ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θανατική ποινή.
Advertisements

Συνεισφορά στις ελληνικές εξαγωγές ανά περιφέρεια Διάστημα: Ιαν-Ιούνιος 2012 •70% των ελληνικών εξαγωγών εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τις περιφέρειες.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ»
Οι Μεγαλεσ οροσειρεσ!!! Παυλίνα Μπάφα ΣΤ’2.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ
Η γλώσσα όλου του κόσμου
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
Βραβευμένες φωτογραφίες
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ μια πολύ παλιά ιστορία…. Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Προσπάθησε να βρεις τη χώρα της Αφρικής. Κάθε φορά που θ’ απαντάς σωστά θα βγαίνει η επόμενη χώρα που θα πρέπει να εντοπίσεις.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ
Μέγας Κωνσταντίνος ( μ. Χ
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
Διαφθορά και Ακεραιότητα στο πλαίσιο της Διακυβέρνησης Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Η περίπτωση της SIEMENS
Dead Man Walking Σοφία Ηλιακοπούλου Ναταλία Καπώνη Ελένη Λάδη
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Διεθνής Αμνηστία και παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία και παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών.
Χρίστος Μιχαήλ Σταυριάνα Ραφαήλ Όλγα Χατζηγεωργίου Νικολέτα Κοντού
Το δίκαιο Αρχαία Αθήνα.
Ο «εν ψυχρώ» και «εκ προμελέτης» ΦΟΝΟΣ
MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στην χώρα που σε ενδιαφέρει:
Καρκίνος του Τραχήλου της μήτρας ΠΑΥΛΟΣ Λ
MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ.
Παίζω με τις χώρες και τις σημαίες της Αφρικής.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
«Αραβική Άνοιξη».
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΙΛ
Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση
Βόρεια Αμερική.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ(ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ)
Ο ΡΥΓΧΟΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ Rhynchophorus ferrugineus
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Γ’3.
Μοναδική προσφορά : 1. Απεριόριστο Internet 2. Απεριόριστες Εθνικές Κλήσεις σε σταθερά 3. Laptop HP Compaq στην προνομιακή τιμή των €
*ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΕΓΩ «ΕΠΟΜΕΝΟ» ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
Μετανάστες μαθητές: υποστηρικτικά μοντέλα και ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Το παράδειγμα του 2oυ Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού.
Ερευνητική εργασία στη «Θανατική Ποινή»
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
22 Δεκεμβρίου Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις ●Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012:
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΛΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
ΑΦΡΙΚΗ.
ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ.
ΜΠΣ «Διακυβέρνηση, ανάπτυξη και ασφάλεια στην Μεσόγειο»
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
1η Ομάδα: Σκούρτης Θανάσης
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΣΙΑ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Τραπεζεσ– Ασφαλιση Πιστωσεων – Χρηματοδοτηση
Ενημέρωση Διευθυντών 15 Ιανουαρίου 2018 Δρ Χριστιάνα Νικολάου
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ατομική Βόμβα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ Η θανάτωση εγκληματιών ήταν πολύ συνηθισμένη στο παρελθόν, από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα. Ένα πρώιμο γνωστό παράδειγμα θανατικής ποινής είναι η ύπαρξή της στον κώδικα του Χαμουραμπί, την 2η χιλιετία π.Χ. στη Μεσοποταμία. Στην Αθήνα, κατά την αρχαϊκή εποχή, προβλεπόταν από τους νόμους του Δράκοντα. Οι συνηθέστεροι τρόπος θανάτωσης στην αρχαιότητα ήταν η σφαγή, ο αποκεφαλισμός κλπ. Κατά την ρωμαϊκή εποχή διαδόθηκε σε όλη τη Μεσόγειο η μέθοδος της σταύρωσης και του κατασπαραγμού από θηρία.Τον Μεσαίωνα και στην πρώιμη νεώτερη Ευρώπη, μεταξύ άλλων, με θάνατο στην πυρά τιμωρούνταν όσοι θεωρούνταν αιρετικοί και οι κατηγορούμενοι για μαγεία.

Σε πολλούς πολιτισμούς συνυπήρχαν διαφορετικά είδη θανάτωσης, ανάλογα με το διαπραχθέν έγκλημα, διότι κάθε είδος είχε συνήθως διαφορετικό συμβολισμό. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, ο θάνατος δι' απαγχονισμού θεωρείτο εξευτελιστικός και προβλεπόταν για ληστές, σε αντίθεση με τον αποκεφαλισμό, που θεωρείτο ευγενής τρόπος θανάτου, κατάλληλος για αριστοκράτες. Οι αιρετικοί καίγονταν στην πυρά διότι, σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής, η φωτιά ήταν μέσο κάθαρσης.Οι περισσότερες εκτελέσεις στην ιστορία, και ακόμα και σήμερα σε κάποιες χώρες, γίνονταν δημοσίως, ενώπιον πολλών θεατών, για παραδειγματισμό και για επίδειξη της δύναμης του κράτους.

Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Η θανατική ποινή αποτελεί αντικείμενο ποικίλλων συζητήσεων και διαφωνιών, καθώς άπτεται πολλών ζητημάτων, όπως η ηθική, η αποτελεσματικότητά της, η ικανοποίηση του αισθήματος δικαιοσύνης κλπ. Οι πολέμιοί της την θεωρούν απάνθρωπη, με το επιχείρημα ότι κάθε ανθρώπινη ζωή πρέπει είναι σεβαστή και αναφαίρετη, ακόμα και αυτή ενός εγκληματία. Από εδώ προκύπτει και το επιχείρημα ότι, αφού η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής είναι πράξη άδικη και αξιόποινη, το ίδιο ισχύει και για την ίδια την θανατική ποινή, διότι είναι αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου. Ένα επιπλέον επιχείρημα είναι πως εκεί που η θανατική ποινή εφαρμόζεται αποδεικνύεται η ανικανότητα του συστήματος για πρόληψη τέτοιων πράξεων καθώς και για επανένταξη εκείνων που τις πραγματοποιούν. Οι υπέρμαχοί της, αντιθέτως, πιστεύουν ότι είναι κατάλληλη για εγκλήματα όπως ο φόνος ή η παιδεραστία, και ότι η θανάτωση του εγκληματία προσφέρει την μέγιστη δυνατή ανακούφιση στον κύκλο του θύματος.

Υπάρχουν διάφορα είδη θανατικής ποινής, ανάλογα με τους νόμους των χωρών οι οποίες την εφαρμόζουν. Παραδείγματα είναι: Τυφεκισμός Θανατηφόρος ένεση Ηλεκτρική καρέκλα Απαγχονισμός Λιθοβολισμός Αποκεφαλισμός ή καρατόμηση Παλαιότερα είδη θανατικής ποινής είναι: Ανασκολοπισμός Διαμελισμός Εντοιχισμός Κατασπαραγμός από ζώα Καταβαράθρωση Καύση Σταύρωση

Χώρες που έχουν τη θανατική ποινή σε ισχύ. ΗΠΑ Ιαπωνία Ινδία Ινδονησία Ιορδανία Ιράκ Ιράν Ισημερινή Γουινέα Κούβα Κατάρ Κομόρες Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Βόρεια Κορέα Νότια Κορέα Κουβέιτ Λεσότο Λευκορωσία Λίβανος Αγία Λουκία Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Αίγυπτος Αιθιοπία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αφγανιστάν Βιετνάμ Γκάμπια Γουατεμάλα Γουιάνα Γουινέα Δομινίκα Ερυθραία Ζιμπάμπουε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ΗΠΑ Ιαπωνία Ινδία

Χώρες που έχουν τη θανατική ποινή σε ισχύ. Λιβύη Μαλαισία Μπανγκλαντές Μπαρμπάντος Μπαχάμες Μπαχρέιν Μπελίζε Μποτσουάνα Νιγηρία Νότιο Σουδάν Ομάν Ουγκάντα Πακιστάν Παλαιστίνη Σαουδική Αραβία Σιγκαπούρη Σιέρα Λεόνε Σομαλία Σουδάν Σρι Λάνκα Συρία Ταϊβάν Ταϊλάνδη Τατζικιστάν Τζαμάικα Τρινιντάντ και Τομπάγκο Τσαντ Υεμένη

Χώρες που έχουν καταργήσει πλήρως τη θανατική ποινή. Άγιος Μαρίνος Ανγκόλα Αζερμπαϊτζάν Αϊτή Ακτή Ελεφαντοστού Αλβανία Ανατολικό Τιμόρ Ανδόρρα Αρμενία Αυστραλία Αυστρία Βανουάτου Βατικανό Βέλγιο Βενεζουέλα Βερμούδες Βουλγαρία Βοσνία και Ερζεγοβίνη Μπουρκίνα Φάσο Γαλλία Γερμανία Γεωργία Γουινέα-Μπισσάου Δανία Δομινικανή Δημοκρατία

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΕΙ.

ΠΗΓΕΣ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ