Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Η εξασθένηση της στιβάδας του όζοντος
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Ο φίλος μας το περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ
ΟΙ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ!
Περιβάλλον Η φύση + Εμείς.
Δ11: Ερωτήσεις αλάτων Ένα διάλυμα Δ1 περιέχει θειικό οξύ. Ένα διάλυμα Δ2 περιέχει υδροξείδιο του βαρίου. Α. Να γράψετε τον τύπο του οξέος και την χημική.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τι είναι η ανακύκλωση;
Ο κύκλος του νερού Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014.
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Ρύπανση του νερού.
Στάση Βροχοσταλίδων (συνέχεια)
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Σώζω το νερό από την μόλυνση
Η εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα
ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.
Δράση: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ
Όξινη βροχή.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
Ρύπανση και μέθοδοι αντιμετώπισης
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Δ ΤΑΞΗ.  Γεια σας είμαι ο Χρύσανθος και θα σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
O κύκλος του νερού Β1 Ερευνητική Εργασία.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥNEΙΔΗΣΗ.
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Η τρύπα του όζοντος Ιάσονας Ευαγγέλου. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Ο φίλος μας το περιβάλλον
Μελετη Περιβαλλοντοσ Κόμη Νίκη Ο κύκλος του νερού.
Προστατεύοντας την Ελλάδα από την όξινη βροχή
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Λεωνίδας Κωστάλας, Μενέλαος Μικέδης
Ο κύκλος του νερού Πετρίδου Έφη Ο κύκλος του νερού.
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Η φίλη μας η θάλασσα
Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Μια παρουσίαση από τον: Άκη Κ.
Οικολογική κρίση Αγαπάς το περιβάλλον; Απόδειξε το!
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ Ομάδα T-4: Ηλίας Παπαδόπουλος Κων/νος Παπαδόπουλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΛΙΝΑ ΑΓΓΛΟΥΠΑ

ΠΟΙΟΑ ΜΕΣΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τα καυσαέρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Τα αππορίματα των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Τα καυσαέρια και απόβλητα των εργοστασίων. Η μεγένθηση της τρύπας του όζοντος. Η μόλυνση των νερών.

ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΦΟΡΤΗΓΩΝ! ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ… ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!!!!!!!!!!!!!! Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να φιλτράρουν τις εξατμίσεις τους με αποτέλεσμα να μολύνουν τον αέρα με (δηλητηριώδη) καυσαέρια. Αυτά που παράγουν έχουν επίπτωση στον πλανήτη. Μία από αυτές είναι να μεγαλώνουν την τρύπα του όζοντος.

ΤΑ ΑΠΟΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ Αρκετός κόσμος (περίπου το 80%) πιστεύει ότι πετάγοντας σκουπίδια κάτω δεν προξενεί μεγάλο κακό. Αντίθετα δημιουργεί αρκετά μεγάλο. Μολύνει το περιβάλλον με τα απορήματά του, αναγκάζοντας κάποιους να τα μαζεύουν αντί για αυτούς. Όμως στις πιο συχνές περιπτώσεις κάνεις δεν τα μαζεύει δημιουργώντας έτσι το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην διπλανή εικόνα. Δηλαδή αρκετές περιοχές να είναι γεμάτες σκουπίδια.

ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ Τα εργοστάσια είναι η κυριότερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αυτό συμβαίνει καθώς οι υπεύθυνοι των εργοστασίων δεν έχουν φροντίσει να βάλουν φίλτρα στις καπνοδόχους τους. Ακόμα κι αυτό να έκαναν καταναλώνουν τόσοι πολύ ενέργεια (που γι’αυτήν ήμαστε υπεύθυνοι εμείς) που τα φίλτρα δεν βοηθούν.

Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Η τρύπα του όζοντος κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Αυτό οφείλεται στην απροσεξία των ανθρώπων στη χρήση κάποιων ουσιών που βοηθούν στην «ανάπτυξη» της τρύπας του όζοντος. Για να το εμποδίσουμε αυτό πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ στη χρήση αυτών των ουσιών. Όπως επίσης και στην αγορά τους.

Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ.ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΑ ΨΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΑ ΠΛΟΙΑ ΒΡΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΡΚΕΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ Κ.Τ.Ε.Ο. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Από μαθήτριες, ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Κ΄ ΕΛΙΝΑ ΑΓΓΛΟΥΠΑ