Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΑ: LOOKING THROUGH
Advertisements

Ζαγκλιαβός Κωνσταντίνος, Πελιβανίδης Ηλίας, Πολυχρονίδης Ιάκωβος
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΝΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ
Εργασιακό άγχος Ειρήνη Κορδερά
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ντία Γερμανού, Δασκάλα ΙΒ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
(Work-related stress)
ΤΟ ΑΓΧΟΣ & Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Αυτοκτονικότητα και κατάθλιψη: Κατανόηση και θεραπεία
Ομάδα : Κομποστιώτης Δημήτρης Καρίπης Μάριος Γάτος Ζαχαρίας Κορδίστας Παναγιώτης.
Ζιαγκλιαβός Κωνσταντίνος, Πελοβανίδης Ηλίας, Πολυχρονίδης Ιάκωβος
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ψυχολογικά προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού Αγγελική Κοντόλια, Ασκούμενη κοινωνική λειτουργός.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Άγχος και burnout: Παράγοντες άγχους και εξουθένωσης
Καταθλιψη Λύκειο Μεσοβουνίων
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ (BURN OUT )
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις φοιτήτριες: ΜΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΜΙΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΛΕΛΙΑ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υγεία είναι η κατάσταση απόλυτης φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Φυσικό Περιβάλλον  Τοξικοί κίνδυνοι στα Σχολεία  Διατροφή και Κυλικείο  Συνέπειες Σχολικής.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
TM KEΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ. Το φυσιολογικό και το παθολογικό άγχος Το φυσιολογικό άγχος είναι μία υγιής, φυσιολογική αντίδραση που.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
ΟΝΟΜΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧΟΛΕΙΟ: …………………… ΤΑΞΗ: Α2 HMEΡOMHNIA: 28/4/09
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα
Άνοια και νόσος Alzheimer
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΕΘΙΣΜΟΙ.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ BULLING.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Χαράλαμπος Πουλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας
Ετυμολογία Το άγχος προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα «άγχω» που σημαίνει αισθάνομαι πνιγμό. Πρόκειται για: Μια φυσιολογική αντίδραση σε έναν επικείμενο.
Συνέπειες από τον εθισμό στο διαδίκτυο Εργασία: πελεκασησ κ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Κλεαρχοσ σταματουλακησ Ψυχολογοσ- Life coach
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Αποσυνδετικές διαταραχές
ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους ΠΕ4 Εκπαιδευτικό Υλικό Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους Ενότητα 3: Τα συμπτώματα και οι συνέπειες του εργασιακού άγχους

Συμπτώματα Α) Σωματικά Αϋπνία Αυχενικό σύνδρομο Αίσθημα κόπωσης/ ατονία Πονοκέφαλοι/ ημικρανίες Απώλεια όρεξης Μυϊκή υπερένταση/τρόμος Ναυτία Αυξημένη αρτηριακή πίεση Λιποθυμία σε ώρα εργασίας Άσθμα Έλκη/ δυσπεψία/ δυσκοιλιότητα Καρδιακές παθήσεις/ ταχυκαρδία Δερματίτιδες Ορμονικές διαταραχές

Συμπτώματα Β) Ψυχολογικά Αίσθημα αποτυχίας Συμπτώματα κατάθλιψης Έμμονες/ παρανοϊκές ιδέες Οξυθυμία / ευερεθιστότητα Χαμηλή αυτοπεποίθηση Δυσκολία συγκέντρωσης Φοβίες Αδυναμία λήψης απόφασης Εξασθένηση βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης Μείωση της ταχύτητας αντίδρασης Αύξηση της πιθανότητας διάσπασης της προσοχής Αρνητικός τρόπος σκέψης για τον εαυτό, τον κόσμο και το μέλλον του

Συμπτώματα Γ) Συμπεριφορές Συχνές απουσίες Συγκρούσεις Αδυναμία διεκπεραίωσης εργασιών Αύξηση εργασιακών ατυχημάτων Παραβατική συμπεριφορά Αυξημένη κατανάλωση ουσιών (αλκοόλ/ κάπνισμα)

Ο αρνητικός τρόπος σκέψης οδηγεί σε αύξηση του άγχους το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε νέες αρνητικές σκέψεις, περισσότερο άγχος και τελικά σε ένα φαύλο κύκλο. Αρνητικές Σκέψεις για το γεγονός ή και για το άγχος και τα συμπτώματά του Γεγονός Άγχος

Συνέπειες Για τον εργαζόμενο μπορεί να είναι η επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής του υγείας. Μπορεί να εκδηλώσει σωματικά, ψυχολογικά συμπτώματα και συμπεριφορές οι οποίες τον δυσκολεύουν στην καθημερινότητα του. Οι δυσκολίες αυτές μειώνουν την απόδοσή του, ο θυμός και η απογοήτευσή του συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να ικανοποιείται όλο και λιγότερο από την εργασία του και να δυσχεραίνουν οι διαπροσωπικές σχέσεις στο χώρο εργασίας. Για την επιχείρηση/ οργανισμό πολλαπλασιάζονται τα ατομικά προβλήματα και μεγεθύνονται (αρνητικό κλίμα, χαμηλή απόδοση και παραγωγικότητα εργαζομένων, συχνές απουσίες εργαζομένων) , ή προκαλούνται νέα (προβλήματα πειθαρχίας, έλλειψη εμπιστοσύνης στην ηγεσία, συχνά εργατικά ατυχήματα). Συνέπεια των παραπάνω είναι η αύξηση των δαπανών της επιχείρησης/ οργανισμού, η κακή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, και εν γένει η αρνητική εικόνα της επιχείρησης προς τα έξω.