαν παρά μόνο την παθητικότητα του χρήστη. Με τον όρο αλληλεπιδραστικότητα ορίζουμε την «ουτοπία» του διαλόγου με τον υπολογιστή. Καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’60 και γνώρισε το απόγειό της μετά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εφαρμόζεται σε μηχανές, οι οποίες μέχρι τώρα δεν επέτρεπαν παρά μόνο την παθητικότητα του χρήστη.

Παρουσιάζονται ακόμα οι αρχές της αλληλεπιδραστικότητας, οι τύποι της αλληλεπιδραστικότητας, οι συσκευές που χρησιμοποιούνται όπως και οι άξονες της αύξουσας αλληλεπιδραστικότητας. Παρουσιάζονται ακόμα οι αρχές της αλληλεπιδραστικότητας, οι τύποι της αλληλεπιδραστικότητας, οι συσκευές που χρησιμοποιούνται όπως και οι άξονες της αύξουσας αλληλεπιδραστικότητας.

Άξονες αύξουσας αλληλεπιδραστικότητας Γλωσσική επικοινωνία με μοντέλο τη συζήτηση (μέσω πληκτρολογίου, διαλογική επικοινωνία – ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και έξυπνη επικοινωνία (έμπειρα συστήματα). Γλωσσική επικοινωνία με μοντέλο τη συζήτηση (μέσω πληκτρολογίου, διαλογική επικοινωνία – ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και έξυπνη επικοινωνία (έμπειρα συστήματα). Προσομοίωση ρόλων με μοντέλο τη χειρονομία (μέσω του ποντικιού ή επαφής με την οθόνη). Προσομοίωση ρόλων με μοντέλο τη χειρονομία (μέσω του ποντικιού ή επαφής με την οθόνη). Μέσω του Δι.Β.Υ. (Διδασκαλία με τη Βοήθεια Υπολογιστή) που προσομοιώνει τον εκπαιδευτικό, ενώ ο μαθητευόμενος γίνεται ο ίδιος δάσκαλος του εαυτού του. Μέσω του Δι.Β.Υ. (Διδασκαλία με τη Βοήθεια Υπολογιστή) που προσομοιώνει τον εκπαιδευτικό, ενώ ο μαθητευόμενος γίνεται ο ίδιος δάσκαλος του εαυτού του.

Τύποι αλληλεπιδραστικότητας Μηδέν βαθμός: βιβλία, δίσκοι, κασέτες Μηδέν βαθμός: βιβλία, δίσκοι, κασέτες Γραμμικός: χρήση των παραπάνω Γραμμικός: χρήση των παραπάνω Σε μορφή «δένδρου»: εφημερίδες, περιοδικά με την επιλογή μενού Σε μορφή «δένδρου»: εφημερίδες, περιοδικά με την επιλογή μενού Γλωσσική: χρήση με λέξεις – κλειδιά Γλωσσική: χρήση με λέξεις – κλειδιά Δημιουργία: σύνθεση μηνύματος, γραφήματος ή ηχητικό Δημιουργία: σύνθεση μηνύματος, γραφήματος ή ηχητικό Των συνεχών εντολών: τροποποίηση και μετακίνηση αντικειμένων απευθείας από το χρήστη (ηλεκτρονικά παιχνίδια) Των συνεχών εντολών: τροποποίηση και μετακίνηση αντικειμένων απευθείας από το χρήστη (ηλεκτρονικά παιχνίδια)

Με κίνητρο της N.S.D.L. (Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εθνικών Επιστημών) παρουσιάζονται διάφορα ζητήματα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Με κίνητρο της N.S.D.L. (Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εθνικών Επιστημών) παρουσιάζονται διάφορα ζητήματα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Κυρίαρχος στόχος της N.S.D.L. είναι να ιδρύσει μια Εθνική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, η οποία θα αποτελεί ένα on-line δίκτυο μαθησιακών περιβαλλόντων και πόρων για την εκμάθηση Επιστημών, Τεχνολογιών, Μηχανικής και Μαθηματικών σε όλα τα επίπεδα, και συγχρόνως να διευκολύνεται και η αλληλεπιδραστικότητα. Κυρίαρχος στόχος της N.S.D.L. είναι να ιδρύσει μια Εθνική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, η οποία θα αποτελεί ένα on-line δίκτυο μαθησιακών περιβαλλόντων και πόρων για την εκμάθηση Επιστημών, Τεχνολογιών, Μηχανικής και Μαθηματικών σε όλα τα επίπεδα, και συγχρόνως να διευκολύνεται και η αλληλεπιδραστικότητα.

Στην εργασία παρουσιάζεται η αλληλεπίδραση «Ανθρώπου – υπολογιστή» σύμφωνα με τον Dillon, ο οποίος σκιαγραφεί τρία επίπεδα εξέλιξης. Στην εργασία παρουσιάζεται η αλληλεπίδραση «Ανθρώπου – υπολογιστή» σύμφωνα με τον Dillon, ο οποίος σκιαγραφεί τρία επίπεδα εξέλιξης. 1. Σχεδιασμός διαπροσωπικότητας – δοκιμασία του χρήστη για τη βελτίωση του σχεδιασμού.

2. Προσπάθεια για να πλασθεί η αλληλεπιδραστικότητα, βασισμένη σε συγκεκριμένα φαινόμενα. 3. Το επίπεδο του «Ανθρώπου – υπολογιστή» (H.C.I.) για την υποστήριξη τεχνολογιών πληροφορίας πιο αποδεκτές από τον άνθρωπο.

Ερευνητές και ακαδημαϊκοί απ΄ όλο τον κόσμο δημοσίευσαν εργασίες σχετικές με την αλληλεπιδραστικότητα. Παρακάτω παρουσιάζεται ο κεντρικός άξονας των εργασιών αυτών. Ερευνητές και ακαδημαϊκοί απ΄ όλο τον κόσμο δημοσίευσαν εργασίες σχετικές με την αλληλεπιδραστικότητα. Παρακάτω παρουσιάζεται ο κεντρικός άξονας των εργασιών αυτών.

Πληροφοριακοί Χώροι – McKnight Πληροφοριακοί Χώροι – McKnight Εννοεί αντικείμενα στα οποία θα στρέφεται ο άνθρωπος για να αποκτήσει πληροφορίες. Μία μίξη των πολυμέσων, του ήχου, των γραφικών, του βίντεο για να βοηθήσει το χρήστη. Εννοεί αντικείμενα στα οποία θα στρέφεται ο άνθρωπος για να αποκτήσει πληροφορίες. Μία μίξη των πολυμέσων, του ήχου, των γραφικών, του βίντεο για να βοηθήσει το χρήστη.

Μαθησιακοί Χώροι – Coleman Μαθησιακοί Χώροι – Coleman Οργάνωση των Ψηφιακών Βιβλιοθηκών για να εκθέτουν καλύτερες πληροφορίες και διαδραστική ανάκτηση πληροφοριών, ελεγχόμενοι από το ύφος εκμάθησης των χρηστών. Υπόσχονται να βελτιώσουν την εκμάθηση των δύσκολων, αφηρημένων εννοιών. Οργάνωση των Ψηφιακών Βιβλιοθηκών για να εκθέτουν καλύτερες πληροφορίες και διαδραστική ανάκτηση πληροφοριών, ελεγχόμενοι από το ύφος εκμάθησης των χρηστών. Υπόσχονται να βελτιώσουν την εκμάθηση των δύσκολων, αφηρημένων εννοιών.

Η αλληλεπιδραστικότητα, όσον αφορά την εκπαιδευτική της χρήση, έχει κεντρικό ρόλο στη σύλληψη και τη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού και λειτουργία σε πραγματικούς μαθητευόμενους. Στόχος είναι ένα συνδεδεμένο ενεργό περιεχόμενο να παρέχει ισχυρή στρατηγική και εκμάθηση σε απευθείας σύνδεση. Η αλληλεπιδραστικότητα, όσον αφορά την εκπαιδευτική της χρήση, έχει κεντρικό ρόλο στη σύλληψη και τη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού και λειτουργία σε πραγματικούς μαθητευόμενους. Στόχος είναι ένα συνδεδεμένο ενεργό περιεχόμενο να παρέχει ισχυρή στρατηγική και εκμάθηση σε απευθείας σύνδεση.

Χώροι αλληλεπίδρασης Χώροι αλληλεπίδρασης Μπορούν να δημιουργηθούν χώροι αλληλεπίδρασης για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, που θα απαλλάξουν το χρήστη από φυσικά όρια και θα παρέχουν προνόμια εικονικής αλληλεπίδρασης σ’ αυτά; Μπορούν να δημιουργηθούν χώροι αλληλεπίδρασης για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, που θα απαλλάξουν το χρήστη από φυσικά όρια και θα παρέχουν προνόμια εικονικής αλληλεπίδρασης σ’ αυτά;

Ο Hoban υποστηρίζει ότι το ψηφιακό βίντεο έχει ανοίξει τεράστιες δυνατότητες για τη χρήση τηλεοπτικών βιβλιοθηκών για επιχειρήσεις ραδιοφωνικής μετάδοσης. Ο Hoban υποστηρίζει ότι το ψηφιακό βίντεο έχει ανοίξει τεράστιες δυνατότητες για τη χρήση τηλεοπτικών βιβλιοθηκών για επιχειρήσεις ραδιοφωνικής μετάδοσης.

Ο Clark εξαίρει την αλληλεπιδραστικότητα στις ψηφιακές συλλογές της ανθρωπολογίας. Η ικανότητα δημιουργίας δισδιάστατων και τρισδιάστατων μοντέλων επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει λεπτομερή μελέτη των ανθρωπολογικών δειγμάτων. Ο Clark εξαίρει την αλληλεπιδραστικότητα στις ψηφιακές συλλογές της ανθρωπολογίας. Η ικανότητα δημιουργίας δισδιάστατων και τρισδιάστατων μοντέλων επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει λεπτομερή μελέτη των ανθρωπολογικών δειγμάτων.

Ο Moore, για την ερευνητική και μηχανική εκπαίδευση, πραγματεύεται το μαθηματικό λογισμικό που βάσει των αναγκών των χρηστών, τους βοηθά να ερμηνεύουν σωστά τα αποτελέσματα. Ο Moore, για την ερευνητική και μηχανική εκπαίδευση, πραγματεύεται το μαθηματικό λογισμικό που βάσει των αναγκών των χρηστών, τους βοηθά να ερμηνεύουν σωστά τα αποτελέσματα.

Τελικά, η αλληλεπιδραστικότητα συνιστά ένα νέο είδος επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες, η πληροφορία γίνεται ευκολότερα προσβάσιμη και ο χρήστης καθορίζει την πορεία του μέσα στην αναζήτηση της πληροφορίας. Τελικά, η αλληλεπιδραστικότητα συνιστά ένα νέο είδος επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες, η πληροφορία γίνεται ευκολότερα προσβάσιμη και ο χρήστης καθορίζει την πορεία του μέσα στην αναζήτηση της πληροφορίας.