Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό
ΛΕΜΕ ΌΧΙ Στο σχολικο εκφοβισμο
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
 Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το.
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
Βασιλική Παλαπέρη Μαριέττα Ματζαβέλα
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ –ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-BULLYING
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
ΚΙΜΟΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΑΝΤΟΣ ΚΕΠΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΦΙΛΙΑΡΗΣ
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!
«Λέμε όχι στο Σχολικό εκφοβισμό»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σχολικός εκφοβισμός.
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
Εθνικότητα Χρώμα δέρματος Θρήσκευμα Φύλλο(αγόρι ή κορίτσι) Εξωτερικά χαρακτηριστικά (βάρος, ύψος) Χαρακτηριστικά εμφάνισης(ακριβό ντύσιμο με επώνυμα.
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,
Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με, όπως είμαι Επιμέλεια: Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΣΚΟΥΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!.
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
Με αφορμή το Πρόγραμμα Αριάδνη: Ομάδα τάξη & ένα δημιουργικό εργαστήρι για γονείς Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά Ψυχολόγος, MSc Εκπαιδευτικός ΠΕ
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!! ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Μαθαίνω τη γλώσσα των αριθμών Πράξεις με μεικτές αριθμητικές παραστάσεις.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Ο Χ Ι στον Μουσαβερές ΚώσταςΤσαρούχας Γιάννης. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying είναι το φαινόμενο όπου μαθητές ασκούν βία και προκαλούν.
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Μοντελοποίηση υπολογισμού
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ
Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Server-side vs Client-side
Ρατσισμός - Διαφορετικότητα
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Αξέχαστα....
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Σχολική & Κοινωνική Ζωή
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.....
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν

H ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣHΜΑΝΤΙΚΗ

Ο όρος της διαφορετικότητας Με τον ορό διαφορετικότητα εννοούμε ότι κάποιος είναι διαφορετικός από κάποιον άλλο, και κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Oι διαφορές αυτές μπορεί να είναι στη θρησκεία, στην γλώσσα, στο φύλο, στο χρώμα ……γενικά στα πάντα.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΙΔΙΑ…. Χωρίς την διαφορετικότητα όλα θα ήτανε ίδια και τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, άμα υπήρχε μόνο η μηλιά, τη θρεπτική oυσία που παίρνουμε από τα πορτοκάλια δεν θα την περνάμε και ο οργανισμός μας δε θα λειτουργούσε σωστά.

Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ Άμα ο κύβος του Pούμπικ είχε ένα χρώμα, θα ήταν πάντα σωστός και έτσι δε θα ήταν διασκεδαστικό να τον λύσουμε.

ΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Άμα στον κόσμο υπήρχαν μόνο γυναίκες, δε θα μπορούσαν να γεννηθούν άλλα παιδιά.

ΑΜΑ Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ…………… Άμα η αλφάβητος είχε μόνο ένα γράμμα, δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Για παράδειγμα, άμα το μόνο γράμμα ήταν το α, θα λέγαμε συνέχεια ααααααααααααααααα.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ H περιθωριοποίηση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ και στη χώρα μας.Με τον όρο περιθωριοποίηση περιγράφουμε την απομόνωση κάποιου για τον οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα όταν στην τάξη μας υπάρχει ένα παιδί που είναι από άλλη χώρα και δεν μιλάει την γλώσσα μας να του κάνουμε παρέα στο διάλειμμα και να μην το αφήνουμε μόνο του.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Στα σχολεία κάποιοι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα ανάμεσα στα παιδιά και έτσι δημιουργείται ο σχολικός εκφοβισμός. Για παράδειγμα άμα μια παρέα της μεγαλύτερης τάξης ενός σχολείου δεν συμπαθεί ένα παιδί και του παίρνει το φαγητό σε κάθε διάλειμμα, το παιδί αυτό είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού.

ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒHΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ Δελαγραμμάτικα Μαρίνα Μπιμπίρη Ελίνα Σταματέλλου Αντωνία Τσαγκαροπούλου Ελπίδα Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!!!!