EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το ένα τρίτο περίπου της νεολαίας στην Ευρώπη είναι υπέρβαροι
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΓΝ2 ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΑΝΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑΔΑ:ΚΑΒΟΥΡΟPATTY.  Yγιεινή διατροφή εξασφαλίζει την υγεία αλλά και βελτιώνει την σωματική απόδοση. O καθορισμός της χρήσης.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Διατροφή και Ασθένειες
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.

ΣΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ Α΄ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ Α΄ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: AΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αξία και σημασία της διατροφής

ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ -ΡΟΛΟΣ Η είσοδος Η κατεργασία Και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ΠΕΨΗ

Σημασία της διατροφής στον aνθρωπο Τις χημικές ουσίες που τους είναι απαραίτητες οι οργανισμοi τις προμηθεyονται απ0 τη τροφή τους και τις χρησιμοποιούνε: Για να εξασφαλίζουν ενέργεια για τις διάφορες λειτουργίες τους, π.χ. Την kίνηση Για να αναπτύσσονται. Για την ανάπτυξή τους οι οργανισμοί φτιάχνουν νέα κύτταρα. Για την πραγματοποίηση διάφορων διαδικασιών. Σε αυτό βοηθούν ορισμένες από τις ουσίες τις τροφής.(π.χ. Βιταμίνες) Για να επιδιορθώνουν τις φθορές των κυττάρων που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου ή εξαιτίας τραυματισμών.

Τι είναι η υγιεινή διατροφή; Μικρές αλλαγές στα γεύματα που καταναλώνουμε, τρώγοντας λίγο περισσότερο από κάποια τρόφιμα και λιγότερο από κάποια άλλα.

Zάχαρι, σιρόπια, μέλι, γλυκά,καραμέλες ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Οι υδατάνθρακες : οι δημητριακοί καρποί τα όσπρια τα φρούτα τα λαχανικά το γάλα Zάχαρι, σιρόπια, μέλι, γλυκά,καραμέλες

ΌΤΑΝ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜα Τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται και αυτό πυροδοτεί την έκκριση ινσουλίνης στο αίμα Η ινσουλίνη <<αφαιρεί>> τη γλυκόζη από το αίμα. Η γλυκόζη μεταφέρεται στους μυς και το λιπώδη ιστό Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 50-55% των συνολικών θερμίδων της ημερήσιας πρόσληψης, διότι δίνουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό.

ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ Οι πρωτεΐνες είναι τα πιο σημαντικά δομικά συστατικά για: μυς, ορμόνες, ανοσοποιητικές πρωτεινες ,ένζυμα. Πηγές πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας λίπη : Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά Τυριά με χαμηλά λιπαρά Ψάρια Πουλερικά Όσπρια

ΛΙΠΗ Κορεσμένα λίπη (περιέχεται στα ζωικά λίπη όπως το κρέας, τα λουκάνικα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τυριά, το βούτυρο) Μονοακόρεστα λίπη (περιέχεται στα φυτικά λίπη τα οποία είναι πλούσια σε ελαικό στο ελαιόλαδο) Πολυακόρεστα λίπη (περιέχεται στα φυτικά έλαια, τα οποία είναι πλούσια σε λινολεικό οξύ, όπως το καλαμποκέλαιο, το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο)  

Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά είναι βλαβερά για την υγεία της καρδιάς σας γιατί αυξάνουν τη χοληστερίνη.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία Νάτριο Κάλιο Χλώριο Μαγνήσιο Ασβέστιο Σίδηρος Ψευδάργυρος Σελήνιο Χρώμιο Ιώδιο

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 5 ΓΕΥΜΑΤΩΝ Για να είναι ο μεταβολισμός του ανθρώπου καλά ρυθμισμένος,για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις. Για να υπάρχουν καλά επίπεδα ενέργειας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. 3 κυρίως γεύματα(πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό)και 2 ενδιάμεσα snack(δεκατιανό-απογευματινό)

Αλλοι παραγοντεσ που επηρεαζουν τις διατροφικέσ συνηθειεσ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το κυλικείο Σύμφωνα με έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σχολικά κυλικεία διέθεταν τρόφιμα εκτός των επιτρεπόμενων κανόνων υγιεινής και καθορισμού προϊόντων, όπως πατατάκια, σοκολάτες και αναψυκτικά. Η ύπαρξη τέτοιων τροφών μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές των παιδιών, τις οποίες μπορούν να τις υιοθετήσουν και ως ενήλικες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑ

ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑ Tα διαγνωστικά κριτήρια της ψυχογενούς βουλιμίας είναι τα εξής: 1. Επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας (ταχεία κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο). 2. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπερφαγίας υπάρχει ένα αίσθημα έλλειψης ελέγχου της συμπεριφοράς πρόσληψης τροφής. 3. Το άτομο τακτικά χρησιμοποιεί είτε προκλητό έμετο, καθαρτικά ή διουρητικά, αυστηρή δίαιτα ή νηστεία, είτε εντατική άσκηση για να αποτρέψει την απόκτηση βάρους. 4. Ένας ελάχιστος μέσος όρος δύο επεισοδίων υπερφαγίας την εβδομάδα για τρεις τουλάχιστον μήνες. 5. Επιμονή υπερβολική ενασχόληση για το σχήμα και το βάρος του σώματος.  

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Η Καινούρια διατροφική Πυραμίδα Η Καινούρια διατροφική Πυραμίδα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Υπολογίσαμε το Δείκτη Μάζας Σώματος σε 82 μαθητές της Α΄ Λυκείου. Τα αγόρια ήταν:43 Τα κορίτσια ήταν:39 Στα αγόρια, ο ΔΜΣ στο 60% ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων. Το 19% ήταν λιποβαρείς ,το 16% υπέρβαροι και το 5% παχύσαρκοι. Στα κορίτσια το 67% εντός φυσιολογικών ορίων, το 20% λιποβαρείς, το 10% υπέρβαρες και το 3% παχύσαρκες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ