Χριστούγεννα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χριστούγεννα στη Ρωσία
Advertisements

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα Ήθη κι έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα
Χριστούγεννα Στράτος Μουστακίδης.
<<Έθιμα Χιστουγέννων
Το Πασχα.
Χριστούγεννα προσαρμογή από PositivelyAutism
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΚΥΠΡΟΣ.
Η Αγγλική κλασσική διακόσμηση περιλαμβάνει φωτεινά κόκκινα Αλεξανδρινά γύρω από το τζάκι, καθώς και κλαδιά «γκι» που κρέμονται από την οροφή που σύμφωνα.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!
Χριστουγεννιάτικα έθιμα χωρών
Εθιμα Χριστουγεννων Σχέδιο μαθήματος.
Η προετοιμασία των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Ελλάδα vs Γερμανία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γερμανία.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Τις διακοπές τις πέρασα…
Χριστούγεννα στη Γερμανία Weihnachten in Deutschland
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013!!!.
Έλενα Γουδέλη Χριστούγεννα 2014
Χριστούγεννα στη Γαλλία
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Χριστούγεννα στον Πόντο
Χριστούγεννα Το 2015 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Χριστουγεννιατικα εθιμα της Κυπρου και της Ελλαδας
Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα
Ηλιάνα Κοντογεώργη. Τα Χριστούγεννα όλοι στολίζουν δέντρα…
Η μαγεία του Άγιου Βασίλη
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!.
Πάσχα Ελένη Π..
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΣΑΣ Δ’ ΤΑΞΗ.
Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ήθη και έθιμα
Πάσχα Γερμανικά Έθιμα  Όπως και στην Ελλάδα τα αυγά συμβολίζουν την Ανάσταση. Εκεί τα ζωγραφίζουν πολύχρωμα και με πολύ φαντασία για το στόλισμα των σπιτιών.
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
Αναστασία Νάστου Μαρία Καζελίδη.  Περιλαμβάνει φωτεινά κόκκινα Αλεξανδριανά γύρω από το τζάκι, καθώς και κλαδιά « γκι » που κρέμονται από την οροφή που.
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ ΑΣΚΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΦΕΡΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗ ΒΕΡΑ ΤΜΗΜΑ: Β1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: 21/12/15 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
Έ ΘΙΜΑ Χ ΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Από τη μαθήτρια Ξανθοπλά Χριστίνα!
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ Θεοδώρα Ευθυμίου Δ’1 20/12/2015.
ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ. Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε τη βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή. Ο πρώτος αγιασμός.
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 10: Χριστούγεννα! Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών.
Το νόημα των Χριστουγέννων.
ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ Τάσος Κρασάκης. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΌΠΙΤΑ.
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Έθιμα Δωδεκαήμερου στην Κύπρο Έθιμα Δωδεκαήμερου στην Κύπρο
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Τα ήθη και τα έθιμα είναι ένα ξεχωριστό, χαρακτηριστικό κομμάτι της παράδοσης, γέννημα του κάθε τόπου. Μαρτυρούν τις συνθήκες, μέσα στις.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Χριστούγεννα 2015 Έφη Άνθη.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Βασίλης Ευτυχία Ιάσωνας ΤΜΗΜΑ E1.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Νεοελληνικός Πολιτισμός
Χριστούγεννα στην Θράκη
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Φώτης Ελευθερία ΤΜΗΜΑ Δ3.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Le Chandeleur H «Chandeleur» -ή παλαιότερα, «Chandeleuse»- γιορτάζεται σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη.
ΑΣΤΡΟ ΛΑΜΠΕΡΟ.
Κυριακή του Πάσχα: η ημέρα της Λαμπρής!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χριστούγεννα

Στέλνουμε ευχετήριες κάρτες σε συγγενείς και φίλους . Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ξεκινά με την νηστεία των Χριστουγέννων. Το σπίτι και οι δρόμοι στολίζονται και προετοιμάζονται για το χαρμόσυνο γεγονός. Οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα γλυκά. Και προσέχουν τα μικρά καλικατζαράκια μην τα φάνε. Οι καλικάντζαροι είναι μύθος παλιός όπου λέγεται πως οι καλικάντζαροι προσπαθούν να πριονίσουν το δέντρο της γής. Στέλνουμε ευχετήριες κάρτες σε συγγενείς και φίλους . Ένα άλλο έθιμο τον Χριστουγέννων είναι το στόλισμα του δέντρου , τα παλιότερα χρόνια ήταν το καραβάκι, το δέντρο είναι βαυαρικό έθιμο και συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης και των αγαθών που προσμένει ο κόσμος. Παραμονή των Χριστουγέννων τα παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα κάλαντα. Τραγουδούν για τον ερχομό του Σωτήρα Ιησού Χριστού τα παιδιά ανταμείβονται με χρήματα ή με διάφορα γιορτινά γλυκά όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τα κάλαντα από τόπο σε τόπο είναι διαφορετικά και σχετίζονται με τα τοπικά χαρακτηριστικά.

«Άγια νύχτα σε προσμένουν με χαρά οι χριστιανοί…» Ανήμερα των Χριστουγέννων νωρίς το πρωί οι πιστοί πάνε στην εκκλησία. Μετά κατά το μεσημέρι ακολουθεί το εορταστικό γεύμα της οικογένειας. Στις μέρες μας συνηθίζεται η γεμιστή γαλοπούλα, ξενόφερτο έθιμο. Παλαιότερα το γεύμα ήταν χοιρινό με σέλινο και ότι θεωρούσε η νοικοκυρά εορταστικό.

Την πρωτοχρονιά «καλήν ημέρα άρχοντες» Την πρωτοχρονιά «καλήν ημέρα άρχοντες» Παραμονή της πρωτοχρονιάς τα παιδιά ξεχύνονται στους δρόμους από το πρωί και τραγουδούν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία… Πάλι τα κάλαντα διαφοροποιούνται από τόπο σε τόπο

Πάει ο παλιός ο χρόνος…. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς ο κόσμος μαζεύετε στα σπίτια φίλων και συγγενών για να υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο. Όλοι προσμένουν τον καινούργιο χρόνο με χαρά γιατί ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά με υγεία και ευημερία. Συνήθως υπάρχει εορταστικό τραπέζι είτε εορταστικός μπουφές. Το τελευταίο λεπτό μετράνε τα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα αντίστροφα, κλείνουν τα φώτα και τραγουδάνε πάει ο παλιός ο χρόνος. Αγκαλιάζονται και φιλιούνται ανταλλάσοντας δώρα και ευχές. Το έθιμο της Βασιλόπιττας όπου μοιράζεται στο εορταστικό τραπέζι . Μέσα στην Βασιλόπιττα υπάρχει το τυχερό φλουρί. Ο τυχερός της χρονιάς είναι αυτός που θα έχει το κομμάτι της βασιλόπιττας του το τυχερό φλουρί.

Πριν να χαράξει η πρώτη μέρα του χρόνου ο Αη Βασίλης μοιράζει με το έλκηθρο του τα δώρα στα μικρά παιδιά. Όλα τα παιδάκια έχουν από νωρίς γράψει το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Μέσα στο γράμμα τους ζητούν το ονειρεμένο τους δώρο. Ο Άγιος Βασίλης που έδωσε την περιουσία του στους φτωχούς και στα παιδιά γιορτάζεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και είναι σύμβολο προσφοράς και αγάπης Έτσι το πρωί της Πρωτοχρονιάς τα μικρά παιδιά κοιτούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τί δώρο τους έφερε ο άγιος Βασίλης.

Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε και χρόνια πολλά