Μανικιουρ - πεντικιουρ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΠΡΕΙ ΑΝΟΞΕΙΔΟΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ GYMCOL-ECOSERVICE # ML Ειδικό σπρέι Ανοξείδοτου Χάλυβα που δημιουργεί ένα φίλμ το οποίο ανακατασκευάζει & προστατεύει κάθε.
Advertisements

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών
Τμήμα Αισθητικής Δερματολογία Μάθημα 20
Μανικιούρ - Πεντικιούρ
ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 3 20/02/15
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5.
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2 10/02/2015
Αισθητική προσώπου ΙΙ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΣ
Στοίβα, Ουρά.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 4.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9.
ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΥΡΤΑ ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΗ ΠΕΤΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ : AΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΕΡΑΤΙΝΗ
ΜΑΘΗΜΑ 7 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Υδάτωση της κερατίνης Η υδάτωση της κερατίνης στιβάδας επηρεάζει την:
Γυμνάσιο Προαστίου Τι θα δείτε:  Σε διηθητικό χαρτί γράφουμε το «μήνυμά» μας με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου που βουτάμε σε άχρωμο διάλυμα φαινολοφθαλεΐνης.
Μπάνιο.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
105 ΠΡΟΤΨ – ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΙΜΥΘΙΩΣΗΣ
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 8.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
Κοσμητολογία ΙΙ (Θ) Ενότητα 1: Κρέμες (α’ μέρος) Δρ. Αθανασία Βαρβαρέσου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοσμητολογίας Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Ανοικτά.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014.
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΥΠΟΚΛΥΣΜΟΙ. ΥΠΟΚΛΥΣΜΟΣ Είναι η εισαγωγή διαλύματος στο έντερο από το ορθό με καθετήρα (σωλήνα αερίων) ή ρύγχος. ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΟΚΛΥΣΜΟΥ Είναι η πρόκληση περισταλτισμού.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
Μ ΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ Μαθημα2. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Υλικά και εργαλεία του μακιγιάζ
Διαταραχές των ονύχων από ψυχολογικά αίτια
Διαχωρισμός μειγμάτων
Καλλιέργεια βακτηρίων
novoril® klor gel Παχύρρευστο καθαριστικό με ενεργό χλώριο
Δραστηριότητες για την τήξη και την πήξη
Ισχυρό αλκαλικό καθαριστικό
Το εσωτερικό της Γης.
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΥΧΙΑ.
novoril® pino Καθαριστικό - Συντηρητικό δαπέδων και επιφανειών
Καθαρισμός Δειγμάτων (Corning glass – Wafer Si)
ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Παπαγιώργος Γ., MSc, OMT(cand.). ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΑΞΗΣ  Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση των χεριών που ακόμα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μανικιουρ - πεντικιουρ Απλή περιποίηση χεριών με παραφίνη 5η Εβδομάδα

Απλη περιποιηση χεριων με παραφινη Τα τελευταία χρόνια, μια περιποίηση που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, είναι η παραφίνη. Η παραφίνη είναι ορυκτής προέλευσης. Το λάδι της (παραφινέλαιο), λαμβάνεται από απόσταξη πετρελαίου και είναι άχρωμο, διαυγές, ελαιώδες υγρό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή λαδιών, μάλαξης κρεμών, γαλακτωμάτων καθαρισμού κ.α λόγω των μαλακτικών και λιπαντικών της ιδιοτήτων. Συνήθως κατα την παρασκευή της προστίθεται άρωμα και χρώμα.

Η έτοιμη προς χρήση παραφίνη τοποθετείται μέσα σε παραφινόλουτρα, που είναι μεγάλοι κάδοι και χωρούν περίπου πέντε κιλά παραφίνη (υπάρχουν και πιο μικρά όπως και πιο μεγάλα). Το παραφινόλουτρο έχει θερμοστάτη και λειώνει την παραφίνη, η οποία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι στερεή. Όταν λειώσει και αρχίσει να ρέει, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο δέρμα.

Πρόκειται για μια περιποίηση χεριών που έχει σαν σκοπό την ενυδατωση τησ κεράτινησ στιβάδασ τησ επιδερμίδασ. Μπορεί να συνδυαστεί με την απλή περιποίηση νυχιών ως εξής : Τα χέρια πλένονται με ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή ψεκάζονται με ειδικό σπρέι. Τα χέρια βυθίζονται μέσα στην παραφίνη. Το άπλωμα της παραφίνης μπορεί επίσης να γίνεται με ένα πινέλο, ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα παραφίνης.

Εφαρμόζονται πάνω από την παραφίνη πλαστικά γάντια. Πάνω από τα πλαστικά γάντια εφαρμόζονται πετσετέ γάντια. Η παραφίνη αφαιρείται μετά από 10 λεπτά, αφαιρώντας πρώτα τα πετσετέ γάντια, μετά τα πλαστικά και τέλος η παραφίνη. Η περιποίηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή κρέμας χεριών.

Εναλλακτικοσ τροποσ Αφού έχουμε λιμάρει τα νύχια, έχουμε λειάνει την επιφάνεια τους και το παρωνύχιο των δύο χεριών, τοποθετούμε το ένα χέρι μέσα στην παραφίνη. Το χέρι πρέπει να καλυφθεί με παραφίνη μέχρι το ύψος του καρπού. Αμέσως μετά, το βγάζουμε και τοποθετούμε το χέρι μέσα σε μια μικρή πλαστική σακούλα. Βάζουμε τα δύο χέρια μέσα σε ειδικά θερμενόμενα γάντια, στα οποία έχουμε ήδη ρυθμίσει τη θερμοκρασία τους και είναι ζεστά και περιμένουμε 10-15 λεπτά.

Μετά το τέλος του χρόνου, αφαιρούμε τα χέρια απ΄ τα γάντια και τις σακούλες και απομακρύνουμε την παραφίνη που έχει σταθεροποιηθεί. Κάνουμε μασάζ και συνεχίζουμε με τη διαδικασία εφαρμογής του χρωματιστού βερνικιού. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε πριν την εφαρμογή της παραφίνης να κάνουμε απολέπιση (peeling). Αυτή η περιποίηση έχει άριστα αποτελέσματα σε όλες τις καταστάσεις χεριών, αλλά ιδιαίτερα για χέρια αφυδατωμένα, γερασμένα, άτονα, όπως επίσης και σε νύχια σκληρά και υπερτροφικά.

Απαιτουμενα υλικα και εργαλεια Συσκευή παραφινόλουτρου Παραφίνη Πινέλο παραφίνης Απολεπιστικό χεριών - peeling Κρέμα χεριών Γάντια πλαστικά – σακουλάκια πλαστικά Γάντια πετσετέ Αντιβακτηριδιακό σαπούνι Διαλυτικό βερνικιού Σπάτουλες ξύλινες

Κανονεσ υγιεινησ και ασφαλειασ Πλύνετε τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της άσκησης. Μην εισπνέετε το βερνίκι νυχιών ή το διαλυτικό βερνικιού. Μην χρησιμοποιείτε την συσκευή του παραφινόλουτρου με βρεγμένα χέρια. Προσοχή στη θερμοκρασία παραφίνης. Να μην ξεπερνά τους 40ο – 42οC γιατί υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος. Πετάξτε τα χρησιμοποιημένα γάντια μιας χρήσης και τις σπάτουλες. Απολυμάνετε τα εργαλεία και τον πάγκο εργασίας σας πρίν και μετά την άσκηση.