ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δρ. Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος
Advertisements

Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
 Με τι ασχολείται η παθολογία  Σπουδές  Μειονέκτημα  Χαρακτηριστικά του μελλοντικού γιατρού  Τι χρησιμοποιεί ένας παθολόγος  Τομείς απασχόλησης.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
ΨυχολΟγος.
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
1 Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση μίας Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές & ενός Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών στο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: NOΣΗΛΕΥΤΡΙΑ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Επαναπροσδιορίζοντας το προφίλ του αποφοίτου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Κεφάλαιο 5ο.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Μονογραφία Επαγγέλματος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας
Σύγχρονα Επαγγέλματα Το επάγγελμα είναι
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
Μονογραφία Επαγγέλματος
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
Τρόποι ζωής και επαγγέλματα Δημοτικό Σχολείο ………. Στ΄ τάξη Μάιος 2008.
Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Περιγραφή επαγγέλματος Ο ειδικός Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων είναι εκπαιδευμένος να : Παρακολουθεί υπεύθυνα τα παιδιά σε όλες τους.
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
«ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΤΑΞΗ:
1 ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου.
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Προδρόμου Χρυσούλα (ΠΕ. 05) Γαβριηλίδου Ευθυμία (ΠΕ. 02) Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Τμήμα: Γ2 Επιμέλεια:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ν.Παπαδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
1.
2ο ΕΠΑ. Λ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΡΤΖΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΚΑΘ. ΚΛ
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΔΙΑΛΕΞΗ 10η Επαγγελματικά δικαιώματα Νοσηλευτών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ.
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
Δικηγόρος.
Από τον παιδίατρο, Κωνσταντίνο Τρογάδη
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΙΩΝ
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ

Παρουσίαση Επαγγελματικής Μονογραφίας Επάγγελμα : ;;;;;;;;;;;

Μαία- Μαιευτής

Ορισμός Ο μαιευτής / η μαία έχει ειδικευτεί στη φροντίδα και στην παροχή συμβουλών σε έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννας και της λοχείας.

Περιγραφή: Δίνει συμβουλές στην έγκυο προκειμένου η εγκυμοσύνη της να μην έχει επιπλοκές, Προετοιμάζει τη μέλλουσα μητέρα για την εμπειρία του τοκετού (την ενημερώνει για τη διαδικασία του τοκετού και τη συμβολή αυτής στην ομαλή του εξέλιξη), Ενημερώνει το μαιευτήρα γυναικολόγο για πιθανές επιπλοκές του τοκετού και βοηθάει να ολοκληρωθεί ομαλά παρέχοντας και τις πρώτες φροντίδες στο νεογέννητο. Διδάσκει και εφαρμόζει τον ανώδυνο τοκετό, εφόσον έχει τη σχετική ειδίκευση, συμβουλεύει και καθοδηγεί τη μητέρα τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό για το σωστό θηλασμό και την περιποίηση του μωρού και του εαυτού της. παρέχει συμβουλές και οδηγίες για τον οικογενειακό προγραμματισμό, για την προστασία της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών των βρεφών. Αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού.

Εκπαίδευση Προϋποθέσεις άσκησης Εκπαίδευση Προϋποθέσεις άσκησης Για την άσκηση του επαγγέλματος του μαιευτή / της μαίας απαιτείται πτυχίο Μαιευτικής Τ.Ε.Ι. ή δίπλωμα Ι.Ε.Κ. για βοηθούς μαιευτή / μαίας. Όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιατρική Σχολή, μετά από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις. Στους πτυχιούχους του Τμήματος Μαιευτικής των Τ.Ε.Ι. δίνεται άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Νομαρχία.

Δεξιότητες: Επικοινωνιακές δεξιότητες για να εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της εγκύου ή της μητέρας και να λύνει υπεύθυνα τις απορίες της. Καθώς ο χρόνος διάρκειας του τοκετού είναι απροσδιόριστος, ο μαιευτής / η μαία πρέπει να διαθέτει υπομονή, ψυχραιμία, φυσική αντοχή και ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να στηρίξει τη μέλλουσα μητέρα. Να εκτελεί με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του/της και να αγαπά την τάξη και την καθαριότητα.

Περιβάλλον απασχόλησης Σε μαιευτήρια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία ιδρυμάτων και δημόσιων οργανισμών, ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές. Οι μαιευτές / μαίες μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες αφού έχουν ασκήσει τις δραστηριότητές τους για δύο χρόνια σε νοσοκομείο ή άλλο ίδρυμα υγείας αναγνωρισμένο για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια χορηγείται άδεια από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο μαιευτής / η μαία μπορεί επίσης να ασκήσει το επάγγελμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τις εκάστοτε διατάξεις. .

Επαγγελματικές συνθήκες Ο μαιευτής / η μαία εργάζεται ατομικά μόνο με την έγκυο γυναίκα ή και ομαδικά όταν βρίσκεται σε νοσοκομείο. Σε περιπτώσεις ανάγκης μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και στο σπίτι της εγκύου ή μητέρας, κυρίως σε χωριά και ημιαστικές περιοχές

Επαγγελματικές προοπτικές Ευκαιρίες απασχόλησης για το μαιευτή / τη μαία υπάρχουν τόσο στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι αποδοχές είναι σχετικά καλές.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας Ευχαριστούμε για την προσοχή σας