Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 4

2 ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ι.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ Α)ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ (ΨΑΛΙΔΙ, ΞΥΡΑΦΙ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ) Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ. Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΛΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΡΙΧΩΜΑ.

3 ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΜΕ ΞΥΡΑΦΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ (ΠΟΔΙΑ, ΧΕΡΙΑ). ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η’ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΩΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ. ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΚΟΟΛΗ (ΚΟΛΩΝΙΕΣ, ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ, ΛΟΣΙΟΝ ΚΛΠ). ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΟ.

4 Β)ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Σ’ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΛΟΣΙΟΝ ΤΥΠΟΥ O/W, ΑΦΡΙΖΟΝΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥΔΡΕΣ Η’ ΚΑΙ ΠΟΜΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΘΕΙΟΥΧΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ PH ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ Σ’ ΕΝΑ ΟΧΙ ΦΑΝΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

5 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ Η’ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛΗ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΡΥΠΑΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ (ΕΚΖΕΜΑΤΑ, ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ, ΑΚΜΗ ΚΛΠ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΧΥ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΣΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ.

6 ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΗ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΤΟ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ, ΟΠΟΤΕ Η ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ. Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΞΥΡΑΦΙΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΧΗΜΙΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.

7 Γ)ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΡΙΒΗΣ – ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΓΑΝΤΙΑ Η ΣΚΛΗΡΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΕΣ Η’ ΓΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟΥ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΟΜΩΣ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ). ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ.

8 ΙΙ. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ (ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙΑ, ΠΕΝΣΕΤΤΕΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ (ΧΑΛΑΟΥΑ, ΖΕΣΤΑ-ΨΥΧΡΑ ΚΕΡΙΑ).

9 Α)ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΡΥΔΙΩΝ Η ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΣΩΜΑ). ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΜΕ ΤΗ ΛΑΒΙΔΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

10 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΒΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ Η’ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝ Η ΤΡΙΧΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΓΜΑ.

11 Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΙΟ ΩΡΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΗΛΗΣ ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ ΤΡΙΧΑΣ» ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

12 Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ Σ’ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΙ ΠΕΙΡΑΧΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΙΣΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΜΙΑΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ (Π.Χ. ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ).

13 Β)ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΛΛΩΔΗ ΜΟΡΦΗ (ΨΥΧΡΑ-ΖΕΣΤΑ ΚΕΡΙΑ, ΧΑΛΑΟΥΑ)
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΩΔΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΤΕ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ Η ΚΟΛΛΩΔΗΣ ΜΑΖΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ.

14 ΠΑΡΑΦΙΝΕΣ (ΖΕΣΤΑ ΚΕΡΙΑ)
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΕΡΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΔΙΑ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΦΙΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΦΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΣΤΕΡΕΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 60-70OC ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΠΥΚΝΟΡΡΕΥΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΛΩΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ.

15 ΕΙΔΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΑΝ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟΥ. ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.

16 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Η ΛΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ. ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ. Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΗ ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ.

17 ΨΥΧΡΑ ΚΕΡΙΑ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΕΡΙΕΡΑ Η’ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟΥ.

18 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΠΤΟ. ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ Η’ ΓΑΖΑΣ Η’ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 8-25 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ. ΜΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΑΠΟΚΟΛΛΙΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ Η’ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ Η ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ.

19 Η ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΜΩΛΩΠΕΣ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ.

20 ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΕΤΕΣ. ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΩΝ ΡΟΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ. ΟΙ ΡΟΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΕΡΙΕΡΑ. ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΕΧΕΙ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΚΕΡΙΕΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ Η’ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.

21 ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΛΕΤΑ, ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΑΠΟΚΟΛΛΙΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΑΤΟΜΟ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.

22 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

23 ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΓΥΜΝΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΥΨΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΔΥΝΗΡΟ.

24 ΠΑΝΩ Σ’ ΕΝΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ Η ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΚΕΡΙΕΡΑ ΞΥΛΙΝΕΣ ΣΠΑΤΟΥΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΑΡΤΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΨΙΣΥΧΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

25 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ (ΖΕΣΤΟ, ΨΥΧΡΟ)
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ (ΖΕΣΤΟ, ΨΥΧΡΟ). ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΚΕΡΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ.

26 ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. Η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΤΡΑΒΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.

27 ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΟ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ (ΤΑΙΝΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ, ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ). Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ.

28 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΨΙΣΥΧΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΨΙΣΥΧΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ, Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΨΙΣΥΧΝΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ Η ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΖΥΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗΣ.

29 ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΓΙΑ 2 ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΕΣ.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google