ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης
Advertisements

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Εργαστήριο Υδρογεωλογίας - ΑΣΚΗΣΗ 7
Eco – Innovation MARE (ECO/10/277237) Ανάπτυξη και Προώθηση στην Αγορά Οικολογικών Καινοτόμων Διεργασιών Επεξεργασίας Πετρελαιοειδών Αποβλήτων και Καταλοίπων.
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Eπεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων
Σπυρος Αναστασοπουλος
Βιολογικός Καθαρισμός
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (BEng. , MEng.)
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Βιοτεχνολογία.
Ερωτήσεις κατανόησης 2 η διάλεξη Περιβαλλοντικής Γεωτεχνικής
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
Ερωτήσεις κατανόησης 1 η διάλεξη Περιβαλλοντικής Γεωτεχνικής
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
1 Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων  Ανάγκη Αποθήκευσης και Διαχείρισης Δεδομένων  Συστήματα Αρχείων  Συστήματα Βάσεων Δεδομένων  Παραδοσιακές και Σύγχρονες.
Γραμμικός Προγραμματισμός
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
Βασικές Οικονομικές Έννοιες
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
ΟΜΑΔΑ: ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Α) Υδροηλεκτρική Ενέργεια Β) Πυρηνική Ενέργεια
Βιολογικός Καθαρισμός
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ρύπανση του νερού.
ΑΣΠΑΙΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΕΥΡΕΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Φιλοσοφία- Στόχοι - Κατηγοριοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
ΤΕΕ-ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ … Αλεξίου Δημήτρης Αντωνόπουλος Σπύρος.
ΧΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ. Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΣΔΕΠΥ - SLA)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
novoril® multi Υγρό γενικού καθαρισμού
Μέθοδοι Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
Νερό και Γεωργία ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ Δημήτρης Κανακόπουλος ΠΑΕ (Περιβάλλον Ανακύκλωση Ενέργεια) www.ere-recycling.gr info@ere-recycling.gr

Βιο-αποκατάσταση μολυσμένων εδαφών ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ Τα μολυσμένα εδάφη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα τόσο από οικολογική όσο και από οικονομική άποψη. Πολύτιμη έκταση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και επίσης και η προκύπτουσα ζημία σε γειτονικές εκτάσεις και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα δεν μπορούν να αγνοηθούν. Πολλές πρώην βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις περιέχουν μολυσμένο έδαφος, μαζί με τους σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων και χώρων αποθήκευσης πετρελαιοειδών.

Διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να ληφθούν υπόψη για την υγιεινή του εδάφους: On-site: το χώμα σκάβεται και επεξεργάζεται άμεσα, επί τόπου. Off-site: το χώμα σκάβεται και μεταφέρεται σε μονάδα επεξεργασίας Η επιλογή μεθοδολογίας για την επεξεργασία εξαρτάται κυρίως από το είδος και τη συγκέντρωση του μολυντή. Η σωστή μέθοδος επεξεργασίας, όπως η βιο-αποδόμηση προσδιορίζεται με τη βοήθεια μιας ανάλυσης εδάφους που γίνεται από ειδικευμένο εργαστήριο αναλύσεων.

Για επεξεργασία εδαφών που είχαν μολυνθεί από υδρογονάνθρακες όπως πετρέλαιο ή κηροζίνη, οι βιολογικές μέθοδοι επεξεργασίας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος και οφείλεται κυρίως στην υψηλή απόδοση τους και ότι είναι μη επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Ένα βασικό πλεονέκτημα από τη βιολογική επεξεργασία είναι ότι οι μολυσματικοί παράγοντες είτε εξαλείφονται πλήρως ή μετατρέπονται σε CO2 και H2O. Δεν μεταφέρονται απλά σε ένα άλλο μέσο. Η βασική αρχή της βιολογικής επεξεργασίας βασίζεται στους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο έδαφος και καταναλώνουν οργανικούς μολυντές ως πηγή ενέργειας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η αποκατάσταση μέσω του μεταβολισμού των μικροοργανισμών.

Άριστες περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών είναι σημαντικές για την επιτυχία αυτής της μεθόδου. Η επαρκής παροχή οξυγόνου και η ελεγχόμενη ισορροπία υγρασίας μπορεί να επιτευχθεί με την αναστροφή του υλικού. Η προσεκτική ομογενοποίηση εξασφαλίζει καλά ισορροπημένη και αξιόπιστα μετρήσιμη βιο-αποικοδόμηση των ρύπων.

Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, είναι αρκετό να διεγείρουμε τις φυσικές διαδικασίες με τη βοήθεια του κατάλληλου μηχανικού αερισμού. Ωστόσο, εάν η μόλυνση είναι σοβαρή ή υπάρχει η ανάγκη για την επίσπευση της διαδικασίας βιο-αποικοδόμησης, πρόσθετα στελέχη μικροοργανισμών, είτε στερεά είτε υγρά μπορούν να προστεθούν.

Αυτές και όλες οι άλλες συνθήκες που απεικονίζονται μπορούν να επιτευχθούν μέσω της συστηματικής αναστροφής με κατάλληλα εξοπλισμένα, ιδιαίτερα αποτελεσματικά μηχανήματα. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθοδολογίας έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά.

ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ www.ere-recycling.gr info@ere-recycling.gr ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ