ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Στο διάλειμμα.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Το αγαπημένο μου μάθημα
ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
Ενότητα 8 Υποενότητες 1,2 Γλωσσοδέτες
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Ο Μικρός Ήρωας!!! Θεοτόκης Χαραλαμπίδης,
 Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το.
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
Κοιτάξτε το κοντό παιδί, φοράει ένα χαζό καπέλο! ΧΑ ΤΙ ΑΣΤΕΊΟ! ΧΑ.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Συνέντευξη από τη μητέρα μου Στέφανος Ν. Β1΄ Σχολικό έτος
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΙΝ ΒΛΑΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη του σχολείου μας στο Ειδικό Σχολείο Ν. Κορινθίας.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό Κείμενο. 1 Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Σχολικός εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκβιάζει ένα άλλο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δεν μπορεί να βρει τα γυαλιά της Χαχαχαχαχα! Δεν μπορώ να βρω τα γυαλιά μου!
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Ο Χ Ι στον Μουσαβερές ΚώσταςΤσαρούχας Γιάννης. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying είναι το φαινόμενο όπου μαθητές ασκούν βία και προκαλούν.
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σιχαίνομαι να σε βλέπω γιατί είσαι μαύρη και άσχημη.Μην μου ξαναμιλήσεις…
Μίλα Στο cyber bulling ! STOP
Εκφοβισμός στα σχολεία
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Το Σχολειό μου.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
Το Σχολείο μου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
Η Αγγελική Διπλός τόνος Αρβανιτάκη Μαρία. Παίζουμε σχολείο ; Εγώ θα είμαι ο δάσκαλός σου. Κι εγώ ο μαθητής σου. Εμείς θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!! Μία παρουσίαση για τον σχολικό εκφοβισμό !!

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!! Γεια σας ! Παίξτε με κι εμένα άνθρωπος είμαι κι εγώ απλός από μια άλλη χώρα του πλανήτη μας . Τι επειδή είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορώ να είμαι στην παρέα σας ; Τι σας ενοχλεί πάνω μου το χρώμα , η γλώσσα ή ότι είμαι από άλλη χώρα ; Θα σας άρεζε να ήσασταν στην θέση μου και να μην σας έπαιζε κανένας; ΟΧΙ!! Ένα από αυτά τα παιδιά είμαι κι εγώ. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν όπως και σε κανέναν άνθρωπο ή παιδί ! Αυτά είναι τα λόγια ενός παιδιού από άλλη χώρα που δεν το έπαιζαν οι συμμαθητές του επειδή έχει αναπηρία.

Σεβασμός στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ! Είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι . Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να είμαστε φίλοι , γιατί αν ήσουν στη θέση μου θα ένιωθες μόνος . Ε ; Δεν συμφωνείς ; Γι΄αυτό δέξου με σαν φίλο σου για αν είμαστε όλοι καλά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ! Ένα παιδί από άλλη χώρα. Το κοροϊδεύουν. Επειδή μπορεί να έχει ένα πρόβλημα. Και επειδή είναι από άλλη χώρα . Δεν το παίζουν. Επειδή δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα τους.

Να μία ιστορία . Ο Jason είναι ένα παιδί από την Κίνα και έχει ένα ελάττωμα . Είναι εύσωμος . Όλα τα παιδιά τον κοροϊδεύουν , επειδή έχει άλλη θρησκεία , είναι από άλλη φυλή , άλλο χρώμα και δεν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια τους επειδή δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα . Αυτός στεναχωριέται , διότι τον χτυπάνε και όταν γυρνάει σπίτι του λέει στην μαμά του ότι είναι βαμμένος με νερομπογιές . Η μαμά του έκανε παράπονα στον δάσκαλο και μετά από δύο τρεις εβδομάδες τα παιδιά έπαψαν να τον κοροϊδεύουν και να τον χτυπάν και στην γυμναστική έπαιζαν παιχνίδια με λίγο τρέξιμο έτσι ώστε να μπορεί να παίζει κι αυτός . Και να θυμάστε πως όλα τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση .

Είσαι παιδί , είμαι παιδί. Είμαι άνθρωπος , είσαι άνθρωπος Είσαι παιδί , είμαι παιδί. Είμαι άνθρωπος , είσαι άνθρωπος .Πες μου τι το διαφορετικό έχουμε και με ενοχλείς; Μήπως είμαι παράξενος; Όχι ! Αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο εσύ το χρησιμοποιείς σαν όπλο απέναντι μου. Το πρόβλημα όμως που έχω δεν μου στέκεται εμπόδιο να ζω , να υπάρχω , να χαίρομαι . Όλα τα παιδία είμαστε ίδια ,απλώς μερικοί αυτά που έχουν προβλήματα θέλουν να τα κατατάσσουν σε λίστες . Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά παράλληλα είμαστε όλοι ίσοι !!

Συνθήματα για τον σχολικό εκφοβισμό! Σεβαστείτε την διαφορετικότητα! Γίνεται φίλοι με τους γύρω σας ! Βοήθα να ενταχθείς σε άλλες ομάδες! Όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά πάντα ίσοι! Σεβάσου την διαφορετικότητα του συμμαθητή σου! Η βία δεν είναι μαγκιά ! Πες ναι στη φιλία και όχι στην βία !

Ερωτήσεις!! Γιατί δεν με βοηθάς να μάθω τα παιχνίδια που παίζετε; Γιατί δεν με βοηθάς να μάθω λίγα γράμματα από την αλφαβήτα που ξέρετε; Γιατί με κοροϊδεύετε; Θέλω να μου απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Γιατί; Επειδή εσάς δεν θα σας άρεζε καθόλου να γυρνάτε στο σπίτι και να κλείνεστε στο δωμάτιο σας . Γι΄αυτό και μόνο!

Κοιτάξτε λίγο την εικόνα και πείτε μας τι βλέπετε!!

Απάντηση! Στην παραπάνω διαφάνεια σας κάναμε μια ερώτηση. Θα σας πούμε εμείς τι βλέπετε . Βλέπετε ένα παιδί να εκφοβίζει ένα άλλο παιδί .Για δείτε λίγο την άλλη διαφάνεια.

Κοιτάξτε πόσο δεμένοι είναι αυτοί οι φίλοι

Η προηγούμενη διαφάνεια έδειχνε σχολικό εκφοβισμό ενώ η άλλη που είδατε πριν έδειχνε μόνο φιλία . Παιδιά και άλλα παιδιά από μια άλλη χώρα έπαιζαν μαζί . Εμάς μας αρέσουν ποιο πολύ να βλέπουμε τέτοιες εικόνες και όχι με βία .Σε άλλους αρέσει το αντίθετο . Σας προτείνουμε εσάς που σας αρέσουν οι εικόνες τις βίας να το αλλάξετε γιατί εσείς νομίζετε πουλάτε μαγκιά. Να όμως που ο γονιός του παιδιού που του ασκείτε βία θα έρθει και θα πάει στον διευθυντή του σχολείου . Τότε τι θα κάνετε ;

ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας ! Ελπίζουμε να σας άρεσε !!