 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
… ΚΑΙ… …και εσωτερική στάση.
Advertisements

Μάθημα 7ο.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
‘’ Η ιστορία των μηχανών και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των κοινοτήτων και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής (ευρεσιτεχνίες, εφευρέσεις, ρύπανση) ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ.
Γιώργος Κάκαρης Γ
Γιατί την προτιμούν οι έφηβοι;. Π.χ. Μουσικά προγράμματα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, σίριαλ και πολλά άλλα • Μεγάλη ποικιλία στον ψυχαγωγικό τομέα.
Πάντα οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια.
Ιλιάδα Στέπκου Όλγα-Μαρία.
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και η επίδρασή τους στη ζωή μας
Cineφιλοσοφούμε στο Σχολείο: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου.
ΘΕΜΑ: ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ
ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ « Εκείνο που σκεφτόμαστε είναι κατά κανόνα λάθος, αλλά εκείνο που γνωρίζουμε είναι κατά κανόνα σωστό ». Γεωργούση Άννα Γκιούρα Κλαίρη.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
«Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Φιλία.
Διαγραμματική θεώρηση της έννοιας
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ Η ιδέα της μετενσάρκωσης, η οποία ως έννοια εισάγεται πρώτη φορά στις Ουπανισάδες (800 πΧ), είναι θεμελιώδης στον Ινδουισμό.
ΠΛΟΚΗ Ο προγραμματιστής υπολογιστών Τόμας Άντερσον ζει μια μυστική ζωή ως χάκερ με το ψευδώνυμο «Νίο». Επιθυμεί να μάθει την απάντηση στην ερώτηση «τι.
ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Ευριπίδη Ελένη Εισαγωγή.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Bertrand Russel Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική: Μαθαίνει να κατακρίνει. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα: Μαθαίνει να καυγαδίζει. Αν ένα παιδί ζει.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. Ερώτηση 1 η : Γιατί σύμφωνα με το συγγραφέα οι νέοι έχουν την τάση να αμφισβητούν ενώ οι μεγάλοι όχι; Σύμφωνα με τον συγγραφέα.
ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ. Ως κοινωνικό ον ο άνθρωπος σε όλη την πορεία της ζωής του συνάπτει σχέσεις. Στάση πρώτη, οι καθρέφτες του, οι γονείς. Έπειτα, το ευρύτερο.
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Οργανωτική Δομή και Ανάλυση Γραφειοκρατία Οργανογράμματα
Το αντιθετικό σχήμα Ευρώπη – Ασία
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Σωκρατησ: βιοσ και η Διδασκαλια Ενοσ Μεγαλου Φιλοσοφου
Οι νέες πολιτικές έννοιες
Η χρήση της ενσώματης μάθησης στην εκπαίδευση.
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 21 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
10 ερωτήματα Και πολύ λιγότερες απαντήσεις
Κομματικός Φανατισμός
Επιστήμη και θρησκεία στην κατανόηση του κόσμου..
Ημερομηνία: 21/11/2013 Τάξη: Γ΄3
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Το ερώτημα για τη δυνατότητα της γνώσης – Αρχαίος σκεπτικισμός
Παιχνίδι ρόλων Δρ. Δ. Δαποντας.
ΤΑΝΓΚΡΑΜ «Η Γεωμετρία έλκει την ψυχή προς την αλήθεια και αναπτύσσει το φιλοσοφικό εκείνο πνεύμα, που εξυψώνει το βλέμμα μας προς τα ανώτερα πράγματα».
Εξάντας Ελλήνων Φόβος.
«το διδάσκω σημαίνει λέγω-πληροφορώ και το μαθαίνω σημαίνει
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από τον κόσμο που ζούσε – το Matrix.  O Thomas, εκπαιδεύεται από τον Μορφέα για να μπορέσει να πολεμήσει τις μηχανές που έχουν υποδουλώσει την ανθρωπότητα.  Τελικά ο Neo μέσα από πολλές μάχες και εκπαίδευση καταφέρνει να αποκτήσει πλήρη έλεγχο των δυνάμεών του και στην ουσία «παίζει» μέσα στο “Matrix” με τα ίδια κόλπα που παίζουν και οι μηχανές και καταφέρνει να σκοτώσει μία από αυτές, κάτι το αδιανόητο έως τότε.

 Α. Μέρος:  Περίληψη Ταινίας  Περίληψη του Μύθου του Σπηλαίου  Β. Μέρος:  Αναφορά στον Πλάτωνα και τις απόψεις του  Συσχέτιση ανάμεσα στον μύθο του Σπηλαίου και στην ταινία Matrix  Γ. Μέρος:  Τι είναι αλήθεια;  Μπορούν όντως όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν την αλήθεια;  Είναι οι επιλογές μας ελεύθερες ή κινούμαστε σύμφωνα με τη μοίρα μας;  Σύγχρονη εποχή - Μ.Μ.Ε. (πολιτικά συμφέροντα κ.α.).  Μήπως ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα;

Σύγκριση Σπηλαίου - Matrix Φανταστικός κόσμος Το Σπήλαιο : πλάνη, άγνοια, χειραγώγησηΤο Matrix : πλάνη, άγνοια, χειραγώγηση Η ανθρώπινη βούληση είναι εγκλωβισμένη στο Σπήλαιο Υποταγή της ανθρώπινης βούλησης στις μηχανές Κάποιος τραβά έξω από το Σπήλαιο ένα δεσμώτη Ο Μορφέας Ο «απελευθερωμένος» δεσμώτηςΟ Neo Ανηφορικός δρόμος που οδηγεί εκτός Σπηλαίου Το κόκκινο χάπι Επίπονη και βίαιη η έξοδος του δεσμώτη από το Σπήλαιο Επίπονη και με μεγάλες θυσίες η έξοδος του Neo από το Matrix Στο τέλος καταφέρνει ο δεσμώτης να αντικρίσει τον ήλιο- πραγματική αλήθεια Σταδιακή εκπαίδευση για την γνώση της αλήθειας Οι υπόλοιποι δεσμώτες αρνούνται και δυσπιστούν για την αλήθεια που τους αποκαλύπτει ο «απελευθερωμένος» δεσμώτης Ο προδότης Σάιφερ, ο οποίος μετάνιωσε για την απόφασή του να γνωρίσει την πραγματική αλήθεια και επιθυμεί να γυρίσει στην προηγούμενη κατάστασή του Η γνώση της αλήθειας και η επιθυμία να τη μεταδώσει και στους άλλους δεσμώτες μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο στον «απελευθερωμένο» δεσμώτη από εκείνους Οι κατάσκοποι προσπαθούν να πιάσουν και να εξοντώσουν όσους γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκαλύπτουν και σε άλλους ανθρώπους

Εκπομπές με ευτελές περιεχόμενο που υποτιμούν ως ένα μεγάλο βαθμό και την ανθρώπινη νοημοσύνη. Η συσσώρευση βίας στις προβαλλόμενες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα σε ποσά που συχνά προκαλούν φρίκη.

 Δημιουργία επιφανειακών χαρακτήρων που επιζητούν τη προσωρινή ευχαρίστηση και στερούνται κάθε ανιδιοτελούς ιδεολογίας.  Απανθρωποίηση μέσω της οικειοποίησης με τα φαινόμενα βίας και σαδιακή υποτίμηση ή και γελοιοποίηση της ανθρώπινης ευαισθησίας.

 Το σώμα αποτελείται από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τον υπόλοιπο φυσικό κόσμο.  Τη ψυχή, η οποία χωρίζεται στο λογικό, το θυμοειδές και το επιθυμητό.

 Το λογικό μέρος δέχεται τα αδιάκοπα «πυρά» των φτηνών εκπομπών που κατακλύζουν το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα.  Το θυμοειδές συνεχώς περιρίζεται λόγω της εξοικείωσης μας με την βία και την σταδιακή απόρριψη του συναισθηματισμού.  Το επιθυμητό έχει διογκωθεί, σε σημείο όμως που κρίνεται επικίνδυνο για την κοινωνία.

 Όντα(ή μάλλον μηχανές) μονοδιάστατα που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επιβίωση τους και εξασφάλιση του προσωπικού τους συμφέροντος.

Άνθιση της συλλογικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Στροφή στις αντιλήψεις και τις ηθικές αξίες που χαρακτήριζαν την κοινωνία μας στο παρελθόν. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ